Το έχω ξαναγράψει και επιμένω σ’ αυτό, ένας κόσμος έρχεται με απίστευτη ταχύτητα, ο κόσμος της τεχνολογίας και χρειάζεται να προσαρμοστούμε, γιατί το μέλλον έρχεται πιο γρήγορα από ποτέ. Αλλιώς βγαίνεις απέξω κι είσαι μέχρι το τέλος απλός θεατής.
Για παράδειγμα είσαι εκτός αν δεν μπορείς να μπεις στο internet από το κινητό για να βγάλεις ναυτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια με έκπτωση 50%, είσαι εκτός αν δεν μπορείς να αντλήσεις από το κινητό, σε οποιαδήποτε συναλλαγή φορολογικά και περιουσιακά σου στοιχεία, απαραίτητα για την ολοκλήρωσή της. Είσαι εκτός αν δεν έχεις ανεβάσει στο κινητό την εφαρμογή με την ταυτότητά σου, το δίπλωμα οδήγησης, την ασφάλεια και τα πλήρη στοιχεία του αυτοκινήτου σου, το σύστημα πληρωμών IRIS. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολυεθνική εταιρία ρούχων, εδώ κι ένα μήνα, δεν σου δίνει απόδειξη όταν αγοράζεις κάτι, σου τη στέλνει στο κινητό. Είσαι παντελώς εκ- τός αν μένεις από κινητό, το έζησα πρόσφατα στην Αθήνα σε συναλλαγή μου με Δημοτική Υπηρεσία.
Ποιος είπε ότι ο κορωνοιός είναι τυχαία ιστορία; Συνειδητοποιήσαμε πολύ γρήγορα – θέλαμε δεν θέλαμε – την εξέλιξη της τεχνολογίας. Επειδή επιβάλλεται από την αλήθεια να τα λέμε όλα, να τα λέμε κι αυτά. Η ουσία είναι να έχεις την αλήθεια, την εντιμότητα και την δικαιοσύνη μέσα σου, να κατοικοεδρεύουν στο είναι σου.
Και ενώ κάνουμε τις πρώτες δυσκοίλιες σκέψεις – λόγω ακρίβειας – για τα ψώνια του Πάσχα που έρχεται, μπήκαμε για τα καλά στο προεκλογικό πανηγύρι των Ευρωεκλογών. Η πρώτη «ρουκέτα» που σφύριξε στον αέρα, ήταν η σύνταξη 3.000 ευρώ σε κάθε Έλληνα που έταξε αρχηγός μικρού κόμματος. Υπάρχει «μικρή πιθανότητα πλην υπαρκτή να υπάρχει επιστολή του Ιησού και να γνωρίζει πράγματα για τον ορυκτό πλούτο της χώρας που η επιστήμη τα αγνοεί», έγραψε στα ΝΕΑ ο Στ. Κασιμάτης. Να τα λέμε κι αυτά.
Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται με τις υποψηφιότητες για την Ευρωβουλή. Οι μεταγραφές πάνε κι έρχονται, θυμίζουν τις μεταγραφές στα ομα- δικά αθλήματα, χωρίς κανένα ιδεολογικό προσανατολισμό, αρκεί «ο παίκτης »να είναι αναγνωρίσιμο πρόσωπο.
Αλήθεια, γιατί τα κόμματα απευθύνονται σε «σελέμπριτις» και «ινφλουένσερς», σε μια προσπάθεια «εξαργύρω- σης της αναγνωρισημότητάς τους» και όχι σε πραγματικές αξίες, σε ανθρώπους με γνώση και ευρωπαϊκή εμπειρία και που μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στην προώθηση των αιτημάτων της χώρας στην Ευρώπη; Κι εμείς γιατί να ψηφίζουμε όλους αυτούς που συνωστίζονται στα κανάλια κι όχι ανθρώπους με αξία, αλήθεια κι εντιμότητα; Να τα λέμε κι αυτά.
Όποιος κατεβαίνει – αλήθεια γιατί ο όρος κατεβαίνει ; – στην πολιτική πρέπει να έχει όραμα, να θέτει στόχους ρεαλιστικούς κι υλοποιήσιμους και να μη στηρίζεται συνέχεια στο «ζωτικό ψεύδος», τον όρο που εφηύρε ο Ερρίκος Ίψεν «εννοώντας την καθησυχαστική ιστορία που λέμε στους εαυτούς μας προκειμένου να κρύψουμε μια οδυνηρή αλήθεια, που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε».
Πάντως ανασφάλεια, ακρίβεια και Τέμπη είναι γεγονότα απ’ όλους παραδεκτά και που αν τα υποτιμήσει η κυβερνώσα παράταξη «μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεων». Όσο για την αντιπολίτευση τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά για να αντισταθμίσει την πολιτική του αυτονόητου που αμύνεται σθεναρά σε υψηλά ποσοστά. Πρέπει να αποδείξει ότι έχει ρεαλιστικό πρόγραμμα υλοποίησης όλων αυτών που υπόσχεται, με σοβαρότητα και αξιοπιστία, χωρίς τεχνικές απόκρυψης, χω- ρίς καμουφλάζ. Η έκθεση στα Μέσα να γίνεται όχι για «ψύλλου πήδημα», αλλά όταν υπάρχει κάτι ουσιαστικό να ειπωθεί και από την άλλη να μη γίνεται με ύφος… λες και ο εκπρόσωπός της είναι συνέχεια θυμωμένος και με τα «μούτρα κατεβασμένα».
«Το μεγάλο μυστικό της εξουσίας είναι να μη θέλεις ποτέ να κάνεις περισσότερα από όσα μπορείς να πετύχεις» έγραψε ο μεγάλος Νορβηγός δραματουργός συγγραφέας Ερρίκος Ίψεν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ