RSS

Ε-mail: taxydrom@gmail.com | Τηλέφωνο - FAX26810 77302

Αντί για πετρέλαιο επιλέγουμε το νερό. Εννιά σύμβουλοι του Δήμου Νικ. Σκουφά ζητούν συζήτηση για τις έρευνες υδρογονανθράκων

Αντί για πετρέλαιο επιλέγουμε το νερό. Εννιά σύμβουλοι του Δήμου Νικ. Σκουφά ζητούν συζήτηση για τις έρευνες υδρογονανθράκων

Προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νικ. Σκουφά Φανή Φωτιάδη, απευθύνονται εγγράφως εννιά δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι ζητούν να συζητηθεί το θέμα που αφορά την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στο «οικόπεδο Άρτας- Πρέβεζας».

Αναφέρουν συγκεκριμένα: «Κυρία πρόεδρε, με το Ν.4526/2018 κυρώθηκε και απέκτησε ισχύ νόμου η σύμβαση μίσθωσης του δικαιώματος έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων για τη χερσαία περιοχή Άρτας-Πρέβεζας, που υπογράφηκε στην Αθήνα στις 25 Μαΐου 2017, μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Η σύμβαση υπερβαίνει την γεωγραφική έκταση των δύο νομών και περιλαμβάνει περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους: Τα δάση των Τζουμέρκων και τα γραφικά χωριά τους, ποτάμια,γεωργικές εκτάσεις, περιοχές natura, υδροβιότοπους κλπ. Χωρίς ενημέρωση και διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, ετοιμάζονται να καταστρέψουν την πιο παρθένα Περιφέρεια της χώρας.
Επειδή πιστεύουμε ότι το θέμα αυτό είναι ό,τι πιο σοβαρό θα αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα και θα “σημαδέψει” την περιοχή για δεκαετίες, σας καταθέτουμε τις παρακάτω υπογραφές δημοτικών συμβούλων, σε εφαρμογή της παραγράφου 3(δ) του άρθρου 3 του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, περί σύγκλησης του Δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία “Συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου πραγματοποιείται όποτε το ζητήσει το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου ή το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας” και παρακαλούμε να μας γνωρίσετε, το συντομότερο δυνατό, την ημερομηνία διεξαγωγής ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου με το ανωτέρω θέμα.Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι εμείς από την πλευρά μας δεν θα αφήσουμε να κατεδαφίσουν ό,τι με κόπο και αίμα μας παρέδωσαν οι πατεράδες μας. Δεν θα τους αφήσουμε να μετατρέψουν τα χωριά μας, τα περβόλια μας, τον τόπο που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, ερωτευτήκαμε, σε οικόπεδο. Θα αντισταθούμε. Αντί για πετρέλαιο επιλέγουμε το νερό. Αντί για χρήματα επιλέγουμε τους ανθρώπους».
Υπογράφουν οι: Χαράλαμπος Πεσλής, Ευάγγελος Τριαντάφυλλος, Ζώης Παπακίτσος, Δημήτριος Πεσλής, Ιωάννης Φιλίππου, Γεώργιος Μπίζας, Κωνσταντίνος Κικκιώνης, Κοσμάς Βούλγαρης, Νικόλαος Μπελής.

back to top

Επικοινωνήστε μαζί μας...

TAXY LOGO1

Γραφεία: Κομμένου 30 (γωνία με οδό Μουργκάνας) - ΑΡΤΑ, ΤΚ 47132

Ε-mail & Διαφήμιση: taxydrom@gmail.com

Τηλέφωνο: 26810 77302

FAX: 26814 00062

Συνδρομή στην εφημερίδα: 50 ευρώ/έτος

Σαν σήμερα...

Ειδήσεις ανά ημερομηνία

« April 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

|| Όροι χρήσης & Σχόλια αναγνωστών ||

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ. Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του www.taxydromosartas.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

ΣΧΟΛΙΑ. Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή με e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί.