Επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων απέστειλε το Επιμελητήριο Άρτας, ζητώντας την ένταξη των Κέντρων Ξένων Γλωσσών στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Αφορμή για την διατύπωση του αιτήματος αποτέλεσε η επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας καθώς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.
Σημειώνει: «Αξιότιμε κ. υπουργέ, ο κλάδος των Κέντρων Ξένων Γλωσσών ήταν από τους πρώτους που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας, οι οποίες επηρεάζουν τη λειτουργία του ακόμα και σήμερα. Στη δοκιμασία αυτή ήρθε να προστεθεί το ήδη υπάρχον πρόβλημα με το οποίο έρχεται αντιμέτωπος σε καθημερινή βάση ο κλάδος των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και δεν είναι άλλο από το θέμα των ιδιαίτερων μαθημάτων.
Είναι γνωστό πως το θέμα των μαύρων ιδιαίτερων μαθημάτων αποτελεί μάστιγα για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, στερώντας σημαντικά έσοδα από τις επιχειρήσεις. Τη ζημιά υφίστανται οι έντιμοι και συνεπείς επαγγελματίες που μοχθούν μια ολόκληρη ζωή για να σταθούν όρθιοι απέναντι σ’ αυτούς που με την παράνομη δραστηριότητά τους ασκούν αθέμιτο ανταγωνισμό, ελαχιστοποιώντας τα έσοδα ή ακόμα και καταστρέφοντας τις νόμιμες επιχειρήσεις.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η ένταξη των επιχειρήσεων στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, όπως συμβαίνει με άλλες εκπαιδευτικές δομές. Ζητούμε να ακολουθηθεί το υπόδειγμα των παιδικών σταθμών καθώς και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και οι δικαιούχοι να λαμβάνουν voucher, το οποίο θα μπορούν να εξαργυρώνουν στα αδειοδοτημένα Κέντρα Ξένων Γλωσσών σε αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες τους.
Πιστεύουμε ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθεί η φοίτηση των μαθητών στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία για δημιουργία θέσεων εργασίας στον κλάδο. Παρακαλούμε να συμβάλλετε και εσείς στη λύση αυτού του προβλήματος. Σας ευχαριστούμε πολύ και αναμένουμε νεότερη ενημέρωση».
Υπογράφει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου
Άρτας Γιάννης Γκολομάζος