ΟΛΟΙ μας μέσω των ανακοινώσεων του ΕΟΔΥ γινόμαστε μάρτυρες θανάτων συνανθρώπων μας από κορωνοϊό που κυμαίνονται σε αριθμούς που όντως προκαλούν σύγκρυο.


Αν και στο φως της δημοσιότητας τουλάχιστον δεν βγήκαν έρευνες που να αποκαλύπτουν με σαφήνεια τις αιτίες που η χώρα μας βρίσκεται πολύ ψηλά στους δείκτες, εντούτοις περιοριζόμαστε σε συμπεράσματα ειδικών, οι οποίοι τις αποδίδουν σε σειρά παραμέτρων. Σ’ αυτό που φαίνεται να συμφωνούν πάντως όλοι είναι ότι πρόκειται για θανάτους ανθρώπων άνω των 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα.
Στο νοσοκομείο Άρτας οι γιατροί καλούνται να αντιμετωπίσουν αρκετά τέτοια περιστατικά, για τα οποία δεν υπάρχει πάντα ευτυχής κατάληξη. Όπως για παράδειγμα δύο πρόσφατες περιπτώσεις 88 και 93 ετών που χρειάστηκε να διασωληνωθούν. Επειδή όμως εκτός από τον κορωνοϊό αντιμετώπιζαν παράλληλα και άλλες σοβαρές ασθένειες, κατέληξαν.
Σε ανάλογο περιστατικό με γυναίκα 93 ετών, με επιβαρυμένη την υγεία της από άλλα νοσήματα, οι γιατροί δίνουν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή. Ανήκουν όλοι στην ίδια κατηγορία; Σαφέστατα «όχι».
Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, θα ήταν πολύ άδικο να ρίχνουμε τα αναθέματα στην συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών που δεν κάνουν διαχωρισμούς, εξαντλώντας όλα τα όρια της επιστήμης για την επιβίωση των ασθενών.
Και κυρίως των γιατρών του νοσοκομείου Άρτας, θα προσθέταμε εμείς, που διακρίνονται για τα ανθρωποκεντρικά τους γνωρίσματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ