Menu
RSS

Ε-mail: taxydrom@gmail.com || Τηλέφωνο-FAX26810 77302

Όλγα Γεροβασίλη: Γεγονός η θωράκιση της Πυροσβεστικής με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα

Όλγα Γεροβασίλη: Γεγονός η θωράκιση της Πυροσβεστικής με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα

Με το προσωπικό και τους αξιωματικούς της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Άρτας, παρουσία του διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης Ηπείρου, αρχιπύραρχου, Θωμά Ρίζου, συνομίλησε προχτές Δευτέρα, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τύπου του πολιτικού της γραφείου, η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης για την θωράκιση της χώρας με την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και των υποδομών της πυροσβεστικής. Αναφερόμενη στο ανθρώπινο δυναμικό, τόνισε: «Καταφέραμε -ως υπουργός τότε Διοικητικής Ανασυγκρότησης- εντός μνημονίου και κατ’ εξαίρεση, να μονιμοποιήσουμε 2.173 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης. Εξισώθηκαν ωραριακά οι 1.723 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης με το μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό. Εξασφαλίσαμε την υπερωριακή τους απασχόληση και την ένταξή τους σε βάρδιες καθ’ όλο το 24ωρο και τις αργίες, πολλαπλασιάζοντας το διαθέσιμο δυναμικό του Σώματος.
Ενισχύθηκε το ανθρώπινο δυναμικό με πρόσληψη 800 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, επιτυχόντων από τον πίνακα επιλαχόντων, 51 δόκιμων πυροσβεστών γενικών καθηκόντων από τον πίνακα επιλαχόντων του διαγωνισμού του 2011, κατ’ εφαρμογή νομοθετικής ρύθμισης που επισπεύσθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με στόχο την σταδιακή ομογενοποίηση του επί θητεία και εποχικού πυροσβεστικού προσωπικού, στο πλαίσιο αποκατάστασης μακροχρόνιων αδικιών και εργασιακής ομηρίας του πυροσβεστικού προσωπικού.
Προσλαμβάνονται με προκήρυξη διαγωνισμού 962 νέοι πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης, οι οποίοι προστίθενται στους 538 απασχολούμενους εποχικούς υπαλλήλους, ανεβάζοντας τον αριθμό των εποχικών πυροσβεστών που θα καλύψουν τις ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου στους 1.500.
Εντάχθηκαν στον πίνακα επιλαχόντων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης οι συμβασιούχοι εποχικοί πυροσβέστες που προσλήφθηκαν το έτος 2009. Αποκαταστάθηκε έτσι ακόμη μια αδικία ετών έναντι εποχικών πυροσβεστών που προσφέρουν στην υπηρεσία μέχρι σήμερα, έχοντας αποκτήσει πλέον δεκαετή πολύτιμη εμπειρία.
Εισάγονται στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας μέσω πανελληνίων εξετάσεων 133 δόκιμοι πυροσβέστες γενικών καθηκόντων και αξιωματικοί-δόκιμοι ανθυποπυραγοί, ενώ φέτος αποφοίτησαν από τη Σχολή οι πρώτοι πυροσβέστες που εισήχθησαν μέσω πανελληνίων εξετάσεων.
Σε επίπεδο υποδομών και μέσων, διασφαλίστηκε η συντήρηση- επισκευή του στόλου ιδιόκτητων εναέριων μέσων πυρόσβεσης, ενώ παράλληλα διασφαλίστηκε η μίσθωση ελικοπτέρων με τα πληρώματα πτητικής και τεχνικής υποστήριξης. Συγκεκριμένα: Από τρία βαρέως τύπου και επτά μεσαίου τύπου ελικόπτερα, πετυχαίνουμε από φέτος και για την επόμενη πενταετία την δυνατότητα να αυξήσουμε τα ελικόπτερά μας μέχρι και έξι βαρέως τύπου και 12 μεσαίου τύπου.
Έτσι, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, θα καταστεί δυνατή η εξασφάλιση υπηρεσιών για την τρέχουσα και τις επόμενες αντιπυρικές περιόδους, με σκοπό την αποτελεσματική θωράκιση της χώρας».
Η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε, επίσης, ότι δημιουργήθηκαν νέες δομές στην Πυροσβεστική, αξιοποιήθηκαν δωρεές και προγράμματα ΕΣΠΑ για την ανανέωση του στόλου, ολοκληρώθηκε το σχέδιο νόμου για την ίδρυση Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας με ριζική αναδιάρθρωση δομών στα πρότυπα των πλέον προηγμένων κρατών και πλέον η χώρα μας μετέχει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό RescEU.

back to top

|| Όροι χρήσης & Σχόλια αναγνωστών ||

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ. Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του www.taxydromosartas.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

ΣΧΟΛΙΑ. Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή με e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί.