Με ενθουσιασμό και με την υπόσχεση να βάλουν όλοι τα δυνατά τους για ένα άρτιο αποτέλεσμα, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην πόλη μας το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου ανδρών και γυναικών από 4 έως 6 Σεπτεμβρίου. Με αφορμή την κορυφαία αθλητική διοργάνωση που συντελείται σε συνεργασία Δήμου Αρταίων, Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας με την στήριξη Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας και με την αιγίδα της ΚΕΔΕ, στην πόλη μας θα βρεθούν πάνω από 300 αθλητές-τριες, συνοδοί, προπονητές, κριτές/τεχνικοί.

Όπως σημειώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν όλοι οι διοργανωτές, στο πρωτάθλημα πρόκειται να συμμετάσχουν πάνω από 100 ποδηλάτες, ανάμεσά τους και διακεκριμένοι αθλητές , όπως ο εκπρόσωπος της χώρας μας στους Ολυμπιακούς του Τόκιο 2020, Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, και ο πρωταθλητής κόσμου στον Μαραθώνιο Ορεινής Ποδηλασίας, Περικλής Ηλίας, ενώ παράλληλα στον αγώνα γυναικών θα συμμετέχουν επίσης κορυφαίες αθλήτριες που μόλις επέστρεψαν από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Γαλλία.

«Πρόκειται για την αφρόκρεμα του ποδηλατικού αθλητισμού», όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, ένεκα της αναβολής των Ολυμπιακών του Τόκιο λόγω πανδημίας που θα διεξαχθεί το 2021.

Μαζί τους θα διαγωνιστούν και αθλητές που ξεκίνησαν από τις ακαδημίες της πόλης μας, και σήμερα συμμετέχουν σε μεγάλες ομάδες. «Καθώς βρισκόμαστε σε μια προολυμπιακή χρονιά, η συγκεκριμένη οργάνωση κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική αφού θα αξιολογηθεί η φυσική κατάσταση των αθλητών», επισήμανε ο ίδιος. Σε πρώτη φάση, θα αγωνιστούν Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στην επίπεδη διαδρομή από Κορωνησία, με ατομική χρονομέτρηση και σε δεύτερη φάση σε αγώνες αντοχής. Το Σάββατο στον αγώνα αντοχής γυναικών η διαδρομή είναι Ροδαυγή- Γρίμποβο και την Κυριακή θα διεξαχθεί αγώνας αντοχής ανδρών με διαδρομή Άρτα- Μαραθοβούνι-Γρίμποβο- Άρτα και τερματισμό το Κάστρο της πόλης.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι και μια πολύ καλή ευκαιρία να βοηθηθεί ο αθλητικός τουρισμός και οι τοπικές επιχειρήσεις και παράλληλα να αναδειχθούν τα μνημεία και οι φυσικές ομορφιές της περιοχής. «Οι διαδρομές δεν είναι τυχαία επιλεγμένες. Πρόκειται για περιοχές με ιστορικά στοιχεία και με όμορφα τοπία, σε συνδυασμό βέβαια με τις τεχνικές δυσκολίες που απαιτούνται σε ένα τέτοιου είδους πρωτάθλημα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο της πόλης ο διευθυντής του αγώνα Βλαδίμηρος Πέτσας.

Μέσα από το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δίνεται παράλληλα και το μήνυμα για την προώθηση του ποδηλάτου ως φιλικού μέσου μεταφοράς στην καθημερινότητά μας. «Το ποδήλατο εκτός από τρόπος άθλησης είναι τρόπος ζωής και μέσο μεταφοράς», σημείωσε ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποδηλάτου, Παναγιώτης Πριστούρης, ο οποίος παράλληλα μετέφερε τα συγχαρητήριά του και τις ευχαριστίες του στον δήμαρχο Αρταίων, για το γεγονός ότι κατέθεσε πρόταση φιλοξενίας της διοργάνωσης στον Δήμο Άρτας.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, στην ίδια συνέντευξη «στην πόλη μας υπάρχουν ήδη 15 θέσεις στάθμευσης ποδηλάτου και πρόκειται-όπως ανακοίνωσε- να τοποθετηθούν και κοινόχρηστα ποδήλατα». Ταυτόχρονα έκανε γνωστό ότι από το Δήμο σχεδιάζεται και η δημιουργία ποδηλατοδρόμου στην περιοχή τριγώνου και οδό Κομμένου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία δεν θα διακοπεί σε όλο το μήκος των διαγωνιστικών διαδρομών, όμως κατά διαστήματα θα συμβαίνει μέχρι αν ολοκληρώνεται με ασφάλεια η διέλευση από τα σημεία όλων των αθλητών και θα γίνεται επανεκκίνηση.

Ο δήμαρχος Αρταίων, ευχαρίστησε δημόσια τον πρόεδρο του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας Περικλή Ζώτο που επίσης συμβάλει όχι μόνο στην διοργάνωση αλλά κυρίως στην προώθηση του ποδηλάτου στην Άρτα, τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού-Αθλητισμού, Νίκο Λιόντο που χαρακτήρισε και «ψυχή της διοργάνωσης», λόγω και της ιδιότητάς του καθηγητή Φυσικής Αγωγής και συνάμα την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, την Διεύθυνση Τροχαίας, το ΕΚΑΒ και όλους τους φορείς που θα βρεθούν επί ποδός στην διάρκεια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ