Menu
RSS

Ε-mail: taxydrom@gmail.com || Τηλέφωνο-FAX26810 77302

Επίκαιρη επερώτηση της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής για το Υπερταμείο

Επίκαιρη επερώτηση της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής για το Υπερταμείο

Επίκαιρη Επερώτηση για την Υποθήκευση της Δημόσιας Περιουσίας της Ελλάδας στο Υπερταμείο, κατέθεσε μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής την πρόεδρό του Φώφη Γεννηματά.

Στην Επερώτηση, η οποία θα συζητηθεί στη Βουλή, τονίζεται ότι μια από τις πιο καταστροφικές και ταπεινωτικές συνέπειες της τυχοδιωκτικής πολιτικής του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εν γένει, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, ήταν η συνομολόγηση στις 12 Ιουλίου 2015 της υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας για την κάλυψη του δημόσιου χρέους.
Μάλιστα, σημειώνεται ότι το ίδιο αίτημα τον Φεβρουάριο του 2011, επί Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες για τον τόπο μας, την οικονομία, την κοινωνία απορρίφθηκε μετά βδελυγμίας από την τότε Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τελικά επί ΣΥΡΙΖΑ, το 2016 η Περιουσία του τόπου πήγε σε εταιρία και μέσα στην περιουσία αυτή περιλαμβανόντουσαν ακόμα και Αρχαιολογικοί χώροι και Ιστορικά Μνημεία.
Προκειμένου δε, να συντελεστεί στην κυριολεξία η υποθήκευση της Δημόσιας Περιουσίας στους δανειστές η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απεδέχθη και την απαίτησή τους να ελέγχουν την Διοίκηση και τον τρόπο λειτουργίας της εταιρίας αυτής, και συγκεκριμένα της ΕΕΣΥΠ ΑΕ.
Επιπλέον, χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ως επιβεβαίωση των όρων υποθήκευσης της Δημόσιας Περιουσίας ήρθε και η παροχή εγγύησης ύψους 25 δισ. με το ν. 4549/2018, σε απαίτηση των δανειστών, έναντι της αποπληρωμής του Δημοσίου Χρέους.
Η ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, επισημαίνει ότι όχι μόνο καταψήφισε όλες αυτές τις διατάξεις για την εκχώρηση της Δημόσιας Περιουσίας, αλλά με πρόταση νόμου που κατέθεσε στις 13/11/2018 πρότεινε μεταξύ άλλων μέτρων Οικονομικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Δικαιοσύνης την ανάκτηση από την Ελληνική Δημοκρατία του ελέγχου της Δημόσιας Περιουσίας, ως προϋπόθεση για την αξιοποίησή της, προς όφελος της ανάπτυξης, των επενδύσεων και της κοινωνικής συνοχής.
Σήμερα η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιεί το Υπερταμείο ως «Δούρειο Ίππο» προκειμένου να εκποιήσει τις πλέον προσοδοφόρες και στρατηγικής σημασίας Δημόσιες Επιχειρήσεις, όπως ο ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) , τα ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια) και ο Δ.Α.Α. (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ), με διαδικασίες για τις οποίες η Βουλή δεν έχει καμία ενημέρωση και ιδίως χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η μελλοντική τους δυνατότητα στην αξιοποίηση των φυσικών πόρων της χώρας και οι νέες κερδοφόρες προοπτικές τους.
Για τους λόγους αυτούς η ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει γιατί η κυβέρνηση δεν επαναδιαπραγματευεται τους όρους αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας , γιατί συνεχίζει την πρακτική του διορισμού των «δικών μας παιδιών» αντί να ακολουθήσει αξιοκρατική και διάφανη διαδικασία ορισμού των Διοικήσεων στις Δημόσιες Επιχειρήσεις,γιατί δεν έρχεται σε ουσιαστικό διάλογο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα σε μια ουσιαστική συζήτηση των προτάσεων που έχει καταθέσει μεταξύ άλλων το Κίνημα Αλλαγής, ώστε να διαμορφωθεί μια ενιαία εθνική στρατηγική για το πώς μέσα από την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας θα διασφαλιστούν πόροι για την ανάπτυξη, ιδίως για δημόσιες επενδύσεις, κοινωνικές υποδομές και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς και για την ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης των Γενεών.

back to top

|| Όροι χρήσης & Σχόλια αναγνωστών ||

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ. Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του www.taxydromosartas.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

ΣΧΟΛΙΑ. Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή με e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί.