RSS

Ε-mail: taxydrom@gmail.com | Τηλέφωνο - FAX26810 77302

Επί τάπητος ο εθνικός σχεδιασμός αιμοδοσίας - Διημερίδα στην Άρτα με πανελλήνιο ενδιαφέρον

Επί τάπητος ο εθνικός σχεδιασμός αιμοδοσίας - Διημερίδα στην Άρτα με πανελλήνιο ενδιαφέρον

«Ο στρατηγικός σχεδιασμός του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για το εθνικό σύστημα αίματος και τα νεότερα δεδομένα στη Θαλασσαιμία», θα αποτελέσουν τη θεματολογία της διημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στην Άρτα το προσεχές Σαββατοκύριακο 23 και 24 Φεβρουαρίου.

Την διημερίδα που προσλαμβάνει πανελλήνιο ενδιαφέρον, διοργανώνει η Εταιρεία Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Άρτας. Σύμφωνα με την πρόσκληση, την οποία υπογράφει η πρόεδρος της Εταιρείας, Ευαγγελία Κοντού, οι εργασίες της θα ανοίξουν στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» και θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Κυριακής. Στο διήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνονται συνολικά 11 επιστημονικές εισηγήσεις που θα αναπτύξουν έμπειροι ιατροί και καθηγητές της ιατρικής επιστήμης. Ανάμεσά τους, αναπτύσσοντας ομιλίες σχετικές με τις εξελίξεις στο θέμα, ενώ παρόντες, μεταξύ άλλων, θα είναι η πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, Χάρις Ματσούκα και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών, Χρήστος Πρωτόπαπας.
Το πρόγραμμα και οι ομιλητές.Το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως: Από 5 έως 5:30 προσέλευση, εγγραφές, Coffee Break. Εν συνεχεία και μέχρι 6 το απόγευμα, χαιρετισμοί, με το προεδρείο να αποτελούν οι: Κυριακή Θεοδώρου, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων, Ευαγγελία Κλούρα, γενική γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών, Λεωνίδας Γκόρος, διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας.
Από 6 και για 20 λεπτά θα αναπτυχθεί από την Αγγελική Φωτεινού, διευθύντρια Εκπαιδεύσεις Περιφέρειας Ηπείρου, εισήγηση με θέμα «Το υπουργείο Παιδείας στην εθελοντική αιμοδοσία». Περίπου στις 7 το απόγευμα ο Χρήστος Πρωτόπαπας, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών θα αναπτύξει το θέμα: «Προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών».Την σκυτάλη στο προεδρείο παίρνουν κατόπιν οι: Ευάγγελος Χαρμπής, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Άρτας, Βασιλική Πουρνάρα, διευθύντρια Αιμοδοσίας νοσοκομείου Αγρινίου, Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, προϊστάμενος Αιμοδοσίας νοσοκομείου Ιωαννίνων «Χατζηκώστα». Το θέμα που θα αναπτύξει από 6:20 το απόγευμα η Χάρις Ματσούκα, αιματολόγος και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΕΑ (Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας), είναι: «Στρατηγικός σχεδιασμός του ΕΚΕΑ για το Εθνικό Σύστημα Αίματος. Ακολούθως, στις 8 το βράδυ, με θέμα «Ασφάλεια μετάγγισης» θα μιλήσει η Ελευθερία Ζερβού, διευθύντρια Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων και στις 8:20 το λόγο θα πάρει η Ελένη Παππά, διευθύντρια Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Άρτας που θα μιλήσει με θέμα: «Στατιστική αποτύπωση των αναγκών σε αίμα στα νοσοκομεία Ηπείρου».
Με το τέλος κάθε ομιλίας θα δίνεται η δυνατότητα διατύπωσης ερωτήσεων από το κοινό.
Η πρώτη ημέρα των εργασιών θα ολοκληρωθεί στις 8:30 το βράδυ με το δείπνο που θα παρατεθεί στο κέντρο «Πρωτομάστορας», δίπλα από την ιστορική γέφυρα Άρτας, όπου θα κοπεί και η πρωτοχρονιάτικη πίτα του διοργανωτή Συλλόγου.

Δεύτερη ημέρα συνεδρίου
Την δεύτερη ημέρα (Κυριακή) οι εργασίες θα ξεκινήσουν και πάλι στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» 9:30 το πρωί.
Το προεδρείο συγκροτούν οι: Σταυρούλα Τσιάρα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αλέξανδρος Μάκης, αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής/παιδοαιματολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Παναγιώτης Καϊάφας, αιματολόγος διευθυντής Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας Νοσοκομείου Αγρινίου.
Η πρώτη εισήγηση με θέμα «Νεότερα δεδομένα στη Θαλασσαιμία» θα αναπτυχθεί από την Φρειδερίκη Κουτσούκα, επιμελήτρια Α’, παθολόγο Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας νοσοκομείου Άρτας. Στις 10:30 το πρωί θα μιλήσει η Ελένη Καψάλη, επίκουρη καθηγήτρια και διευθύντρια Αιματολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με θέμα «Δρεπανοκυτταρική νόσος. Οι εξελίξεις». Μετά από διάλειμμα για καφέ οι εργασίες θα συνεχιστούν με νέο προεδρείο, το οποίο αποτελούν οι: Φρειδερίκη Κουτσούκα, επιμελήτρια Α’ παθολόγος Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας νοσοκομείου Άρτας και Ελένη Αθανασίου, διευθύντρια Παθολογίας νοσοκομείου Άρτας.
Το θέμα που περιλαμβάνεται μετά το διάλειμμα είναι η «αντιμετώπιση αγγειοαποφρακτικών κρίσεων δρεπανώσεις» και θα το αναπτύξει (από 11:10 έως 11:30) ο Αλέξανδρος Μάκης, αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής/παιδοαιματολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ακολούθως με θέμα «Παρενέργειες θαλασσαιμικών στην καρδιά», θα μιλήσει ο Κωνσταντίνος Παππάς, διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στις 12:40 με θεματική ενότητα «Τα οφέλη της άσκησης στις χρόνιες παθήσεις», θα μιλήσει η Γεωργία Μπούργου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.
Το προεδρείο θα ανανεωθεί με την παρουσία του Λεωνίδα Ρουμπάτη, προέδρου Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηπείρου και την Ελένη Στάμου, πρόεδρο Συλλόγου Αγρινίου, ώστε στις 12:50 να ξεκινήσει ο νέος κύκλος με θέμα «Ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά», με ομιλητές τους Βασίλη Δήμο και Ελένη Μιχαλάκη, πρόεδρο και γενική γραμματέα του ΕΟΘΑ, αντίστοιχα. Μετά από κάθε ομιλία και αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος ερωτήσεων θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα συμπεράσματα του συνεδρίου. Το διήμερο των εργασιών θα κλείσει στις 2 το μεσημέρι με γεύμα στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό».
ΒΙΚΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ

back to top

Επικοινωνήστε μαζί μας...

TAXY LOGO1

Γραφεία: Κομμένου 30 (γωνία με οδό Μουργκάνας) - ΑΡΤΑ, ΤΚ 47132

Ε-mail & Διαφήμιση: taxydrom@gmail.com

Τηλέφωνο: 26810 77302

FAX: 26814 00062

Συνδρομή στην εφημερίδα: 50 ευρώ/έτος

Σαν σήμερα...

Ειδήσεις ανά ημερομηνία

« April 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

|| Όροι χρήσης & Σχόλια αναγνωστών ||

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ. Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του www.taxydromosartas.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

ΣΧΟΛΙΑ. Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή με e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί.