Menu
RSS

Ε-mail: taxydrom@gmail.com || Τηλέφωνο-FAX26810 77302

Λίτσα Κιτσαντά: Θα είμαστε η θετική έκπληξη των εκλογών

Λίτσα Κιτσαντά: Θα είμαστε η θετική έκπληξη των εκλογών

Το πρόγραμμα του συνδυασμού «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή» παρουσίασε την Μεγάλη Δευτέρα στο Επιμελητήριο η υποψήφια δήμαρχος Αρταίων, Λίτσα Κιτσαντά, και παράλληλα τους υποψηφίους που τον πλαισιώνουν.

Η Λίτσα Κιτσαντά αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν την «ΡΔΑ» να κατέλθει εκ νέου στις δημοτικές εκλογές, ενώ παράλληλα υπογράμμισε με έμφαση τους αντίστοιχους που δηλώνουν την αποφασιστικότητα και την θέληση ο συνδυασμός να προχωρήσει μπροστά. Ταυτόχρονα παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις.
Στην ομιλία της τόνισε: «Η παρουσία σας σ΄αυτόν τον όμορφο, συλλογικό αγώνα, είναι πολύ σημαντική για μας, διότι ξέρουμε ότι είναι συνειδητή και ανιδιοτελής. Δεν είναι επιλογή προσωπικής υποχρέωσης, ούτε σχετίζεται με εξυπηρετήσεις, ατομικά μικροσυμφέροντα ή εκβιασμούς, βασισμένων πάνω στην ανάγκη επιβίωσης που έχει ο καθένας μας σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Κανείς δεν είναι εδώ προσδοκώντας να λάβει κάποια καρέκλα, κάποιο βόλεμα ή κάποιο αξίωμα. Αυτά, όσοι τα αναζητούν, ξέρουν καλά πως πρέπει να τα ψάξουν αλλού, όχι σε μας. Και απ΄ότι φαίνεται κάποιοι όντως τα ψάχνουν αλλού, σ’ άλλους χώρους, που τους γνωρίζει ήδη ΟΛΗ η Άρτα. Όπως επίσης γνωρίζει όλη η Άρτα την διαφορά που συνιστά η δική μας παράταξη. Τις αρχές και τις αξίες μας, την συνέπεια των λόγων και των πράξεών μας, την μαχητικότητα και την ανιδιοτελή προσφορά μας. Το αναγνωρίζει, το εκτιμά και μας το πιστώνει θετικά.
Όταν λίγους μήνες πριν, από τον περασμένο Οκτώβρη αποφασίσαμε μέσα από τις συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες μας να δώσουμε αυτή τη μεγάλη μάχη, γνωρίζαμε καλά τις δυσκολίες αλλά και τις προκλήσεις αυτού του εγχειρήματος. Ξέραμε ότι πάμε να δώσουμε μια μάχη χωρίς τη στήριξη οποιουδήποτε μηχανισμού, κομματικού ή μεγάλων συμφερόντων. Μια μάχη που χρειάζεται αυταπάρνηση και μικρές ή μεγαλύτερες προσωπικές θυσίες μέσα σε συνθήκες γενικευμένης απογοήτευσης, απαξίωσης της πολιτικής και αποστράτευσης.

Γιατί είμαστε εδώ
Γιατί όμως είμαστε εδώ; Και ποια είναι αυτά τα στοιχεία από τα οποία -κόντρα στο δυσοίωνο κλίμα των καιρών- αντλούμε την δύναμη να προχωρήσουμε και -τελικά- να διαπιστώνουμε αυτή την τόσο θετική ανταπόκριση στην καθημερινή μας επαφή με τους συνδημότες μας; Τρεις είναι οι βασικοί λόγοι που μας δίνουν το κουράγιο, την αποφασιστικότητα και την ισχυρή θέληση να προχωρήσουμε δυναμικά:
Πρώτον, το ότι δεν ανεχόμαστε να βλέπουμε τον Δήμο μας να βουλιάζει στο σημερινό τέλμα με ευθύνη κομματικών, κυβερνητικών, αυτοδιοικητικών και άλλων συστημάτων εξουσίας. Εμείς αγαπάμε ουσιαστικά και βαθιά τον τόπο μας και είμαστε διατεθειμένοι να αγωνιστούμε με όλο μας το είναι γι΄αυτόν. Ονειρευόμαστε μια Άρτα ΖΩντανή, νεανική, σύγχρονη, αλλιώτικη και όμορφη, στην οποία να αξίζει να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας. Δεν δεχόμαστε να βλέπουμε άλλες πόλεις-κάποιες πολύ κοντινές μας μάλιστα- να κινούνται δυναμικά προς το μέλλον κι εμείς εδώ να βιώνουμε μια συντηρητική, μίζερη καθημερινότητα.
Δεύτερον, στην παραπάνω αγωνία και επιθυμία μας, δεν είμαστε μόνοι. Την μοιραζόμαστε με πάρα πολλούς συνδημότες μας. Γιατί η Άρτα, ευτυχώς, διαθέτει ένα τεράστιο, ανεκμετάλλευτο, αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, πλούσιο σε ικανότητες, σε γνώσεις, σε κοινωνική προσφορά, σε εμπειρίες και αγώνες, το οποίο μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα ώστε να βγει ο Δήμος μας από την στασιμότητα. Και είναι αυτό το ανθρώπινο δυναμικό, στο οποίο εμείς απευθυνόμαστε και επιδιώκουμε να συμπορευτούμε μαζί του, προκειμένου να παλέψουμε όλοι μαζί για την Άρτα που θέλουμε.
Τρίτον, γιατί η σημαντική δράση και η παρουσία της παράταξής μας στα δημοτικά πράγματα, καθόλη την προηγούμενη 5ετία δεν μας επιτρέπει-σε καμία περίπτωση- να τα παρατήσουμε και να πάμε σπίτια μας. Γιατί είναι μια δράση αναγνωρισμένη και καταξιωμένη στη συνείδηση των συμπολιτών μας, ακόμη και ανθρώπων άλλων αντιλήψεων και αντίπαλων συνδυασμών.

Τέρμα τα μονομπλόκ
Οι παρεμβάσεις μας, συχνά καίριες, αποτελεσματικές και ενίοτε νικηφόρες, ήταν οραματικές αλλά και ρεαλιστικές συνάμα. Αφορούσαν την καθημερινότητα αλλά και την προοπτική της Άρτας και αποδείχθηκαν απολύτως χρήσιμες και αναγκαίες.
Αυτή, λοιπόν, η δουλειά που με συνέπεια κάναμε, μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να διεκδικήσουμε την όσο γίνεται πιο ισχυρή, πιο μεγάλη, παρουσία μας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Ένα όργανο που λόγω της εφαρμογής της απλής αναλογικής, μέλλει να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις και πρωτόγνωρες καταστάσεις, μια και δεν θα υπάρχει πλέον συμπαγής πλειοψηφία. Τέρμα τα μονομπλόκ των ακολούθων του δημάρχου στις ψηφοφορίες, τέλος οι χωρίς συνέπειες απουσίες και αφωνίες.
Μπορεί, λοιπόν, ο καθένας να καταλάβει πόσο σημαντικό ρόλο θα κληθεί να παίξει ο κάθε δημοτικός σύμβουλος και πόσο αναβαθμισμένη, χρήσιμη και καταλυτική θα πρέπει να είναι η παρουσία της δικής μας παράταξης στη νέα κατάσταση πραγμάτων. Μιας παράταξης που απέδειξε ήδη ότι δεν αντιμετώπισε ποτέ τα Δημοτικά Συμβούλια ως απλούς χώρους δημοσίων σχέσεων και προσωπικής προβολής, αλλά αντιθέτως ως χώρους έκφρασης κοινωνικών αναγκών, αντιστάσεων, διεκδικήσεων και συλλογικών αιτημάτων.
Όλα τα παραπάνω, λοιπόν, μας οδήγησαν στην απόφασή μας να είμαστε σήμερα εδώ, μπροστά σας, με τις ιδέες μας, τις αρχές μας, το πρόγραμμά μας.

Κόντρα στο ρεύμα
Σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης, λιτότητας και σφιχτών δημοσιονομικών πολιτικών, με τραγικά μειωμένους πόρους προς την αυτοδιοίκηση και πολλαπλές ανάγκες μιας τσακισμένης από τη φτώχεια και την ανεργία κοινωνίας. Σε μια εποχή όπου όλα εκχωρούνται ή ξεπουλιούνται, -από το νερό και τα κοινωνικά αγαθά, μέχρι τους δημόσιους χώρους και τις υπηρεσίες-. Σε μια εποχή όπου θεοποιείται το ατομικό, έναντι του συλλογικού και όπου τα οράματα και οι ιδέες ποδοπατούνται έναντι της σκοπιμότητας του κέρδους και της καρέκλας, εμείς ΚΟΝΤΡΑ στο ΡΕΥΜΑ, τολμάμε να ονειρευόμαστε, να διεκδικούμε και να πιστεύουμε ότι είναι εφικτός ένας άλλος δρόμος και ένα άλλο ΟΡΑΜΑ για την Άρτα. Κι επειδή ούτε αιθεροβάμονες είμαστε, αλλά ούτε και μοιρολάτρες, θα τολμήσουμε να σας καταθέσουμε το δικό μας εναλλακτικό σχέδιο, το ρεαλιστικό ΟΡΑΜΑ μας για τον Δήμο Αρταίων, αυτό, που θεωρούμε
ότι μπορεί σύντομα να την οδηγήσει ώστε να βγει από τη σημερινή στασιμότητα.

Πρόγραμμα τριών αξόνων
Το πρόγραμμα, όπως ανέφερε η Λίτσα Κιτσαντά, εστιάζεται σε τρεις βασικούς άξονες, τους εξής: Πρώτον, στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και τόνωσης της τοπικής μας οικονομίας, με έμφαση στην σύγχρονη ανάπτυξη του κάμπου της Άρτας και σε υποδομές κυρίως στον πρωτογενή τομέα.
Δεύτερον, στην τουριστική της προοπτική με έμφαση στα τρία συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο τόπος μας, δηλαδή:α) Στα οικοσυστήματα του Αμβρακικού Κόλπου και του ορεινού όγκου. β) Στα αρχαία και βυζαντινά μνημεία μας και γ) στην μουσική παράδοση του τόπου μας, μέσα από μία πρόταση που εμείς πρώτοι την επεξεργαστήκαμε, την καταθέσαμε δημόσια και την παλεύουμε (δηλαδή της Άρτας ως πόλης της μουσικής μέσα από τη θεσμοθέτηση ενός ετήσιου διεθνούς φεστιβάλ μουσικής, υψηλού κύρους και αισθητικής, με ταυτόχρονη ανάδειξη του Κάστρου και άλλων σπουδαίων σημείων του Δήμου μας).
Τρίτον στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών όχι μόνο στην πόλη αλλά και στις 30 τοπικές κοινότητες, ισότιμα και ισόρροπα, μέσα από ένα ολοκληρωμένο και σοβαρό σχέδιο παρεμβάσεων, έργων, αναπλάσεων και αξιοποιήσεων δημόσιων χώρων αλλά και ανάπτυξης κοινωνικών δομών, χτίζοντας ένα δίκτυο αλληλεγγύης για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας και διασφαλίζοντας συγχρόνως περισσότερους εργαζόμενους στο Δήμο με μόνιμη και σταθερή απασχόληση.
Τέταρτον, στην ενίσχυση μορφών μεγαλύτερης συμμετοχής των πολιτών από ατ κάτω και περισσότερης δημοκρατίας στη λήψη των αποφάσεων

Παράλληλα έκανε λόγο για μάχες σε δυο μεγάλα μέτωπα. Πρώτον, αυτό της αντίστασής μας στην ήδη διενεργηθείσα διαδικασία ερευνών και εξορύξεων υδρογοναθράκων στον τόπο μας, τον οποίο η κυβέρνηση και η πετρελαϊκή εταιρία τον αντιμετωπίζουν ως «οικόπεδο» και του αγώνα που θα δώσουμε για την ματαίωσή τους. Γιατί ανάπτυξη, περιβάλλον, υγεία, τουρισμός και ποιοτικά τοπικά προϊόντα δεν συνάδουν με εξορύξεις πετρελαίου.
Και δεύτερον, αυτό της υπεράσπισης των δημοσίων χώρων και της αντίστασής μας στα σχέδια του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων που υφαρπάζει τη δημόσια περιουσία μας και στερεί από το Δήμο μας χρήσιμα εργαλεία για την ανάπτυξή του, καθώς και η αντίθεσή μας σε κάθε είδους σχέδια ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών υπηρεσιών και λειτουργιών.

Θετικό κλίμα
Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, τόνισε: «Θέλω να μοιραστώ μαζί σας το πάρα πολύ θετικό κλίμα που συναντάμε στις επισκέψεις που κάνουμε σε γειτονιές και χωριά του Δήμου μας.
Είναι τόσο ζεστή η υποδοχή των ανθρώπων και τόσο αισιόδοξα τα μηνύματα που παίρνουμε, τόσα τα χαμογελαστά πρόσωπα που μας δηλώνουν τη στήριξή τους και τόση η εμπιστοσύνη τους, ώστε να εξηγείται και η δική μας καλή διάθεση, το δικό μας μεγάλο χαμόγελο. Νοιώθουμε ότι είμαστε το φωτεινό, θετικό, ελπιδοφόρο κομμάτι μιας προεκλογικής μάχης που -δυστυχώς- αν και έχει αρκετά άσχημα χαρακτηριστικά, εντούτοις διαθέτει και αρκετές δυνατότητες. Ένας μήνας έμεινε ως την κάλπη. Σ΄αυτόν το μήνα θα δώσουμε όλοι μας με αισιοδοξία το μέγιστο των δυνάμεών μας, με επιμονή και ενθουσιασμό ώστε η δική μας παράταξη να αποτελέσει την μεγάλη και θετική έκπληξη αυτών των εκλογών! Όλες και όλοι μαζί θα δώσουμε έναν ωραίο, συλλογικό αγώνα, για να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για μια άλλη πορεία στον τόπο μας! Για μας, για τα παιδιά μας, για τη νέα γενιά της Άρτας. Μπορούμε. Θα τα καταφέρουμε!».

back to top

|| Επικοινωνήστε μαζί μας ||

TAXY LOGO1

Γραφεία: Κομμένου 30 (γωνία με οδό Μουργκάνας)

ΤΚ: Άρτα, 47132 - Ήπειρος

Ε-mail & Διαφήμιση: taxydrom@gmail.com

Τηλέφωνο & FAX: 26810 77302

Συνδρομή στην εφημερίδα: 50 ευρώ ανά έτος

Σαν σήμερα...

Ειδήσεις ανά ημερομηνία

« June 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

|| Όροι χρήσης & Σχόλια αναγνωστών ||

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ. Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του www.taxydromosartas.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

ΣΧΟΛΙΑ. Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή με e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί.