Συμμετοχές κινηματογραφιστών απ’ όλον τον κόσμο έως 21 Ιουλίου

Γενεύη. Το μεγαλύτερο φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο με θέμα τη μετανάστευση επιστρέφει για 5η χρονιά και καλεί κινηματογραφιστές απ’ όλον τον κόσμο να συμμετέχουν με τα έργα τους.

Όλες οι υποβολές θα ληφθούν υπόψη και θα αξιολογηθούν στις κατηγορίες, ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και διαδικτυακές ταινίες. Η υποβολή των συμμετοχών έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως και τις 21 Ιουνίου 2020.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μετανάστευσης (GMFF) είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς είναι ο μόνος παγκόσμιος διαγωνισμός κινηματογράφου που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε έξι ηπείρους, ξεπερνώντας μόνο πέρσι τις 700 προβολές παγκοσμίως. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας έκτακτης συνθήκης εξαιτίας του COVID-19, το φεστιβάλ θα προσφέρει διαδικτυακές προβολές, συζητήσεις, συνεντεύξεις με κινηματογραφιστές και ειδικούς σε θέματα μετανάστευσης, σε μια εποχή που απαιτεί φυσική απόσταση.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, που δημιουργήθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) το 2016, εστιάζει στον ανοιχτό διάλογο γύρω από τη μετανάστευση, προσφέροντας μια ευρύτερη οπτική γύρω από το φαινόμενο. Καταφέρνει παράλληλα να ενώσει το σινεφίλ κοινό απ’ όλες τις μεριές του κόσμου μέσω της διαχρονικής πραγματικότητας της ανθρώπινης μετανάστευσης, η οποία έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στον χώρο του κινηματογράφου, από την εποχή της εφεύρεσης του μέσου, σχεδόν δύο αιώνες πριν.

Το 2019, κατά τη διάρκεια της 4ης χρονιάς του, προβλήθηκαν ταινίες όλων των κατηγοριών σε 60.000 θεατές συνολικά. Από τις 607 ταινίες που υποβλήθηκαν στην κριτική επιτροπή την περασμένη άνοιξη, 32 τελικά επελέγησαν και προβλήθηκαν από τις αποστολές του ΔΟΜ σε διάφορους χώρους σε σύνολο 108 χωρών. Άνθρωποι απ’ όλον τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έργα σε 24 γλώσσες -σε χώρους τέχνης, αμφιθέατρα, σινεμά, θέατρα, πρεσβείες, ακόμη και σε camps προσωρινής διαμονής στην έρημο, όπου οι μετανάστες παρακολούθησαν ταινίες σε αυτοσχέδιες οθόνες. Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται κάθε χρόνο με μια την τελετή απονομής των βραβείων στις 18 Δεκεμβρίου, η οποία έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ