Συχνά είναι τα προβλήματα και οι βλάβες που προκαλούνται από το εν εξελίξει έργο του ΟΤΕ στην πόλη μας για την αναβάθμιση του δικτύου τηλεπικοινωνιών του Οργανισμού προς τους παρόχους του, στο πλαίσιο του προγράμματος «Fiber to the home».
Το γεγονός ότι η πόλη έχει γίνει άνω – κάτω, αναδείχτηκε σε σχετικό ρεπορτάζ στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας, ωστόσο φαίνεται ότι το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της ΔΕΥΑ Άρτας, Νίκος Τριανταφυλλάκης, εμφανίστηκε αρκετά θυμωμένος το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης όταν δυο αγωγοί παροχής νερού κόπηκαν επί της οδού Μαξίμου Γραικού, αφήνοντας διπλανές πολυκατοικίες και καταστήματα χωρίς νερό. Βέβαια τη ζημιά άμεσα άρχισαν να αποκαθιστούν οι υπαίτιοι και εν προκειμένω η εργολαβία εκτέλεσης του έργου. Όμως ο κ. Τριανταφυλλάκης, επισήμανε προς τον «Τ» ότι «έχουν έως σήμερα προκληθεί περί τις 30 και πλέον ζημιές ή βλάβες από την εκτέλεση του έργου του ΟΤΕ».
Απ’ ότι μας ενημέρωσε ο ίδιος, την περασμένη Δευτέρα κόπηκε, επίσης στο κέντρο της πόλης, υπόγειος αγωγός μέσης τάσης της ΔΕΗ, αφήνοντας επιχειρήσεις, ξενοδοχείο, φαρμακεία και καφετέριες στο ύψος της πλατείας Κιλκίς χωρίς ρεύμα, μέχρι την αποκατάσταση. «Το πρόβλημα είναι ότι σκάβουν σε βάθος περίπου μισού μέτρου. Είναι δεδομένο ότι έτσι θα προκληθούν ζημιές», τόνισε ο διευθυντής τεχνικής υπηρεσίας της ΔΕΥΑΑ, προσθέτοντας: «Η αποκατάσταση που γίνεται μετέπειτα στην κατά μήκος του δρόμου τομή, δεν είναι καλή. Είναι πρόχειρη».
Την ίδια στιγμή, στο επιτόπιο ρεπορτάζ του «Τ» μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης επί της Μ. Γραικού που έκλεισε λόγω της ζημιάς στους αγωγούς ύδρευσης, ο υπεύθυνος της αναδόχου εργολαβίας, επισήμανε πως «το έργο όπως έχει μελετηθεί και συμβασιοποιηθεί από τον ΟΤΕ έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές που εμείς οφείλουμε να εφαρμόσουμε. Το προβλεπόμενο βάθος από τη μελέτη είναι 45 εκατοστά, οπότε εμείς δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους όρους».
Ο ίδιος εξήγησε ότι από πλευράς του καταβάλλονται προσπάθειες για την λιγότερη δυνατή όχληση, όμως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. «Αντί για 7 το πρωί ξεκινούμε 7:15 ή και 20 και σταματάμε νωρίτερα το μεσημέρι. Όμως, ορίστε, σήμερα για παράδειγμα είναι 3:40 αλλά θα αναγκαστούμε να βάλουμε ξανά μπροστά το κομπρεσέρ γιατί πρέπει να αποκαταστήσουμε τη ζημιά στους αγωγούς ώστε να δώσουμε πίσω στα σπίτια το νερό», είπε και τόνισε: «Ό,τι ζημιά συμβαίνει την αποκαθιστούμε και αντιλαμβάνεστε πως ούτε εμείς θέλουμε να γίνονται ζημιές. Ποιος θέλει να γίνονται;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ