Τιμή στις γυναίκες της Άρτας που ξεχώρισαν για το έργο τους στον επιχειρηματικό τομέα, την κοινωνική τους προσφορά, την προφορά τους στον πολιτισμό, στις τέχνες, στο τουριστικό επιχειρείν και στα γράμματα, το αυτοδιοικητικό τους έργο και γενικότερα στο θετικό τους κοινωνικό αποτύπωμα, απένειμε ο Δήμος Αρταίων στην αίθουσα του Συλλόγου «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Γυναίκα (8 Μαρτίου).
Πρόκειται για μια τιμητική εκδήλωση που η Δημοτική Αρχή έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια ως θεσμό «καθώς η κοινωνία μας – όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση Τύπου – έχει ανάγκη από θετικά πρότυπα και ιδιαίτερα όταν αυτά έχουν άρωμα γυναίκας».
Η βραδιά αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες ολοκληρώθηκε με προβολή ταινίας «Η πηγή των Γυναικών», μια συνδιοργάνωση του Συμβουλευτικού Κέντρου του Δήμου Αρταίων, του Συλλόγου «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» και της Κινηματογραφικής Λέσχης Άρτας.
Δίπλα στις γυναίκες που μέσα στην καθημερινότητά τους βρίσκουν την διάθεση και το χρόνο να κάνουν τη διαφορά, παρόντες ήταν ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τζένη Ταπραντζή, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Γαλάνης, Νίκος Λιόντος, Σωτήρης Χρηστούλης, Παντελής Κωλέτσος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αρταίων Αντώνης Καραμπίνας και το μέλος της Κοινότητας Γιώργος Γιαννούλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» Νίκος Μπανταλούκας, εκπρόσωποι της πόλης μας και φυσικά γυναίκες από όλα τα επαγγέλματα, δημότισσες, μαθήτριες που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση, τονίζοντας ότι είναι σύμμαχοι κάθε συλλογικής προσπάθειας και εθελοντικής δράσης.
Ο δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης, αφού συνεχάρη τις γυναίκες, στην συνέχεια αναφέρθηκε στην αθόρυβη και πολύτιμη προσφορά των στελεχών του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου. Παράλληλα τόνισε πως η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται. Φυσικά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας και τον Σύλλογο «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» για την στήριξή τους στην εκδήλωση.
«Σήμερα τιμούμε την γυναίκα, σε μια δύσκολη στιγμή την οποία ευχόμαστε ποτέ να μην ξαναζήσει η πατρίδα μας. Τα λόγια σε αυτές τις περιπτώσεις στερεύουν και επικρατεί η σιωπή» ανέφερε ανάμεσα στα άλλα, χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Ποιες γυναίκες βραβεύτηκαν
Οι γυναίκες που τιμήθηκαν – βραβεύτηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης είναι οι κυρίες: Η καθηγήτρια Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων Αθηνά Τζώρα, για την ερευνητική και την εκπαιδευτική της δράση. Η Ευαγγελία (Λίτσα) Κιτσαντά για την πολυετή αυτοδιοίκητη προσφορά της.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών και Φίλων Άρτας «Επιστήθιοι Φίλοι» Αγγελική Τσιρογιάννη για την κοινωνική της προσφορά. Η προπονήτρια ενόργανης γυμναστικής Στέλλα Βάκκα, για τη προσφορά της στον αθλητισμό. Η προπονήτρια ενόργανης γυμναστικής Ελένη Σιαμαντά, για την προσφορά της στον αθλητισμό. Η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Άρτας Ανθούλα Ζιώρη, για την προσφορά της στη μουσική εκπαίδευση. Η Μαρία Παπαβασιλείου, για την προσφορά της στην τουριστική ανάπτυξη. Η Βάσω Δοξαρά για την προσφορά της στην δημοσιογραφία. Η Κυριακή Κουτσούμπα, για την προσφορά της στο τουριστικό επιχειρείν.

Ευχαριστίες από Ανθούλα Ζιώρη για την βράβευσή της

Τις ευχαριστίες της προς τον Δήμο Αρταίων για την τιμή της βράβευσης την περασμένη Τετάρτη, στην αίθουσα του Συλλόγου «Σκουφάς» Άρτας, που στο πλαίσιο της 8ης Μαρτίου ως Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, βράβευσε γυναίκες για την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία, εκφράζει δημοσίως η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Άρτας Ανθούλα Ζιώρη.
Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει: «Η βράβευσή μου σηματοδοτεί την αναγνώριση του έργου του Μουσικού Σχολείου Άρτας κατά τη δεκατετράχρονη λειτουργία του και ανήκει σε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα, στους μαθητές και στις μαθήτριες, στους γονείς τους, στους καθηγητές και στις καθηγήτριες που οραματιστήκαμε και εργαστήκαμε για ένα συμπεριληπτικό σχολείο με αρμονικό συνδυασμό γενικής και μουσικής παιδείας και εκπαιδευτικό περιβάλλον εμπιστοσύνης, σεβασμού, αποδοχής, δημιουργικότητας, κοινωνικής ευαισθητοποίησης και συνεισφοράς.
Η 8η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι ημέρα τιμής στους αγώνες του γυναικείου κινήματος αλλά και μέρα δέσμευσης για συνέχιση των διεκδικήσεων που αφορούν στην πλήρη ισότητα ανδρών και γυναικών στο πλαίσιο μίας δημοκρατικής κοινωνίας.
Η τραγική χρονική συγκυρία του τρομερού σιδηροδρομικού δυστυχήματος μάς θέτει ως εκπαιδευτικούς μπροστά στη μεγάλη ευθύνη της διαπαιδαγώγησης των μαθητών μας και των μαθητριών μας με βασικές ανθρωπιστικές αρχές, με τοποθέτηση της αξίας της ανθρώπινης ζωής στο υψηλότερο βάθρο, με όραμα και σταθερή διεκδίκηση για ασφαλή σχολεία, ασφαλείς μετακινήσεις, ασφαλές δημόσιο σύστημα υγείας, ασφαλή πανεπιστήμια, ασφαλές μέλλον».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ