Menu
RSS

Ε-mail: taxydrom@gmail.com || Τηλέφωνο-FAX26810 77302

Νίκος Χαρδαλιάς στον «Τ». Εμπιστευόμαστε τον δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη και αξιολογούμε θετικότατα το έργο του!

Νίκος Χαρδαλιάς στον «Τ». Εμπιστευόμαστε τον δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη και αξιολογούμε θετικότατα το έργο του!

Αποκλειστική συνέντευξη του Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και μέλουςτης Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Νίκου Χαρδαλιά στον «Τ» 

Σε μια αποκλειστική συνέντευξή του και λίγες ημέρες πριν τις σημαντικές αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, ο Γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, Νίκος Χαρδαλιάς, επί 12 χρόνια δήμαρχος Βύρωνα και πρώην Εκτελεστικός Γραμματέας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μιλάει στον «Τ» για την απλή αναλογική, την στρατηγική της ΝΔ και τις υποψηφιότητες στον Δήμο Αρταίων και στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Συνέντευξη στη Βίκυ Καινούργιου

xrhstos tsirogiannisΕρ: Κύριε Χαρδαλιά, βρισκόμαστε λίγο πριν τις κάλπες των αυτοδιοιηκητικών εκλογών του Μαΐου. Ποια είναι η άποψή σας για το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, που νομοθέτησε η κυβέρνηση;

Απ: Δυστυχώς, προχωράμε σ’ αυτές τις αυτοδιοιηκητικές εκλογές με το χειρότερο εκλογικό σύστημα για την λειτουργία των Δήμων. Και την απόλυτη ευθύνη την φέρει η σημερινή κυβέρνηση, η οποία προφασιζόμενη την ανάγκη για ευρύτερες συναινέσεις, εργαλειοποιεί και δεν διστάζει να θυσιάσει στον βωμό των μικροκομματικών της στρατηγικών ακόμα και την καθημερινότητα των πολιτών μ’ ένα εκλογικό σύστημα που θα δημιουργήσει χάος και ακυβερνησία στους ΟΤΑ όλης της χώρας. Ο Νόμος «Κλεισθένη» φοβάμαι πως θα διαλύσει την λειτουργία των ΟΤΑ, θέτοντας σε κίνδυνο την ανάδειξη βιώσιμων οχημάτων διοίκησης, και η κάθε δημοτική αρχή και ο κάθε Δήμαρχος θα είναι εγκλωβισμένος στις μικροπαραταξιακές και προσωπικές στρατηγικές των εν δυνάμει «εταίρων» του, και τελικά θα καταλήξει όμηρος εκβιασμών και μικροπολιτικών υπερφίαλων λογικών, με κόστος στην ίδια την ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών.

Ερ: Σε αυτές τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές η Νέα Δημοκρατία φιλοδοξεί να δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ποια είναι η στρατηγική και οι στόχοι της;

Απ: Η Νέα Δημοκρατία παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις στους 332 Δήμους και τις 13 Περιφέρειες της χώρας και η στρατηγική μας είναι απόλυτα ξεκάθαρη στο ζήτημα των αυτοδιοιηκητικών εκλογών. Δίνουμε πολιτικό στίγμα και πολιτικό χαρακτήρα στην μάχη των Περιφερειακών εκλογών, διότι θέλουμε τους Περιφερειάρχες συνοδοιπόρους στο συνολικό αναπτυξιακό σχεδιασμό μας και αυτό προαπαιτεί να ταυτίζεται στο μέγιστο δυνατό βαθμό με το αναπτυξιακό μας όραμα, την στρατηγική και την φιλοσοφία μας. Σε επίπεδο Περιφερειών, λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία κάνει αδιαπραγμάτευτες πολιτικές επιλογές και όλοι θα κριθούν με βάση την θέση τους απέναντι σ’ αυτές τις κεντρικές επιλογές. Σε επίπεδο Δήμων, σαφώς υπάρχει μεγαλύτερη αυτονομία των τοπικών κοινωνιών να επιλέξουν εκείνη την δημοτική αρχή που θεωρούν καλύτερη, δεδομένου ότι τα προβλήματα που καλούνται να διαχειριστούν δεν είναι δυνατόν να αποτελέσουν αντικείμενα ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν αξιολογούμε και δεν στηρίζουμε το έργο και την πορεία, αλλά και την γενικότερη αυτοδιοικητική κουλτούρα των Δημάρχων που προέρχονται πολιτικά από τον ιδεολογικό μας χώρο! Το ζητούμενο για εμάς στη ΝΔ, ειδικά σε μεγάλες πόλεις, είναι να αναδειχθούν Δημοτικές Διοικήσεις, που θα πιστεύουν στην λογική της ανάπτυξης και των ευρύτερων συναινέσεων, και θα είναι αρωγοί στο έργο των Περιφερειών.

kaxrimanis

Ερ: Στον Δήμο Αρταίων, ακούγονται πολλά κατά καιρούς από διάφορους εμπλεκομένους και μη. Έχετε τελικά ξεκάθαρη στάση ως Νέα Δημοκρατία;

Απ: Σεβόμενοι τον ρόλο και την άποψη των τοπικών μας οργανώσεων, αλλά και ευρύτερα των τοπικών κοινωνιών σ’ όλη την επικράτεια, εργαζόμαστε ακατάπαυστα για την ενότητα και τη συσπείρωση, με στόχο να αναδειχθούν οι καλύτερες βιώσιμες Διοικήσεις. Κινούμενη σ’ αυτόν τον άξονα, η Νέα Δημοκρατία πορεύεται συντεταγμένα στον Δήμο Αρταίων, και εμπιστευόμαστε τον νυν Δήμαρχο, Χρήστο Τσιρογιάννη, και αξιολογούμε θετικότατα το έργο του και την διοικητική του επάρκεια. Η επανεκλογή του θα σηματοδοτήσει την απρόσκοπτη συνέχεια αυτού του έργου, που εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια υπηρετεί καθημερινά, με μοναδική του προτεραιότητα την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών του. Ο Δήμαρχος έχει ήδη συμβάλλει καταλυτικά στην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Αρταίων, έχοντας στο πλευρό του τον πολύπειρο αυτοδιοικητικό Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη και εκ νέου υποψήφιο με την αμέριστη στήριξη της ΝΔ και του Προέδρου μας! Βεβαίως αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του καθενός να αναζητήσει ερείσματα στην ευρύτερη κοινωνία, όμως επιβάλλεται να υπάρξει νηφαλιότητα και ψυχραιμία σε κάθε περίπτωση και καθόλη την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτεί ένωση δυνάμεων και συνεννόηση, και στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμαρχος, Χρήστος Τσιρογιάννης, και ο Περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης, από κοινού θα εργαστούν για να υλοποιήσουν την αναπτυξιακή στρατηγική της αυριανής κυβέρνησης της ΝΔ, έτσι ώστε να προχωρήσουν όλα τα απαραίτητα έργα και οι παρεμβάσεις στην περιοχή. Στο πρόσωπό τους η ΝΔ ως αυριανή κυβέρνηση αναγνωρίζει πολύτιμους συμμάχους για την υλοποίηση όλων των σημαντικών έργων και πολιτικών ανάπτυξης για την Άρτα και την Ήπειρο!

*Ο Νίκος Γ. Χαρδαλιάς είναι Πολιτικός Επιστήμονας (Kent/UK), Γραμματέας Αυτοδιοίκησης ΝΔ, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

back to top

|| Επικοινωνήστε μαζί μας ||

TAXY LOGO1

Γραφεία: Κομμένου 30 (γωνία με οδό Μουργκάνας)

ΤΚ: Άρτα, 47132 - Ήπειρος

Ε-mail & Διαφήμιση: taxydrom@gmail.com

Τηλέφωνο & FAX: 26810 77302

Συνδρομή στην εφημερίδα: 50 ευρώ ανά έτος

Σαν σήμερα...

Ειδήσεις ανά ημερομηνία

« June 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

|| Όροι χρήσης & Σχόλια αναγνωστών ||

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ. Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του www.taxydromosartas.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

ΣΧΟΛΙΑ. Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή με e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί.