ΟΥΤΕ ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις… αλλά 16 γιατροί μετείχαν στην αποστολή της Κινητής Ιατρικής Μονάδας (ΚΙΜ) του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» που από την περασμένη Παρασκευή 23 έως την Κυριακή 25 Οκτωβρίου βρέθηκαν στο Βουργαρέλι, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους του Δήμου Κεντρ. Τζουμέρκων.
Εκτός από τους 16 εξειδικευμένους γιατρούς, στην αποστολή συμμετείχαν επίσης και εννιά τεχνολόγοι που χειρίζονταν τα μηχανήματα, όλα σύγχρονης τεχνολογίας, αρκεί να σας πούμε ότι για την εξέταση μαστού χρησιμοποιήθηκε ψηφιακός μαστογράφος 3D κι ακόμα μονάδα μέτρησης οστικής πυκνότητας, αλλά και για μικροεπεμβάσεις.
Όλες οι εξετάσεις γίνονταν στο Κέντρο Υγείας Βουργαρελίου που διατέθηκε γι’ αυτό το σκοπό και μεταξύ των γιατρών στην αποστολή μετείχε και ο συμπατριώτης μας, παιδίατρος, Αντώνης Κοντός.
Για εξετάσεις προσήλθε αρκετά μεγάλος αριθμός κατοίκων που έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι για την προσοχή και το ενδιαφέρον που επέδειξαν γιατροί και χρήστες των μηχανημάτων. Ένας μάλιστα, όπως μάς μεταφέρθηκε, εξομολογήθηκε πως για ιατρικό του θέμα έφτασε έως την Αθήνα, πλην όμως ακριβείς απαντήσεις για την περίπτωσή του έλαβε από τους γιατρούς του εν λόγω κλιμακίου.
Κατά την τριήμερη αποστολή στο Βουργαρέλι, η παραμονή των γιατρών, πέραν των εξετάσεων, συνοδεύτηκε και με ενημερωτικές εκδηλώσεις στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου με την παρουσία πολλών κατοίκων. Ο Αντώνης Κοντός, επί παραδείγματι, ενημέρωσε τις μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου Βουργαρελίου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας που είναι ο δεύτερος σε συχνότητα μετά τον καρκίνο του στήθους στις γυναίκες. Ο ίδιος – μεταξύ άλλων – υπογράμμισε την αναγκαιότητα του εμβολίου κατά του ιού HPV που προκαλεί τον καρκίνο του τραχήλου. Όπως με χαρά διαπίστωσε, σύμφωνα με τα όσα μάς ανέφερε, από τις μαθήτριες που συμμετείχαν στην ενημέρωση το 80%, έκανε το εμβόλιο τη στιγμή που στις ίδιες ηλικίες σ’ όλη την Ελλάδα ο μέσος όρος ανέρχεται περίπου στο 50%.
Πέρα από την υψηλής ποιότητας παροχή υγείας, στο τριήμερο από Παρασκευή έως Κυριακή ένα άλλο θετικό στοιχείο που προέκυψε είναι πως η επόμενη επίσκεψη θα γίνει σε 6 με 9 μήνες, αυτή τη φορά από την ομάδα επανελέγχου. Άρα δεν πήγαν για να φύγουν. Πήγαν για να επανέλθουν. Από τη στιγμή μάλιστα που οι κάτοικοι κέρδισαν την εμπιστοσύνη των γιατρών είναι βέβαιο ότι την επόμενη φορά αναμένεται να προσέλθουν πολλοί περισσότεροι.
Οι ειδικότητες των γιατρών που μετείχαν στην αποστολή ήταν: Καρδιολόγος, ορθοπεδικός, γυναικολόγος, οφθαλμίατρος, παθολόγος – διαβητολόγος, διαιτολόγος, πνευμονολόγος, γενικός χειρουργός, ακτινολόγος, νευρολόγος, ωτορινολαρυγγολόγος, παιδίατρος, ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ