Ενας θεός ξέρει πώς και με ποιόν τρόπο θα ξαναβιώσουμε όλα όσα με διαφορετικούς τρόπους μας πλήγωσαν.
Ο πολύς κ. Τσιόδρας ήταν συγκρατημένα απαισιόδοξος στις τελευταίες του νουθεσίες, φροντίζοντας τεχνηέντως να διατηρεί την τρομοϋστερία, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Ο ιός δεν εξαφανίστηκε, είναι εδώ, κοντά μας, δίπλα μας. Μόνο λόγω ζέστης μπαίνει σε καθεστώς ύφεσης, αλλά στην Νότια Κορέα από ένα μπαράκι εξαπλώθηκε ξανά και το φθινόπωρο θα έχουμε πιθανό come back. Έτσι μας έλεγε αδυνατώντας να προτείνει λύση πρόληψης και θεραπείας. Και ένας θεός ξέρει πως και με ποιον τρόπο θα πληρώσουμε το μάρμαρο. Γιατί είναι αξίωμα πλέον μετά από κάθε μαζική κρίση και υστερία να επιπλέουν οι φελλοί, που είναι συνήθως και οι αρεστοί που πρέπει να εκμεταλλευτούν και να κερδοσκοπήσουν ασύστολα.
Θα μας κάνουν, όπως το πάνε, να συμπαθήσουμε τον τσαρλατάνο και αυθεντικό εκπρόσωπο της παγκοσμιοποίησης, Ντόναλντ Τράμπ, που μέσα στις ασυναρτησίες του λέει που και που και κάμποσες αλήθειες. Άλλωστε είναι γερά κονομημένος από κούνια και δεν έχει πρόβλημα εξάρτησης από κάθε μορφής λαμόγια. Ο τύπος, λοιπόν, βγάζει στη δημοσιότητα το μέγα πρόβλημα του πλανήτη.
Τα εμβόλια είναι ο πλέον εύκολος τρόπος πλουτισμού. Ρίχνεις τεχνηέντως ένα μεταλλαγμένο μικρόβιο που διαχέεται, βγάζεις μία πατέντα, κάνεις κάποιες κλινικές έρευνες σε ανθρώπους πειραματόζωα, κλείνεις με τον γνωστό τρόπο κάποια στόματα, και βάζεις τις μηχανές να γεμίζουν δισεκατομμύρια μπουκαλάκια. Χαμηλό σχεδόν μηδενικό κόστος και σίγουρα κέρδη. Αέρα πατέρα…
Ήδη, μαίνεται ο πόλεμος για το νέο εμβόλιο. Οι φαρμακευτικές εταιρείες δίνουν μάχες χαρακωμάτων. Ο Τράμπ που ξέρει από πρώτο χέρι το παιχνίδι απαξιώνει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως το φυτώριο της σήψης και της διαφθοράς όπου εκκολάπτεται τελικά η τρομοϋστερία και η εμβολιολαγνεία. Ξήλωσε πρώτα τον αντιτσιόδρα για τους Αμερικανούς dr. Braidy. Απαξιώνει καθημερινά το άλλο αρχιλάγιο που είναι πίσω από τον πόλεμο των εμβολίων διαχρονικά, Tony Faoutsi, τον δεύτερο αντιτσιόδρα που τον έχει βάλει σε καραντίνα διαρκείας. Και βγαίνουν κάθε μέρα κορυφαίοι γιατροί στην Αμερική που καταγγέλλουν τα τεράστια συμφέροντα που ξεκίνησαν από την δημιουργία του νέου ιού για να φτάσει η ανθρωπότητα προ τετελεσμένων. Και στην ανάγκη όλοι να στοιχίζονται για να εμβολιαστούν.
Στην ίδια ρότα και ο εθνοσωτήρης μας. Αφού ξεπέρασε ανώδυνα λόγω τσιοδροποίησης της κοινωνίας τις αντιφατικές δηλώσεις για την μάσκα, φρόντισε να προετοιμάσει τον λαό για κάμποσα εκατομμύρια εμβόλια. Όλο για εμβόλια μιλούσε τελευταία. Ξέρει, άλλωστε, καλά αυτός. Ήταν κάπου εκεί και το 2009 όταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ως υπουργός Υγείας ανακοίνωνε την προμήθεια 16 εκατομμυρίων εμβολίων, για 11 εκατομμύρια ανθρώπους. Για τον άλλο κορωνοιό τότε, τον Η1Ν1. Και τότε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας επικαλέστηκαν ως άλλοθι. Το εκκολαπτήριο των λάγιων. Λες και είναι εκεί η κολυμβήθρα του Σιλωάμ, και αποκαθαίρονται όλες οι αμαρτίες…

*Ο Δημήτρης Χαμπίπης είναι οικονομολόγος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ