Logo
Print this page

Το Δίστρατο της καρδιάς μας

Το Δίστρατο της καρδιάς μας

Αγαπητοί πατριώτες

Αποτελεί για μένα το μεγαλύτερο παράσημο να μου κάνετε την τιμή να σας αποκαλώ πατριώτες και να σας κοιτάζω έναν - έναν και όλους μαζί στα μάτια.

Το διαδίκτυο και ο τοπικός τύπος μας ενώνουν. Και μας έδωσαν το βήμα να επικοινωνούμε μαζί με ειλικρίνεια και αμεσότητα όλο αυτό το διάστημα που υπηρέτησα το χωριό μας ως εκλεγμένος πρόεδρός του. Είχα άριστη συνεργασία με τους τοπικούς παράγοντες, με ιδιαίτερη μνεία στον εξαιρετικό συνεργάτη και σύμβουλο Γιώργο Τζαμάκο.
Εργάστηκα με εντιμότητα, ανιδιοτέλεια, πάθος και ισχυρό ήθος. Απέφυγα τις ξεπερασμένες νοοτροπίες, τις αντιγραφές, τους διαχωρισμούς και δεν ενέδωσα σε κάποιες παράλογες απαιτήσεις. Οι αντιπαραθέσεις, οι τριβές και οι εντάσεις έμειναν εκτός των επιλογών μου. Δε θεώρησα το ρόλο μου ως θέση εξουσίας και κυριαρχίας, αλλά ως θέση του απόλυτου υπηρέτη για το κοινό καλό. Έκανα υπέρβαση του εγώ και συνειδητοποίησα την αξία της προσφοράς για περισσότερη ανθρώπινη ευτυχία.
Επεδίωξα να γίνω το στήριγμα του ανήμπορου στην άκρη του χωριού. Προσπάθησα, στο βαθμό που ήταν εφικτό, να δώσω λύσεις σε προβλήματα που υπήρχαν όσον αφορά τις υποδομές. Η αγάπη μου για τον τόπο, η καθημερινή διεκδίκηση στην έδρα του Δήμου, η άριστη συνεργασία με τη Δημοτική αρχή και την Περιφέρεια σε εποχές μνημονίων έφεραν καλά αποτελέσματα, τα οποία είναι πλέον εμφανή στο χωριό. Καταχωρηθήκαμε σαν υπολογίσιμη δύναμη στο χάρτη της αυτοδιοίκησης και ο λόγος μας απέκτησε δυναμική.
Με ίδια (προσωπικά) μέσα και κόστη πολλές φορές δώσαμε άμεσες λύσεις στην καθημερινότητα των χωριανών από θέση ευθύνης και ευαισθησίας. Φρόντισα να μην απορρυθμιστεί η τοπική κοινωνία από κάποιους αστάθμητους παράγοντες και ανταποκρίθηκα χωρίς καμία καθυστέρηση στις υποχρεώσεις που μου αντιστοιχούσαν από τη θέση του θεσμικού.
Μπορεί κάποιο βαθύ συναίσθημα να με έχει δέσει δυνατά με όλους τους κατοίκους, αλλά ίσως αυτό να μην είναι αρκετό για να μου δώσουν την ψήφο τους στις εκλογές που έρχονται και θα είμαι και πάλι υποψήφιος.
Έγιναν πολλά την πενταετία που πέρασε. Όμως αυτό δε φτάνει. Πρέπει να γίνουν περισσότερα για να κρατήσουμε το Δίστρατο ζωντανό και τόπο υποδοχής των ξενιτεμένων. Οι αντιπαλότητες δηλητηριάζουν τα χωριά, και εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να ακολουθήσω τέτοιες πρακτικές και τακτικές. Αντίπαλος θα είναι πάντοτε ο αδιάβατος δρόμος, η θεομηνία, το κομμένο νερό, το σκοτάδι κοντά στα σπίτια μας.
Θεωρώ ότι αξίζω την ψήφο σας, την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας στο πρόσωπό μου, με την απόλυτη βεβαιότητα πως στο χρόνο που ακολουθεί θα αναβαθμίσουμε όλοι μαζί το θεσμικό μου ρόλο, με απώτερο σκοπό να ανεβάσουμε ένα παραπάνω επίπεδο τον αγαπημένο μας πάτριο τόπο. Μας παρέδωσαν μια ευλογία αξεπέραστης φυσικής ομορφιάς και έχουμε ιερή υποχρέωση να την προστατεύσουμε, να τη διαφυλάξουμε και να την αναδείξουμε. Παρθένα και αγνή.
Μακριά από ψεύτικα και μεγάλα λόγια, θα συνεχίσω να υπηρετώ το δικαίωμα των συνανθρώπων μας να απολαμβάνουν τις υποδομές και την ομορφιά του χωριού μας με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια.
Θα βρίσκομαι πάντα στη διάθεση σας και συνάντηση δια ζώσης στις 26 του μήνα, ημέρα εκλογών και στήριξης της υποψηφιότητας μου.

Γιώργος Δημ. Ντάλας
Τοπικός Πρόεδρος Διστράτου

Latest from ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ Άρτας

Template Design © Joomla Templates GavickPro. All rights reserved.