ΕΝΑ από τα κατεξοχήν χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Κωνσταντίνου Σκούμα είναι ότι δεν μιλάει πολύ. Είναι της αρχής ότι «καλύτερα να μιλούν τα έργα». Όμως για την απρεπή και κυρίως άδικη αποπομπή του από την αρχηγία της ΕΛΑΣ δεν εσιώπησε, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τον… έπνιξε το δίκιο. Και νομίζουμε ότι μίλησε με τη γλώσσα της ειλικρίνειας. Διότι και αυτό τον χαρακτηρίζει.
ΑΝ έπρεπε κάποιος να αποπεμφθεί ή τέλος πάντων να παραιτηθεί κρίνοντας από το περιεχόμενο της δήλωσης Κ. Σκούμα, αυτός ήταν ο πολιτικός του προϊστάμενος. Δηλαδή ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Φαίνεται όμως ότι στην κυβέρνηση τόχουν χούι να βρίσκουν προς θυσία… Ιφιγένειες, αποσείοντας έτσι από πάνω τους τις ευθύνες. Για ακόμα όμως μια φορά επικράτησε η αρχή της… παράπλευρης απώλειας.
Η κοινή λογική λέει ότι αποπέμπεται κάποιος γιατί δεν κάνει καλά τη δουλειά του, ότι δηλαδή είναι ανάξιος γι’ αυτή τη θέση. Μα πριν ένα σχεδόν μήνα το ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας) δεν ήταν αυτό που έκρινε την ανανέωση της θητείας του Κ. Σκούμα; Τι συνταρακτικό και τρομακτικό συνέβη για να παυθεί από τη θέση του; Στην Ελλάδα ζούμε όλοι και το κατεξοχήν τραγικό ήταν το έγκλημα στα Τέμπη. Αρχηγός της ΕΛΑΣ ήταν ο Κ. Σκούμας, ούτε υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αλλά ούτε και σταθμάρχης!
ΑΝ αποπέμφθηκε διότι στις διαδηλώσεις για την τραγωδία στα Τέμπη επιδείχθηκε… υπερβάλλων ζήλος από τους αστυνομικούς, θα μάς επιτρέψετε να πούμε πως έχουμε δει και χειρότερα χωρίς να ζητείται από κανέναν η κεφαλή επί πίνακι. Τούτων δοθέντων νομίζουμε ότι ενισχύεται περισσότερο η άποψη περί της ειλικρίνειας των λεγομένων του μέχρι πρότινος αρχηγού της ΕΛΑΣ, που παρεμπιπτόντως γέννησαν ερωτήματα, πέραν των άλλων, σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.
ΤΙ αναφέρει, λοιπόν, ο Κ. Σκούμας; Μεταξύ άλλων ότι «στις τελευταίες κρίσεις αγνοήθηκαν, υπερησιακώς τεκμηριωμένες, αντιρρήσεις μου για πρόσωπα σε μια πρωτοφανή απαξίωση του θεσμικού ρόλου του Αρχηγού και επομένως δεν θα αναλάβω ευθύνες του πολιτικού μου προϊσταμένου ούτε θα γίνω εξιλαστήριο θύμα κανενός…». Συμπέρασμα: Ο Τάκης Θεοδωρικάκος μάλλον έψαχνε αχυράνθρωπο και επειδή δεν του έκατσε αναζήτησε μαζί με την κυβέρνηση διάδοχο.
Κ. Σκούμας: «Οι αρχές μου είναι που προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια σε συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας, τα οποία, ως εκ του αποτελέσματος προκύπτει, ότι οδήγησαν στη βίαιη διακοπή της θητείας μου…». Εδώ χοντραίνει το πράγμα. Διότι πίσω από τα «συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας» βρίσκονται πρόσωπα, που το πιθανότερο είναι να δρουν στο σκοτάδι. Μήπως πρόκειται και για διαπλοκή; Όχι μόνο τα κόμματα αλλά και η κοινωνία ζητά απαντήσεις.
Κ. Σκούμας: «Στάθηκα εμπόδιο ως Αρχηγός στην απογύμνωση των Αστυνομικών Τμημάτων και των μάχιμων υπηρεσιών του Σώματος και στη μετακίνηση αστυνομικών σε θέσεις που δεν εξυπηρετούν το κοινωνικό συμφέρον…». Άραγε υπήρχε σχέδιο τέτοιας μετακίνησης για εξυπηρέτηση αλλότριων και όχι του κοινωνικού συμφέροντος; Αυτά που καταγγέλλονται είναι πολύ σοβαρά σε μια εποχή που μάλιστα ως κυρίαρχο αίτημα του λαού, μετά το έγκλημα στα Τέμπη, αναγορεύεται η ασφάλεια των πολιτών. Θα μάς πείτε και μας τι συμβαίνει γιατί δεν ξέρουμε πια από πού να πρωτοφυλαχτούμε;
ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ και να τα περνούσαμε όλα αυτά και στο ντούκου, αλλά ακριβώς επειδή ο Κωνσταντίνος Σκούμας πήρε την απόφαση να τα πει, όχι μόνο τον πιστεύουμε αλλά εντείνει και την ανησυχία μας. «Παραδίδω στην κρίση όλων τα γεγονότα» καταλήγει στη δήλωσή του ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ «τα οποία στην πορεία θα γίνουν ακόμα πιο αντιληπτά». Αχ Ελλάδα μου καημένη ποιά κατάρα σε βαραίνει…
ΚΑΙ πάμε τώρα στο ποτάμι της οργής και της κοινωνικής έκρηξης εξαιτίας των 57 θυμάτων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, που σύμφωνα με τα όσα διακρίνουμε από την ανάγνωση της επικαιρότητας έχει… ουρά. Μπορεί όχι ως τραγωδία αλλά ως δυστυχία σίγουρα. Ένα από τα πολλά παραδείγματα αποτελούν οπωσδήποτε και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Γεωπονικών Τμημάτων που αποδεικνύονται «πουκάμισο αδειανό». Ακριβώς επειδή δεν είναι κατοχυρωμένα. Αν αυτό δεν συνιστά δυστυχία για τους φοιτητές και τους γονείς τους τότε ποιό συνιστά;
ΕΠΕΙΔΗ ο κόμπος έφτασε στο χτένι, πρώτοι οι φοιτητές της Άρτας ξεκίνησαν από την περασμένη Πέμπτη κατάληψη της Σχολής κι απ’ ότι μαθαίνουμε οι κινητοποιήσεις γενικεύονται και στα άλλα 13 Τμήματα ανά τη χώρα για τον ίδιο λόγο. Κι αν σήμερα Τετάρτη σε νομοσχέδιο για τον «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ» δεν κατατεθεί τροπολογία από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων άλλο ένα… ποτάμι οργής θα ξεχειλίσει. Και θάχουν δίκιο.
ΛΕΓΕΤΑΙ ότι εμπόδιο στην τροπολογία ορθώνει ο ΥΠΑΑΤ Γ. Γεωργαντάς, στον οποίο, όπως πληρο- φορούμαστε, ασκεί πιέσεις ο υφυπουργός Γ. Στύλιος, χωρίς ο πρώτος να υποχωρεί. Κι αυτό γιατί υπακούει στο ΓΕΩΤΕΕ (Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας) που αρνείται πεισματικά να συναινέσει στην κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Από τα περίεργα κι όμως αληθινά αυτής της χώρας οι συντεχνίες να βρίσκονται ακόμα και πάνω από τον υπουργό! Κι ύστερα λέμε γιατί δεν γίνονται ελκυστικά τα Γεωπονικά Τμήματα.
ΚΑΤΑ τα λοιπά αιφνιδίασε, τρόπον τινά, ο Δημ. Βαρέλης με την απόφασή του να κατέλθει υποψήφιος δήμαρχος Νικ. Σκουφά. Εκεί που ακούγονταν ότι θα συστρατευθεί με το ψηφοδέλτιο της νυν δημάρχου Ροζίνας Βαβέτση, χαράζει τον δικό του δρόμο. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε και ως το μεγάλο «μπαμ».
ΟΣΟΝ αφορά τη ΝΔ εμφανίζεται τριχοτομημένη. Διότι τόσο η δήμαρχος Ροζίνα Βαβέτση, όσο Κ. Παπασιώζος και Δημ. Βαρέλης που κατέρχονται υποψήφιοι είναι το ίδιο κόμματος. Λίγο το κακό επομένως για τον δήμαρχο Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννη που τον αντιμάχεται μόνο ένας, ο Χριστόφορος Σιαφάκας.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ σας