Αθόρυβα βάζουν έντομα στο φαγητό που τρώμε. Να κοιτάζετε τις ετικέτες στις συσκευασίες τροφίμων, να ελέγχετε τι γράφουν… Δεν είναι καινούριο ούτε αυτό το έγκλημα εις βάρος της ανθρωπότητας.
Δυστυχώς όμως τώρα αποκαλύπτεται και κανείς δεν μας έχει ενημερώσει γι’ αυτό. Και αυτό δεν γίνεται μόνο στο εξωτερικό. Οι μεγάλες εταιρείες προσθέτουν αθόρυβα έντομα στα προϊόντα διατροφής τους υλο- ποιώντας έναν στόχο που καθιέρωσε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που επιδιώκει να αλλάξουν οι άνθρωποι τον τρόπο διατροφής τους (έντομα, τρόφιμα εργαστηρίου), έτσι ώστε να ελέγχουν και το στομάχι μας.
Αθλητής, ασχολούμενος με την διατροφή ο Dr Shawn Baker δημοσίευσε στο twitter μια φωτογραφία σακούλας snack με τυρί τσένταρ μόνο που αντί να είναι φτιαγμένο από καλαμπόκι, αυτά τα σνακ ήταν γεμάτα με πρωτεΐνη εντόμων. Τα σνακ από την καναδική μάρκα Actually Foods, αναφέρουν ότι τα συστατικά «τροφοδοτούνται από γρύλους» σε ποσότητα 10 γραμμαρίων πρωτεΐνης ανά μερίδα.
Η ετικέτα των συστατικών στο πίσω μέρος της συσκευασίας, υποδεικνύει ότι χρησιμοποιήθηκε «βιολογικό αλεύρι από γρύλους στην παραγωγή των σφολιατών» έχοντας παράλληλα μια προειδοποίηση για αλλεργία στο πίσω μέρος της σακούλας. Τα άτομα που είναι αλλεργικά στα οστρακοειδή μπορεί να είναι επίσης αλλεργικά στους γρύλους. Τα σνακ που περιέχουν γρύλους είναι μόνο μερικά από μια σειρά προϊόντων που αναδεικνύουν τα έντομα ως πηγή πρωτεΐνης και οι εταιρείες να τα περνούν αθόρυβα στα τρόφιμα (μήπως να αρχίσουμε και εδώ τον έλεγχο;).
Προσοχή στο τι καταναλώνετε. Καρμίνες – κοχελίνη είναι δηλητήρια που δυστυχώς πλέον περιλαμβάνονται σε πολλά τρόφιμα, όπως σοκολάτες και παγωτά για τα παιδιά μας. Προσέχετε τα γράμματα σε ό,τι αγοράζετε. Μας δολοφονούν σιωπηλά!
Επιπροσθέτως ο ΕΦΕΤ έδωσε νέα λίστα με προϊόντα που ανακλήθηκαν. Στο πλαίσιο εξέτασης καταγγελίας, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ διαπίστωσαν συγκεκριμένα την ύπαρξη μη ασφαλών προϊόντων τα οποία περιέχουν χρωστική Ε120 (κοχελίνη, καρμινικό οξύ, καρμίνες, πρόσθετο μη επιτρεπόμενο). Παραδείγματος χάριν Pizza reppovone, γαλοπούλα καπνιστή συγκεκριμένης εταιρείας, παριζάκι άλλης εταιρείας, σοκολάτες γάλακτος με γέμιση φράουλα, γιαουρτάκια άλλης γνωστής εταιρείας γαλακτοκομικών προϊόντων, γάλα με κακάο με σήμα το βατραχάκι (που σημαίνει ότι έχει εμπλουτιστεί με έντομα) κατόπιν οδηγιών της ΕΕ.
Σκοπός μου δεν είναι να σας τρομάξω αλλά να σας προστατεύσω και να αρχίσετε να ψάχνετε τα πάντα. Είχε πει ο πατρο Κοσμάς ότι «θα έχετε τα πάντα αλλά δεν θα μπορείτε να φάτε τίποτε γιατί όλα θα είναι δηλητηριασμένα». Παραθέτω λίστα κωδικών Ε με επιβλαβείς αριθμούς Ε.
Αβλαβή πρόσθετα: Ε100, Ε101, Ε103, Ε104, Ε105, Ε111, Ε121, Ε126, Ε130, Ε132, Ε140, Ε151, Ε152, Ε160, Ε161, Ε162, Ε170, Ε174, Ε1020, Ε172, Ε1701, Ε236, Ε237, Ε233, Ε260, Ε261, Ε263, Ε270, Ε280, Ε281, Ε282, Ε290, Ε300, Ε301, Ε303, Ε305, Ε306, Ε307, Ε308, Ε223, Ε323, Ε3, Ε334, Ε335, Ε336, Ε337, Ε382, Ε400.
Ύποπτα πρόσθετα: Ε125, Ε141, Ε150, Ε153, Ε171, Ε172, Ε173, Ε240, Ε241, Ε477
Επικίνδυνα πρόσθετα: Ε102, Ε110, Ε120 (αυτό είναι από χιτίνη εντόμων).
Διαταραχές υγείας
Εντερική διαταραχή: Ε220, Ε221, Ε228, Ε224. Πεπτική διαταραχή: Ε338, Ε339, Ε340, Ε341, Ε 450, Ε461, Ε465, Ε466, παγωτό Ε407. Δερματικές παθήσεις: Ε230, Ε231, Ε232, Ε233. Καταστροφή της βιταμίνης Β12: Ε200. Χοληστερόλη: Ε320, Ε321. Ευαισθησία νεύρων: Ε311, Ε312. Σαπίδα στο στόμα. Το Ε330 είναι το πιο επικίνδυνο καρκινογόνο. Βρίσκεται σε κονσέρβες Schweppes lemon, Avomansenf, Mezzo mix, τυρί Μπονμπέλ και μανιτάρια. Καρκινογόνα πρόσθετα: Ε131, Ε142, Ε210, Ε211, Ε213, Ε214, Ε215, Ε216, Ε217, Ε239, Ε621. Προσοχή στο Ε123. Είναι εξαιρετικά καρκινογόνο.
Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο Ε123 – Ε1 στις ακόλουθες τροφές: Ζελέ αρκουδάκι treats, smarties, havibo τσίχλα, φακές σοκολάτας, πουτίγκα κρέμας Zott, Iglo Fish fingers, kraft dor cream with crème τυρί για άλειμμα kraft, έτοιμες σάλτσες όλων των ειδών. Προσοχή γουανυλικό και γλουταμινικό από την σειρά Ε600, Ε605. Δηλητήριο νεύρων. Σταματήστε τα τώρα. Αλουμάνο Ε173. Αλουμίνιο στο πόσιμο νερό. Οι επιχειρήσεις ύδρευσης χρησιμοποιούν αλουμίνιο ως κροκιδωτικό.
Πηγή: Children’s Hospital Dusseldorf
* Ο Γιάννης Πασιάς είναι παιδίατρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ