Αμερικανάκια όλου του κόσμου ενωθείτε. Είναι δείγμα απόλυτης απαξίωσης της πολιτικής αυτό που γίνεται στην Αμερική. Ο τσαρλατανισμός στο προσκήνιο, η πολιτική στο καναβάτσο.
Μόνο ένας Τζο Μπαϊντεν θα μπορούσε να φέρει έναν εξουσιομανή και φρενοβλαβή Τραμπ στο φωτο φίνις. Λες και δεν είχε το δημοκρατικό Κόμμα της Αμερικής ένα στέλεχος από την νέα γενιά, άφθαρτο και αξιόπιστο να συνεχίσει τις παρακαταθήκες του Φραγκλίνου Ρούζβελτ, του Χάρυ Τρούμαν, του Τζων Φιτζέραλντ Κένεντι, του Ρόμπερτ Κένεντι, του Τζίμυ Κάρτερ, του Μπιλ Κλίντον, του Μπάρακ Ομπάμα και να δώσει νέες ελπίδες στους φτωχοποιημένους ανθρώπους μιας κοινωνίας των δύο τρίτων που η συντριπτική πλειοψηφία ζει στο περιθώριο και που σε συνθήκες υγειονομικής ασύμμετρης απειλής λόγω πανδημίας βιώνει έναν Γολγοθά.
Επέλεξαν έναν επαγγελματία της πολιτικής που επί 35 ολόκληρα χρόνια στο κουρμπέτι δεν κατάφερε να δώσει στίγμα. Έναν Μπαϊντεν άχρωμο, άοσμο και ολίγιστο ακόμη και να εκφωνήσει ένα επινίκειο λόγο της προκοπής. Έναν άνθρωπο που δεν έχει δώσει διαπιστευτήρια ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε μια δύσκολη και χαώδη κατάσταση που κυριαρχεί και που φέρνει τον πολίτη του κόσμου σε τραγική θέση και μ’ ένα μέλλον να διαγράφεται ζοφερό.
Έναν άνθρωπο που όλα δείχνουν ότι το IQ που διαθέτει είναι κάτω από την βάση και που λόγω ηλικίας δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στον υπόλοιπο κόσμο για μια Αμερική που από ηγέτιδα δύναμη στον πλανήτη θα μας φέρει μπροστά σε νέα αδιέξοδα.
Μπορεί να γλιτώσαμε από μια νέα κορωνοτραμπίαση αλλά ο νέος πλανητάρχης δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για καλύτερες μέρες για τον Αμερικανικό λαό, αλλά και για τον πλανήτη συνολικά. Το σκοτάδι δεν το πολεμάς με σκοτάδι… μόνο με το φως το νικάς, (Μάρτιν Λούθερ Κινγκ)…
*Ο Δημήτρης Χαμπίπης είναι οικονομολόγος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here