RSS

Ε-mail: taxydrom@gmail.com - Τηλέφωνο: 26810 77302 - FAX: 26814 00062

Τελευταία νέα ανά κατηγορία

 1. Πολιτισμός
 2. Κοινωνικά
 3. Αθλητικά
 4. Οικονομία
 5. Πολιτική

Τίποτα δεν μας διδάσκουν τα εικονοστάσια στην παλαιά εθνική οδό Άρτας - Ιωαννίνων;

Τίποτα δεν μας διδάσκουν τα εικονοστάσια στην παλαιά εθνική οδό Άρτας - Ιωαννίνων;

ΜΕΧΡΙ τώρα διαμαρτυρόμασταν γιατί καθυστερεί η κατασκευή της Ιόνιας, ενώ παράλληλα με την παρατεταμένη οικονομική κρίση της χώρας είχαμε και την αγωνία αν ποτέ θα τεθεί σε κυκλοφορία.

ΚΙ όταν επιτέλους είδαμε σε κυκλοφορία τον αυτοκινητόδρομο ακολούθησαν οι δηλώσεις ότι η Ήπειρος βγαίνει από την απομόνωση κι άλλα τέτοια ηχηρά παρόμοια που νομίζουμε πως καλώς λέχθηκαν, διότι αυτή είναι η αλήθεια.
ΕΝ τω μεταξύ το σκηνικό άλλαξε από τη στιγμή που τέθηκαν σε λειτουργία τα διόδια, καθώς διατυπώνονται ήδη γκρίνιες για το κόστος, ενώ δεν λείπουν και οι... ακτιβιστικές ενέργειες.
ΑΣ μιλήσουμε ωστόσο με ειλικρίνεια γιατί βλέπουμε και παρατηρούμε ότι περισσεύει η υποκρισία και δυστυχώς ακόμα και από κάποιους που θριαμβολογούσαν πομπωδώς για την παράδοση στην κυκλοφορία.
ΛΟΙΠΟΝ, όταν μιλάμε για την Ιόνια οδό θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι πρόκειται για ιδιωτικό δρόμο, πως δηλαδή έγινε με κεφάλαια της παραχωρησιούχου «ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ», προφανώς με δανεισμό από τράπεζες, οι οποίες θέλουν πίσω τα χρήματά τους.
ΕΣΧΑΤΩΣ ακούμε ότι αντιτιθέμενοι στη λειτουργία των διοδίων ή τέλος πάντων διέλευση με χαμηλότερη τιμή, φέρονται αποφασισμένοι να κρατήσουν για κάποιο διάστημα ανοιχτές τις μπάρες, σκηνικό που τόχουμε ζήσει κατά το παρελθόν και ιδιαιτέρως επί εποχής του κινήματος «Δεν πληρώνω».
ΑΛΗΘΕΙΑ, αυτοί που εναντιώνονται γιατί δεν επιλέγουν όχι μία αλλά δύο εναλλακτικές, την παλαιά εθνική καθώς και τον δρόμο μέσω Πέντε Πηγαδιών απ’ όπου δεν πληρώνουν απολύτως τίποτα, αφού τους παρέχεται αυτή η δυνατότητα;
Η Ιόνια δεν άγγιξε κανέναν απ’ αυτούς τους δρόμους, επομένως ανοιχτό και ελεύθερο το πεδίο.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ όταν μιλάμε για ιδιωτικό αυτοκινητόδρομο, τον οποίο, αν θέλουμε χρησιμοποιούμε, ας έχουμε υπόψη ότι καθαρίζεται από την παραχωρησιούχο που διαθέτει επίσης συνεργείο για να είναι πεντακάθαρες καθ’ οδόν οι τουαλέτες (έτσι είναι πράγματι), για να υπάρχει φωτισμός που η ίδια πληρώνει, δωρεάν οδική βοήθεια, απομάκρυνση βάσει συμβολαίων των αυτοκινήτων μέσα σε μια ώρα στις περιπτώσεις τροχαίων, αποχιονισμός, συντήρηση του φωτισμού (πχ αν καεί μια λάμπα θα πρέπει να αντικατασταθεί σ’ ένα 24ωρο), συντήρηση του δρόμου κλπ.
ΟΛΑ αυτά προϋποθέτουν κόστος, το οποίο, αν θέλουμε νάμαστε ψύχραιμοι συνυπολογίζεται.
ΚΙ επειδή διαμαρτυρίες για το κόστος διοδίων διατυπώνονται και από διάφορους παράγοντες, μηδέ εξαιρουμένων αυτοδιοικητικών εκπροσώπων, είναι πολύ απλό: Ας βγουν οι δήμαρχοι και να πουν ότι το κόστος για όλες τις προσφερόμενες υπηρεσίες της παραχωρησιούχου το αναλαμβάνουν οι Δήμοι τους κι αν εκείνη πει «όχι» στη μείωση τιμής των διοδίων τότε να την κατακεραυνώσουν και να την καταδικάσουν ένα εκατομμύριο φορές.
ΤΑ διόδια και το «υψηλό» κόστος, ειρήσθω εν παρόδω, το θυμήθηκαν τώρα που τέθηκε σε κυκλοφορία η Ιόνια, τόσα χρόνια που χρυσοπληρώνουμε την διέλευση μέσω της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου τίποτα, άχνα, τσιμουδιά.
ΔΕΝ καταγγέλλεται η υπέρογκη τιμή των διοδίων Ρίου - Αντιρρίου και «εκσφενδονίζονται» βέλη εναντίον της «ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ» που για 196 χιλιόμετρα το κόστος είναι χαμηλότερο από το πέρασμα στη γέφυρα.
ΑΣ αποφασίσουμε τελικά, τον θέλουμε ή δεν τον θέλουμε τον δρόμο κι αν «ναι», είναι φρόνιμο μέσα σ’ όλα αυτά να ενσωματώσουμε κάτι πολύ πιο σπουδαίο, κάτι υπέρτατο που δεν είναι άλλο από τη ζωή, η οποία κατά τη γνώμη μας τουλάχιστον δεν εξαγοράζεται με τίποτα.
ΕΙΚΟΝΟΣΤΑΣΙΑ στην παλαιά εθνική οδό Άρτας - Ιωαννίνων υπάρχουν πάμπολλα, τίποτα δεν μας διδάσκουν;

2 σχόλια

 • Αντί-προπαγάνδα
  Αντί-προπαγάνδα Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 15:58 Σύνδεσμος σχολίου

  http://www.neaodos.gr/%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7/

  Κατ' αρχάς όπως φαίνεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ιόνιας οδού τα χρήματα για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου προέρχονται από κονδύλια της Ε.Ε. και του ελληνικού δημοσίου. Που σημαίνει πως γράφετε ανακρίβειες όταν αναφέρεστε πως έγινε με κεφάλαια της παραχωρησιουχου.
  Κατά δεύτερον όπως φαίνεται στο απόσπασμα της σύμβασης που ακολουθεί ο κάθε φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει ακόμη περισσότερα απ όσα έχει ήδη δώσει προκειμένου κάποιοι να το παίξουν κατασκευαστές
  "Συν τοις άλλοις, θύελλα αντιδράσεων έχει σηκώσει το γεγονός ότι στη σύμβαση του έργου έχει υπογραφεί η εκμετάλλευσή του για 30 χρόνια από την εταιρεία παραχώρησης “Νέα Οδός” και η δέσμευση των κυβερνήσεων σε περίπτωση που τα έσοδά τους από τα διόδια πέσουν κάτω από ένα όριο (για παράδειγμα εξαιτίας της μείωσης διέλευσης οχημάτων), τότε να παρέχουν επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό."

  Και τελικά όπως φαίνεται και παρακάτω τον δρόμο που εσείς λέτε "ιδιωτικό" τον έχουμε πληρώσει όλοι οι φορολογούμενοι κατά 90% περίπου:
  Βασικά στοιχεία της Ιόνιας Οδού
  Συνολικό μήκος: 196 χλμ.
  Προϋπολογισμός κατασκευής: περίπου 1,2 δις. ευρώ
  Τελικό συνολικό κόστος για το δημόσιο (ΕΣΠΑ): 1 δις. ευρώ.

  Οπότε καλό είναι να αφήσετε την προπαγάνδα κατά μέρος και να ασχοληθείτε με κάτι άλλο.....

 • Shelbi
  Shelbi Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 20:01 Σύνδεσμος σχολίου

  Ένα κάρο είναι πιο φθηνό από ένα αυτοκίνητο οπότε αντί να διαμαρτυρομαστε για το κόστος ενός αυτοκινήτου όμορφα και ωραία μπορούμε να πάρουμε δυο αλογάκια και το κάρο και να πορευτούμε, φυσικά μεσώ του παλιού δρόμου. Σωστά?? Τουλάχιστον το μεροκάματο βγήκε?

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε μαζί μας...

TAXY LOGO1

Γραφεία: Νόρμαν & Σκουφά - ΑΡΤΑ, ΤΚ 47100

Ε-mail & Διαφήμιση: taxydrom@gmail.com

Τηλέφωνο: 26810 77302

FAX: 26814 00062

Συνδρομή στην εφημερίδα: 50 ευρώ/έτος

Σαν σήμερα...

Ειδήσεις ανά ημερομηνία

« Ιούνιος 2018 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Όροι χρήσης & Σχόλια αναγνωστών

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ. Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του www.taxydromosartas.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

ΣΧΟΛΙΑ. Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή με e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί.