Δεν είναι μόνο ο Κωλέττης γνωστός για τα ρόζ σκάνδαλα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Υπάρχουν μια σειρά αγνωνιστών και πολιτικών που μπορεί κανείς να διαβάσει στο άρθρο του Φίλιππου Φιλίππου με τίτλο «Η ερωτική ζωή των ηρώων του 1821. Ροζ σκάνδαλα σε κλέφτικα λημέρια», Ε΄-Ιστορικά, έκδοση “Ελευθεροτυπία”, 2008. Στην δυτική Ελλάδα μεταξύ άλλων γνωστός ήταν και ο Γιώργος Βαρνακιώτης, από τη Βάρνακα της σημερινής Αιτωλοακαρνανίας.


Για τον Βαρνακιώτη έχουν ειπωθεί τόσα πολλά που καμιά φορά χανόμαστε μεταξύ αλήθειας και ψέματος. Αλήθεια, όμως, είναι πως στην ακολουθία του είχε ένα τσούρμο γυναίκες. Κάποιοι τις αναφέρουν σαν παλλακίδες και κάποιοι λένε ότι είχε γυναικεία προσωπική φρουρά. Λίγο πολύ παίρνουμε μια εικόνα πως ήταν λάτρης του ωραίου φύλου.
Ο Βαρνακιώτης ήταν και γνωστός για τα καπάκια του με τους Οθωμανούς. Μ’ αυτόν που φαίνεται να είχε ιδιαίτερες σχέσεις ήταν ο Ομέρ Βρυώνης. Ο Νέγρης μάλιστα τον κατηγόρησε, όπως και ο Κουτσαλέξης, ως υπεύθυνο για την λεηλασία της Άρτας. Κάπου στα 1823 ήρθε στην Άρτα, όπου εκείνο τον καιρό διοικητής ήταν ο Ομέρ Βρυώνης. Στην Άρτα υπήρχε μια γυναίκα, η Ειρήνη Κουτσουμπουμπούλα. Πανέμορφη γυναίκα και του γυάλισε το μάτι!
Παρότι που στην πατρίδα του ήταν παντρεμένος και είχε και γιο 23 ετών με την Ρίνα, όπως την φώναζαν, έπαθε κεραυνοβόλο έρωτα. Η Ειρήνη φαίνεται να είχε τον συνδυασμό της όμορφης και έξυπνης γυναίκας και το έπαιζε δύσκολη. Ο Βαρνακιώτης δεν έλεγε να ξεκολλήσει από την Άρτα. Έτσι, λοιπόν, η Ρίνα κάθε μέρα είχε όλο και καινούριες απαιτήσεις, οι οποίες φαίνεται να εκπληρώνονταν.
Μια μέρα του ζήτησε και καλύτερο σπίτι. Μια και μεγάλο μέρος Αρτινών είχε εγκαταλείψει την πόλη, ο Βαρνακιώτης πάει στον Ομέρ πασά και ζητά με θράσος σπίτι. Αν και τα πήρε στο κρανίο ο Ομέρ, σαν παλιοί φίλοι από τον καιρό του Αλή πασά, σαν άνδρες και σαν σύμμαχοι τώρα, έβγαλε διαταγή να διαλέξει η Ρίνα ένα από τα καλύτερα σπίτια της Άρτας.
Αν και η ίδια δεν ζήτησε γάμο, ο Βαρνακιώτης τής υποσχέθηκε πως το Φθινόπωρο του 1824 θα την παντρευτεί. Γι’ αυτό το λόγο έστειλε και έραψε καινούρια φορεσιά με χρυσό πισλί, που ήταν τόσο βαριά, όπως γράφει ο Μάγιερ, που δεν μπόρεσε να την φορέσει.
Φαίνεται, όμως, πως δεν παντρεύτηκαν αλλά η Ειρήνη φαίνεται να εγκατέλειψε την Άρτα και γυρνούσε σαν ερωμένη μαζί του, ζωσμένη με άρματα και αρχηγός της εμπροσθοφυλακής.
Πηγές κειμένου: 1. Εφημερίδα Ελληνικά Χρονικά, 1824, αριθμός φύλλου 76, σελίδα 8. 2. Περιοδικό Γυναίκα, «Έρωτες στα χρόνια της Επανάστασης του 1821». 3. Δημήτριος Φωτιάδης, «Η επανάσταση του ΄21, τόμος Β, σελίδες 290

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ