Menu
RSS

Ε-mail: taxydrom@gmail.com || Τηλέφωνο-FAX26810 77302

Ένα δυνατό «όπλο» στον τουρισμό της περιοχής

Ένα δυνατό «όπλο» στον τουρισμό της περιοχής

ΓΕΓΟΝΟΣ αποτελεί το «Περιφερειακό Δίκτυο» πιλοτικής περιοχής Άρτας που είναι ενταγμένο στο Ευρωπαϊκό έργο (CI Novatec - Customer Intelligence for Innovative Tourism Ecosystems) (Πληροφορίες πελατών για καινοτόμα τουριστικά οικοσυστήματα) του διακρατικού προγράμματος Interreg Ελλάδα - Ιταλία 2014-2020.

Το «Δίκτυο», το οποίο συγκροτήθηκε στο συνεδριακό κέντρο Επιμελητηρίου Άρτας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν, αναμένεται να αποτελέσει τον πυρήνα δικτύωσης και εξωστρέφειας ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καινοτομίας, καθώς επίσης και συνέργειας μεταξύ μελών του και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στην εκδήλωση επισημάνθηκε η αναγκαιότητα στην καινοτομία, όπως και η σπουδαιότητα για τον τουρισμό στην Άρτα. Την πρωτοβουλία στήριξαν με την παρουσία τους σ’ αυτή εκπρόσωποι των Συλλόγων «Σκουφάς», «Μακρυγιάννης», Βουργαρελίου, ο Σύλλογος Εστίασης και Διασκέδασης Άρτας, ο Σύλλογος Ξενώνων Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων Αγροτουρισμού, όπως και εκπρόσωποι μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο νομό.
«Με την υλοποίηση του έργου CI Novatec - τόνισε ο Δημήτρης Καραδήμας, μέλος επιστημονικής ομάδας Πανεπιστημίου Πατρών - και μέσω της σύγχρονης πλατφόρμας συλλογής ποιοτικών δεδομένων από τον τουρίστα - επισκέπτη, θα δοθούν μελέτες ικανοποίησης τουριστών, τοπικά σχέδια δράσης για Δήμους, ενώ θα γίνουν σεμινάρια κατάρτισης σε ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε διαχειριστές σημείων ενδιαφέροντος, διοικητικούς και πολιτικούς παράγοντες.
Στόχος του προγράμματος - είπε - είναι η ενίσχυση των τοπικών συνεργειών τουρισμού των επιλεγμένων πιλοτικών περιοχών Περιφέρειας Ηπείρου, η βελτίωση της διοικητικής ικανότητας των διαχειριστών τουριστικών σημείων (αρχαιολογικοί, φυσικοί, πολιτιστικοί κα), αλλά και των διαχειριστών πολιτιστικών Συλλόγων που αναπτύσσουν διάφορες εκδηλώσεις, δραστηριότητες, εκθέσεις κλπ, που στοχεύουν στην προσέλκυση τουριστών».
Συνοπτικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι στόχος είναι η καταγραφή και αξιολόγηση των εμπειριών των επισκεπτών σε σχέση με τις υπηρεσίες που παρέχονται στον τουριστικό τομέα. Εν τω μεταξύ μέσα από την γνώση αντίδρασης των επισκεπτών - τουριστών στα αναγνωρίσιμα σημεία των πιλοτικών περιοχών (αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, μνημείων κλπ), οι διαχειριστές θα μπορούν να βελτιωθούν διοικητικά και οργανωτικά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ενισχυθούν επιχειρηματικά και τα μέλη των περιφερειακών «Δικτύων» να έχουν την δυνατότητα κατάρτισης με εκπαιδευτικά σεμινάρια που πρόκειται να οργανωθούν σε τρεις πιλοτικές περιοχές, ήτοι Άρτα, Κόνιτσα και Πράμαντα Ιωαννίνων.
Είναι άξιο να σημειωθεί πως μέσα από την υπηρεσία αυτή θα υποστηρίζεται η παροχή εξατομικευμένων τουριστικών προτάσεων για επίσκεψη στα πιο σημαντικά αξιοθέατα, αξιοποιώντας τα δημόσια μέσα μεταφοράς για την μετακίνηση των επισκεπτών ανάμεσα στα σημεία ενδιαφέροντος.
Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως άλλωστε σημειώθηκε στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου, γίνεται πολύ πιο απλό το ταξίδι των τουριστών μεταξύ των δύο Περιφερειών, Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου που συμμετέχουν ως εταίροι, καθώς θα έχουν «οδηγό» μια υπηρεσία πολυτροπικών τουριστικών διαδρομών που θα υποστηρίζεται από ηλεκτρονική πλατφόρμα, τόσο ως διαδικτυακή εφαρμογή όσο και ως εφαρμογή σε κινητά τηλέφωνα.

Πέντε οι εταίροι
Στο έργο συμμετέχουν πέντε εταίροι με επικεφαλής την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών (τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών), η Περιφέρεια Ηπείρου, η Περιφέρεια Απουλίας Ιταλίας και το Εμπορικό Επιμελητήριο Μπάρι, επίσης Ιταλίας. Συνεργαζόμενοι εταίροι είναι τα Επιμελητήρια Αχαΐας και Μπρίντιζι.

Latest from ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ Άρτας

back to top

|| Όροι χρήσης & Σχόλια αναγνωστών ||

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ. Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του www.taxydromosartas.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

ΣΧΟΛΙΑ. Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή με e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί.