Menu
RSS

Ε-mail: taxydrom@gmail.com || Τηλέφωνο-FAX26810 77302

arta scale2020

Πάντα σε ισχύ ο αντικαπνιστικός νόμος - Αδιάκοποι έλεγχοι και ενημερώσεις από την Διεύθυνση Υγείας Άρτας

Πάντα σε ισχύ ο αντικαπνιστικός νόμος - Αδιάκοποι έλεγχοι και ενημερώσεις από την Διεύθυνση Υγείας Άρτας

Ο αντικαπνιστικός νόμος παραμένει σε ισχύ και οι έλεγχοι όπως και οι προειδοποιήσεις σε δημόσιους χώρους και χώρους μαζικής εστίασης, εξακολουθεί από τις αρμόδιες διευθύνσεις της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

Αυτό διευκρίνισε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, Χρύσα Βόϊδαρου, σε επικοινωνία που είχε ο «Τ» με αφορμή δημοσιεύματα «για νεότερη εγκύκλιο που το υπουργείο Υγείας απέστειλε στις Περιφέρειες».

Η ίδια επισήμανε ότι η εφαρμογή του νόμου ουδέποτε διεκόπη και πως αρμόδιες είναι εκτός από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, η Δημοτική και Ελληνική αστυνομία ακόμη και το Λιμενικό σε χώρους αρμοδιότητάς του. Εις ότι αφορά την Διεύθυνση Άρτας, η κ. Βόϊδαρού, επισήμανε ότι έλεγχοι έγιναν και το προηγούμενο διάστημα όταν και σε ορισμένες περιπτώσεις βεβαιωθήκαν πρόστιμα κυρίως σε χώρους μαζικής εστίασης.

Στο διάστημα του καλοκαιριού οι έλεγχοι εξακολουθούν για κάθε περίπτωση από την Διεύθυνση για την προστασία της δημόσιας υγείας, οπότε παράλληλα ενημέρωση παρέχουν οι επόπτες και για το ζήτημα του αντικαπνιστικού νόμου. «Βέβαια το καλοκαίρι δεν έχουμε κόσμο σε κλειστούς χώρους οπότε εμείς στοχεύουμε στην ενημέρωση καταστηματαρχών και πολιτών, ώστε να μειωθούν οι παραβάσεις με την αλλαγή της εποχής. Εξάλλου, η εφαρμογή του αντικαπνιστικού αποτελεί κυρίως ζήτημα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πολίτη. Προσωπικά πιστεύω στους έλληνες, γιατί αν ενημερωθούν σωστά κατανοούν και εφαρμόζουν...».

Βασικά σημεία του νόμου

Υπενθυμίζεται ότι η ισχύουσα νομοθεσία, αφορά στην απαγόρευση καπνίσματος σε όλα τα κτίρια όπου στεγάζονται γραφεία δημοσίων υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που εποπτεύονται και επιχορηγούνται από το κράτος, Οργανισμοί και άλλα Ιδρύματα (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, κλπ.

Σε όλες τις μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας, όπως: Νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, Δημοτικά Ιατρεία, Ιδιωτικά Ιατρεία-Οδοντιατρεία, Φαρμακεία, λοιπές μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) κα.

Σε όλους τους χώρους που παρέχεται εκπαίδευση όπως: Σχολεία, Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα, φροντιστήρια. Στα νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδότοπους.

Σε κλειστούς χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ομαδικών αθλημάτων και αθλητικών εκδηλώσεων. Στους κλειστούς ή στεγασμένους χώρους των χώρων παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, καθώς επίσης: α) σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους, που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στους παντός είδους κλειστούς χώρους αναμονής, στα αεροδρόμια, εξαιρουμένων των χώρων που ειδικά προσδιορίζονται για τους καπνιστές, στους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων, στα παντός είδους κυλικεία, στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων των επιβατηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων, με μετρητή (ταξί) και αγοραίων, στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα, ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.

back to top

|| Όροι χρήσης & Σχόλια αναγνωστών ||

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ. Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του www.taxydromosartas.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

ΣΧΟΛΙΑ. Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή με e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί.