Με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Άρτας συναντήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 24 Μαΐου η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας, γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΛΜΕ Άρτας και από την πλευρά της ΕΛΜΕ συμμετείχαν ο Κων/νος Γεωργούλας, Πρόεδρος, η Ευφροσύνη Πετσούκη, Γενική Γραμματέας και ο Ιωάννης Βαρβάρας, ταμίας.
Η διεξοδική συζήτηση που έγινε επικεντρώθηκε στο πολυνομοσχέδιο που προσπάθησε να φέρει η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, με κλειστά σχολεία και χωρίς ουσιαστική διαβούλευση, η υπουργική απόφαση για τη χρήση καμερών μέσα στις σχολικές αίθουσες αλλά και γενικότερα θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα.
Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι το πολυνομοσχέδιο, που κυβερνητική πρόθεση ήταν να κατατεθεί εσπευσμένα και χωρίς τη γνώμη της εκπαιδευτικής κοινότητας, περιέχει πλήθος αναχρονιστικών διατάξεων που γυρνούν την εκπαίδευση πολλά χρόνια πίσω σε ένα μαθησιακό Μεσαίωνα και δημιουργούν δημόσια εκπαίδευση δύο ταχυτήτων και αυτός είναι ο λόγος που συνάντησε εξαρχής την αντίδραση εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων. Αυτή η κινητοποίηση, όπως και η σφοδρή αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης ήταν που ανάγκασε την κυβέρνηση να αναβάλλει την κατάθεσή του αλλά και να αποσύρει για την ώρα, όπως διαφαίνεται από διαρροές, ορισμένες έκδηλα αντισυνταγματικές διατάξεις, όπως για παράδειγμα το ηλικιακό όριο στα ΕΠΑΛ.
Οι εκπαιδευτικοί τόνισαν ότι παρά τις ελλείψεις σε υποδομές και την μη επαρκή στήριξη από πλευρά των συναρμόδιων υπουργείων προς σχολεία και μαθητές, οι καθηγητές κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια και κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, αλλά αυτή ήταν μία έκτακτη περίσταση που δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Εκτενής συζήτηση έγινε επίσης για το θέμα της αξιολόγησης.
Η Όλγα Γεροβασίλη επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο περιέχει πλήθος διατάξεων που συνιστούν σοβαρή οπισθοδρόμηση και είναι αποτέλεσμα της ιδεοληπτικής εμμονής της υπουργού Παιδείας αλλά και της κυβέρνησης Μητσοτάκη γενικότερα η οποία διαπνέεται από την πολιτική απαξίωσης και τελικά κατεδάφισης των βασικών πυλώνων του κοινωνικού κράτους, ένας εκ των οποίων είναι η δημόσια εκπαίδευση.
Η βουλευτής Άρτας τόνισε ότι το μήνυμα που βγαίνει από την περίοδο της υγειονομικής κρίσης είναι ότι πρέπει να ενισχύσουμε τη δημόσια Υγεία και Παιδεία.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τους συμμετέχοντες να ανανεώνουν το «ραντεβού» για τις προσεχείς εβδομάδες, μόλις το πολυνομοσχέδιο κατατεθεί και έρθει προς συζήτηση στη Βουλή, οπότε θα υπάρχει πλέον σαφέστερη εικόνα για το τι τελικά θα περιλαμβάνεται σε αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ