Μετά την επιτυχημένη πρωτοβουλία δράσης καθαρισμού του Πάρκου από φίλους του, που έγινε το Σάββατο 13 του Γενάρη με τίτλο: «Κάνουμε βόλτα… Καθαρίζουμε το Πάρκο…», πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Φίλων του Πάρκου με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αρταίων.
Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η καθαριότητα και φροντίδα σε μόνιμη βάση και πολλά άλλα προβλήματα και προτάσεις σχετικά πάντα με το Πάρκο. Σε όλα τα ζητήματα υπήρ- χε κοινή αντιμετώπιση. Έτσι, αφού διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα μόνιμου καθαρισμού και φροντίδας του χώρου, συμφωνήθηκε ότι είναι απαραίτητη η απασχόληση προσωπικού, συγκεκριμένα δύο εργαζομένων.
Στη συζήτηση υπογραμμίστηκε το θέμα των πηγών των σκουπιδιών. Αυτές είναι: Πρώτον, η περιοχή του γηπέδου. Δεύτερον, ο χώρος του ΚΤΕΛ. Τρίτον, οι χώροι γύρω από τα παγκάκια. Τέταρτον, οι περιπατητικοί δρόμοι. Για την καθεμιά ξεχωριστή πηγή συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης. Φυσικό ήταν στη συνάντηση να συζητηθούν και τα σημαντικά προβλήματα, παρεμβάσεις, ενέργειας που πρέπει να αντιμετωπιστούν και να γίνουν.
Το βασικότερο είναι το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Είναι απαράδεκτο το Παραποτάμιο Πάρκο Άρτας να ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και να πληρώνουν οι δημότες για χώρο που τους ανήκει! Να ηλεκτροφωτιστεί επαρκώς όλος ο χώρος, αντιμετωπίζοντας την παράλογη διεκδίκηση ιδιώτη, τμήματος του Πάρκου. Να ξαναγίνει η γέφυρα που συνδέει το νησάκι. Να λυθεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα και την επικινδυνότητα. Να παρθούν μέτρα ούτως ώστε η είσοδος του Πάρκου να μην μετατρέπεται σε πάρκινγκ και μάλιστα όταν ακριβώς δίπλα υπάρχει ήδη.
Οι Φίλοι του Παραποτάμιου Πάρκου Άρτας θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή και συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αρταίων. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από την πλευρά του Σωματείου των εργαζομένων ο πρόεδρος Άρης Ζέρβας, ο γραμματέας Περικλής Κανελλόπουλος και το μέλος Γιώργος Γεωργούλας. Από τους φίλους του Παραποτάμιου Πάρκου οι: Βασίλης Ζιώβας, Χάρις Καλιακάτσου, Λένα Κοτσαρίνη και Έλενα Νασιούλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ