«Εκστρατεία για την αντιμετώπιση των ετοιμόρροπων κτιρίων» σημειώναμε σε προηγούμενο φύλλο ότι ξεκινά ο Δήμος Αρταίων.
Το θμα, ωστόσο, φαίνεται να προβληματίζει και το υπουργείο Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε το θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα.
Όμως η υπάρχουσα νομοθεσία δεν λύνει εντελώς τα χέρια των Δήμων ώστε να κινούνται άμεσα για την κατεδάφισή τους, κάτι που διαμηνύθηκε από την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας). Το… γάντι που έριξε πιάνει το εν λόγω υπουργείο και με το χωροταξικό σχέδιο νόμου που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τέλος του μηνός θα εισαχθούν διατάξεις που θα διευκολύνουν την αντιμετώπιση του ζητήματος, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει σχέση με την γραφειοκρατία.
Προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα μια συντονισμένη επιχείρηση καταγραφής των ετοιμόρροπων κτιρίων, ζητήθηκε η συνδρομή και του ΤΕΕ (Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας), το οποίο και συναινεί. Ο πρόεδρός του, Γιώργος Στασινός, μάλιστα ανέφερε ότι το ΤΕΕ ετοίμασε πλατφόρμα για τους εθελοντές μηχανικούς που θα συμμετέχουν στην καταγραφή, αξιολογώντας αν ένα κτίριο είναι ετοιμόρροπο. Βέβαια ένας τέτοιος εθελοντισμός μπορεί μεν να αφορά κυρίως τις μεγάλες πόλεις, όμως η συμβολή θα ήταν χρήσιμη και σε μικρότερες, όπως ο Δήμος Αρταίων. Το εδώ παράρτημα δια του προέδρου, Ευάγγελου Χρηστάκη, μπορεί να εξετάσει το θέμα.
Αυτό που επίσης αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου, ζήτησε από τους δήμους όλης της χώρας να αποστείλουν άμεσα τις καταγραφές επικίνδυνων κτιρίων που υπάρχουν στις υπηρεσίες τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ