Πολλές φορές αισθανόμαστε ασφυκτικά μέσα στη μέρα, δυσκολεύοντας την διεκπεραίωση των υποχρεώσεών μας, με αποτέλεσμα να ευχόμαστε απλά να περάσει και να μην της δίνουμε την αξία που της αρμόζει.

Αυτό συμβαίνει καθώς δεν έχουμε αρκετό προσωπικό και ποιοτικό χρόνο ώστε να ασχοληθούμε με τα πράγματα που καθορίζουν την ταυτότητα και το ατομικό μας «αποτύπωμα» στον κύκλο μας γύρω από την ήλιο.
Όταν το πνεύμα παγιδεύεται, εξαιτίας των προκαθορισμένων ρυθμών της ζωής που έχουν δημιουργηθεί για να εξυπηρετούν μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού, δημιουργεί πολλούς αμυντικούς μηχανισμούς προκειμένου να ειδοποιήσει το σώμα να ελαττώσει «ταχύτητα».
Οι υποχρεώσεις μας πρέπει να ταξινομούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι βιώσιμες και ασφαλείς για το σώμα και το πνεύμα μας. Οι λύσεις είναι απλές, δωρεάν και προσιτές για να κάνουμε ένα καθημερινό «reset» (επανεκκίνηση) μέχρι να καταφέρουμε μια μεγαλύτερη και κυριολεκτική απόδραση από την καθημερινότητα (διακοπές θαρρώ το λένε).

Μάθε τη γειτονιά σου. Όχι χτυπώντας τα κουδούνια των γειτόνων σου, αλλά διερευνώντας πόσα μπορεί να προσφέρει η συνοικία σου. Τοπικά καφέ, μνημεία, σημεία συνάντησης, εναλλακτικά μαγαζιά, βιβλιοπωλεία κα, είναι οι πρώτες πρόχειρες σκέψεις. Μ’ αυτό τον τρόπο δίνεις τη δυνατότητα στο σώμα να ασκηθεί και στο μυαλό να ξεφύγει.
Extra Tip: Αν ασχολείσαι με κάποια τέχνη, ίσως εμπνευστείς από την urban αισθητική που κρύβει η πόλη σου, who knows!
Διάβασε ένα βιβλίο. Κλισέ, αλλά πιάνει. Κάτσε αναπαυτικά και αφέσου στην αναζήτηση και τις εικόνες που δημιουργεί ο γραπτός λόγος.
Τέχνες. Είτε έχεις ασχοληθεί έως τώρα, είτε όχι, αν η ανάγκη για έκφραση έφτασε, τότε μπορεί πολύ εύκολα να πάρει όποια μορφή της δώσεις…
Διαλογίσου. Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος, κατά τη γνώμη μου. Χαλαρή διάθεση, κεριά, αναπαυτική θέση, σωστές αναπνοές και…ξεφύγαμε!
Μια μουσική να παίζει, κάπου στο βάθος. Όλα τα παραπάνω μπορούν κάλλιστα να συνδυαστούν με τα κατάλληλα ακούσματα σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μη χάνεις την αυτοσυγκέντρωσή σου. Βοηθά και στον σωστό συγχρονισμό της αναπνοής.
Οι απαντήσεις είναι μέσα μας, πρέπει να είμαστε σε θέση να τις δώσουμε. Κάπως έτσι, αν ο χρόνος που αφιερώνουμε στον εαυτό μας είναι αντίστοιχος με τη διάρκεια ενός γεύματος και ενός ντους, πρέπει να αναθεωρήσουμε αρκετά πραγματάκια…

*Η Ράνια Κουτσιαύτη είναι δημοσιογράφος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here