Menu
RSS

Ε-mail: taxydrom@gmail.com || Τηλέφωνο-FAX26810 77302

banner 01

Οδικό έργο που… πιάνει και την Άρτα - Από Μονολίθι σε Πράμαντα

Οδικό έργο που… πιάνει και την Άρτα - Από Μονολίθι σε Πράμαντα

«Ήρθα σήμερα στην Άρτα με μια ευχάριστη είδηση», ανέφερε ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, φτάνοντας στην πλατεία Σκουφά, όπου εγκαινιάζονταν η έκθεση «Κερνάμε Ήπειρο», πριν ανοίξει τα χαρτιά του και μοιραστεί την έγκριση ένταξης στο ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), έργου 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για το δρόμο πρόσβασης στο ορεινό δίκτυο της Ηπείρου, που περιλαμβάνει και την Άρτα, από το χωριό Μονολίθι Τζουμέρκων στη γέφυρα Πλάκας και μέχρι το χωριό Πράμαντα. Από τα 8 εκατομμύρια 80 χιλιάδες ευρώ της συνολικής εγκεκριμένης πίστωσης, τα 4,5 εκατ. ευρώ αφορούν το τμήμα με την γεφύρωση του Αράχθου κατάντη της ιστορικής γέφυρας Πλάκας που αναστηλώνεται, και το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ για εργασίες του υπόλοιπου οδικού δικτύου, συνολικού μήκους 21χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη το έργο αποτελούσε σχεδιασμό που εκπονήθηκε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, την μελέτη του οποίου είχε αποφασιστεί να εκπονήσει η Περιφέρεια Ηπείρου. Ο ίδιος επισήμανε ότι η έγκριση ένταξης ήρθε από το υπουργείο Οικονομίας, εξηγώντας σχετικά: «Μας είχε ζητηθεί να κάνουμε μια μελέτη από το Μονολίθι προς τη γέφυρα Πλάκας και μέχρι την Πράμαντα. Εμείς ολοκληρώσαμε τη μελέτη αυτή και εξασφαλίσαμε τις απαραίτητες δανειοδοτήσεις. Τα στείλαμε όλα στο υπουργείο Υποδομών. Μεσολάβησαν όμως οι εκλογές και δυστυχώς δεν ευδοκίμησε η όποια έγκριση... Κάναμε, λοιπόν, μια νεότερη παρέμβαση στο υπουργείο Οικονομίας και σήμερα το απόγευμα (περασμένο Σάββατο), μάς ανακοινώθηκε ότι αυτό το έργο με 8.080.000 ευρώ εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων από το εν λόγω υπουργείο».

Νέα σύγχρονη γέφυρα
Το έργο, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, περιλαμβάνει με 4,5 εκατ. ευρώ την κατασκευή δρόμου και σύγχρονης γέφυρας διπλής κατεύθυνσης πλάτους 11 μέτρων με πεζοδρόμιο και βοηθητικές λωρίδες στην Πλάκα.
Η νέα σύγχρονη γέφυρα που θα κατασκευαστεί θα αντικαταστήσει την γνωστή γέφυρα Μπέλεϋ, μέσω της οποίας γίνεται η κυκλοφορία μέχρι σήμερα κατάντη της ιστορικής γέφυρας Πλάκας. Το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί για την ανακατασκευή όλου του υπόλοιπου οδικού άξονα μέχρι την Πράμαντα.

Διαχρονικές ευθύνες
«Ανακαλύπτουμε κάθε μέρα ότι δεν υπάρχουν πλήρης μελέτες», ανέφερε ο ίδιος όταν ρωτήθηκε για τη σύνδεση της Ιονίας οδού με την Πρέβεζα και της Ηπείρου μέχρι την Κακαβιά, και πρόσθεσε: «Στο κομμάτι που μας είχαν πει ότι θα κάνουμε προγραμματική για τη σύνδεση της Ιόνιας από Καμπή μέχρι γέφυρα Καλογήρου, τώρα μας λένε ότι θα κάνουν καινούρια γεωτεχνικά. Αυτό μάς ανακοινώθηκε μετά τις εκλογές από τον αρμόδιο γενικό διευθυντή, κ. Τατσιόπουλο, ενώ προεκλογικά μας έλεγαν ότι όλα ήταν έτοιμα», αφήνοντας αιχμές για την αντιμετώπιση του έργου από την προηγούμενη ηγεσία.
Ο ίδιος, λοιπόν, ανακοίνωσε ότι έκανε παρέμβαση προκειμένου να μην λιμνάζει το έργο σύνδεσης από Καμπή μέχρι γέφυρα Καλογήρου, λέγοντας: «Ζήτησα την γεωτεχνική μελέτη να αναλάβει η Περιφέρεια, επικαλούμενος την προηγούμενη εμπειρία που υπάρχει στα γεωτεχνικά για τη σύνδεση Φιλιππιάδας - Άρτας». Παράλληλα έκανε λόγο για διαχρονικές ευθύνες του υπουργείου Υποδομών στην καθυστέρηση όλων αυτών των οδικών αξόνων, τους οποίους χαρακτήρισε μεγίστης σημασίας για την Ήπειρο.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Επειδή έχουμε την εμπειρία πώς έγιναν τα γεωτεχνικά από την Φιλιππιάδα στην Άρτα και επειδή είναι ίδιο αυτό το κομμάτι, ζήτησα να μας τη δώσουν εμάς τη μελέτη. Αν δεν μπορούν να τη δώσουν στην παραχώρηση, όπως είχαν κάνει με το άλλο κομμάτι της Ιόνιας και το τμήμα προς Κακαβιά. Εμείς, λοιπόν, λέμε να το δώσουν για να προχωρήσει το τμήμα Καμπή - Πρέβεζα και ας εξετάσουμε να βάλουμε εμείς την ίδια συμμετοχή ή η Τράπεζα Ευρωπαϊκών Επενδύσεων. Όμως δεν μπορεί να αφήνουν την κατάσταση έτσι και να καθυστερούν τα έργα - θεωρώ - από υπαιτιότητα διαχρονική του υπουργείου Υποδομών. Διότι αυτοί οι δρόμοι έχουν χαρακτηριστεί διευρωπαϊκοί».

Σύνδεση Ιόνιας με Τζουμέρκα
Το ερώτημα που ο «Τ» μετέφερε στον περιφερειάρχη Ηπείρου αφορούσε την σύνδεση της Άρτας με την Ιόνια οδό από τον κόμβο Αμμοτόπου, με τα Τζουμέρκα και τη Γέφυρα Πλάκας, δηλαδή τον άξονα Άρτα - Ροδαυγή - Γέφυρα Πλάκας.
Ο κ. Καχριμάνης, απάντησε: «Το δύσκολο κομμάτι εκεί είναι το τμήμα από Ροδαυγή μέχρι Σκούπα και μέχρι το Μονολίθι για να οδηγηθούμε στη γέφυρα Πλάκας. Για το τμήμα αυτό έχουμε κάνει μια αρκετά προχωρημένη μελέτη, αλλά χρειαζόμαστε και τα γεωτεχνικά, για να μην πάθουμε ό,τι πάθαμε στη Ροδαυγή (σσ καθιζήσεις). Μόλις τελειώσουμε τα γεωτεχνικά θα προχωρήσουμε και σ’ αυτό το κομμάτι του δρόμου. Τότε θα γίνει αυτός ο δρόμος και θα πάρει τις διαστάσεις που πρέπει ώστε να είναι ασφαλής».

Ικανοποίηση από Χρήστο Χασιάκο
Ικανοποιημένος από την ένταξη του εν λόγω έργου δήλωσε στον «Τ» και ο δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, Χρήστος Χασιάκος, καθόσον το 50% του οδικού άξονα βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου, τονίζοντας παράλληλα ότι αναβαθμίζεται συνολικά η περιοχή.
Όσο για τη νέα αμαξωτή γέφυρα, δεν θα μπορούσε παρά να δηλώσει χαρούμενος από μια τέτοια εξέλιξη. Ο σημερινός δήμαρχος θυμάται την κατασκευή της γέφυρας Μπέλεϋ το 1960, όταν ως μαθητής δημοτικού βρέθηκε στο σημείο σε σχολική εκδρομή, παρακολουθώντας την τοποθέτησή της... «Ήταν καιρός να κατασκευαστεί επιτέλους μια κανονική γέφυρα στο σημείο αυτό», μας είπε και εξήγησε πως η γέφυρα... πατάει με το ένα βάθρο της στον Δήμο Κεντρ. Τζουμέρκων και με το άλλο στο Δήμο Β. Τζουμέρκων.

back to top

|| Όροι χρήσης & Σχόλια αναγνωστών ||

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ. Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του www.taxydromosartas.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

ΣΧΟΛΙΑ. Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή με e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί.