RSS

Ε-mail: taxydrom@gmail.com - Τηλέφωνο: 26810 77302 - FAX: 26814 00062

Τελευταία νέα ανά κατηγορία

  1. Πολιτισμός
  2. Κοινωνικά
  3. Αθλητικά
  4. Οικονομία
  5. Πολιτική

Μάχη για τρεις στις εκλογές του ΤΕΙ Ηπείρου

Μάχη για τρεις στις εκλογές του ΤΕΙ Ηπείρου

Τρεις είναι τελικά οι υποψήφιοι για τη θέση του Πρύτανη του ΤΕΙ Ηπείρου, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι (με αλφαβητική σειρά, για να μην παρεξηγηθούμε), είναι: Αντωνιάδης Νικόλαος, Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Άρτα) -αριστερά στη φωτο-. Γκανάς Ιωάννης, Καθηγητής Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Πρέβεζα) -στο μέσον της φωτο-. Τσίνας Αναστάσιος, Καθηγητής Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων (Άρτα) -δεξιά στη φωτο-.

Η εκλογή θα γίνει την 18η Οκτωβρίου και για να εκλεγεί Πρύτανης θα πρέπει κάποιος υποψήφιος να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων. Αν αυτό δεν συμβεί στην πρώτη ψηφοφορία, οι δύο πρώτοι θα κονταροχτυπηθούν την επόμενη μέρα για την πρώτη θέση.
Στην διαδικασία μετέχουν οι καθηγητές του Ιδρύματος, οι οποίοι είναι συνολικά 77, καθώς και οι υπόλοιπες κατηγορίες προσωπικού δηλαδή το Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ) και το Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό (ΕΤΕΠ), οι οποίοι είναι συνολικά περί τους 120. Αυτές οι κατηγορίες βέβαια έχουν ψήφους με μικρότερο «βάρος», με αποτέλεσμα μετά από έναν κάπως περίπλοκο υπολογισμό να συνεισφέρουν περίπου 14-15 ψήφους. Άρα μιλάμε για περίπου 90 ψήφους, αν φυσικά ψηφίσουν όλοι.
Οι κ. Γκανάς και Τσίνας είναι οι απερχόμενοι Αντιπρυτάνεις του ΤΕΙ Ηπείρου για την τετραετία 2013-2017. Ο απερχόμενος Πρύτανης, Ευριπίδης Γλαβάς, δεν είχε δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα, σύμφωνα με το νέο νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι.
Ταυτόχρονα, θα εκλεγούν και τέσσερις Αντιπρυτάνεις, από άλλες υποψηφιότητες. Για πρώτη φορά, ο νόμος ορίζει ότι ο Πρύτανης και οι Αντιπρυτάνεις εκλέγονται ξεχωριστά και όχι από ενιαία ψηφοδέλτια («σχήματα», όπως έχει επικρατήσει να λέγονται). Απ’ όσα μαθαίνουμε, υπάρχουν ακριβώς τέσσερις υποψηφιότητες, άρα αυτοί έχουν εξασφαλισμένη την εκλογή τους. Είναι οι εξής: Αγγέλης Κωνσταντίνος, Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Άρτα). Ζακοπούλου Βικτωρία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Λογοθεραπείας (Ιωάννινα). Καραμάνης Κωνσταντίνος, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Πρέβεζα). Τάγκας Περικλής, Καθηγητής Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηγουμενίτσα).
Για να δούμε, λοιπόν, πού θα οδηγηθεί το ΤΕΙ Ηπείρου και ποια ηγεσία θα αναλάβει την ευθύνη να χαράξει τη στρατηγική και την τακτική του. Φαίνεται να είναι ανοιχτά αρκετά ζητήματα, όπως του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης, για την οποία μιλάει αρκετά το υπουργείο, της χωροταξικής αναδιάρθρωσης των Ιδρυμάτων (που είναι σημαντικό για το ΤΕΙ Ηπείρου, καθώς αυτό απλώνεται σε τέσσερις πόλεις), της μείωσης των διαθέσιμων κονδυλίων ώς το μη περαιτέρω και πολλά άλλα. Περιμένουμε τις θέσεις των υποψηφίων και φυσικά θα φιλοξενήσουμε με χαρά ο,τιδήποτε δημοσιοποιήσουν οι υποψήφιοι.

επιστροφή στην κορυφή

Επικοινωνήστε μαζί μας...

TAXY LOGO1

Γραφεία: Νόρμαν & Σκουφά - ΑΡΤΑ, ΤΚ 47100

Ε-mail & Διαφήμιση: taxydrom@gmail.com

Τηλέφωνο: 26810 77302

FAX: 26814 00062

Συνδρομή στην εφημερίδα: 50 ευρώ/έτος

Σαν σήμερα...

Ειδήσεις ανά ημερομηνία

« Μάρτιος 2018 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Όροι χρήσης & Σχόλια αναγνωστών

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ. Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του www.taxydromosartas.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

ΣΧΟΛΙΑ. Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή με e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί.