Menu
RSS

Ε-mail: taxydrom@gmail.com || Τηλέφωνο-FAX26810 77302

RAFARM. Σχολικά φαρμακεία σε 53 δημοτικά του νομού Άρτας

RAFARM. Σχολικά φαρμακεία σε 53 δημοτικά του νομού Άρτας

Η Ελληνική φαρμακευτική εταιρεία RAFARM ταξίδεψε την περασμένη Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στην Άρτα, που αποτέλεσε τον τέταρτο σταθμό του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μικροί και Μεγάλοι».

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με αποκλειστικό χορηγό τη RAFARM και έχει σχεδιαστεί από κοινού με τον Οργανισμό «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», με στόχο να στηρίξει την τοπική κοινωνία μέσω της προσφοράς σχολικών φαρμακείων σε δημοτικά σχολεία και υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε μη κερδοσκοπικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, σε πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Ελλάδας, το χρονικό διάστημα 2018-2020.
Η εκδήλωση της επίσημης παράδοσης πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, παρουσία του σεβασμιότατου μητροπολίτου Άρτης, κ. Καλλίνικου, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Ηπείρου, Κωνσταντίνου Πατήλα, των διευθυντών των δημοτικών σχολείων, καθώς και εκπροσώπων της μη κερδοσκοπικής Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων της περιοχής, της RAFARM, της «Άγονης Γραμμής Γόνιμης» και άλλων τοπικών φορέων. Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης ήταν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παραδόθηκαν 53 σχολικά φαρμακεία, ένα για κάθε δημοτικό σχολείο των τεσσάρων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, ήτοι: Αρταίων, Νικ. Σκουφά, Κεντρ. Τζουμέρκων και Γ. Καραϊσκάκη. Το πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο Πρώτων Βοηθειών είναι εναρμονισμένο με τις κατευθυντήριες οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, ενώ εντός του φαρμακείου περιλαμβάνονται και οδηγίες Πρώτων Βοηθειών. Στο πλαίσιο του προγράμματος, ενισχύθηκε, επίσης, με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, βάσει των αναγκών που η ίδια καθόρισε, η μη κερδοσκοπική Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, το Γηροκομείο Γεωργίου και Σοφίας Μάτσου Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης.

Μας ενώνουν οι ανάγκες
Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Καλλίνικος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Συγχαίρω και ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου την Rafarm και την “Άγονη Γραμμή Γόνιμη” για την προσφορά φαρμακευτικού υλικού στις σχολικές μονάδες, αλλά και στο Γηροκομείο της Άρτας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Μικροί και Μεγάλοι”. Λόγω του ορεινού γεωγραφικού περιβάλλοντος της περιοχής της Μητροπόλεως Άρτης, οι ανάγκες είναι μεγάλες. Το Γηροκομείο Άρτας, περιθάλπει ανθρώπους, οι οποίοι έχοντας αγωνισθεί επί πολλά χρόνια, ευρίσκονται λόγω ηλικίας σε δυσκολία να συντηρηθούν μόνοι τους. Το πρόγραμμα “Μικροί και Μεγάλοι” έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το χάσμα των γενεών γεφυρώνεται μέσα από την αγάπη. Διότι, οι ανάγκες ενώνουν τους μαθητές των σχολείων και τους τροφίμους του Γηροκομείου. Εύχομαι ο Θεός να αναδεικνύει πάντοτε πρότυπα προσφοράς και αλληλεγγύης προς μίμηση».

Είπαν ακόμα: Ο Κώστας Πατήλας χαιρέτησε την πρωτοβουλία του προγράμματος «Μικροί και Μεγάλοι» της φαρμακευτικής εταιρίας RAFARM και του οργανισμού «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» που στοχεύει στην στήριξη των τοπικών κοινωνιών σε διάφορες περιφέρειες της Ελλάδας.
Άρης Μητσόπουλος (αντιπρόεδρος της RAFARM) δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Με τέταρτο σταθμό την Άρτα συνεχίζουμε το όμορφο ταξίδι μας ανά την Ελλάδα, στηρίζοντας με διακριτικότητα και ευαισθησία δύο σημαντικές ηλικιακές ομάδες συνανθρώπων μας, και μας χαροποιεί ιδιαιτέρως που μέσω του προγράμματος “Μικροί Μεγάλοι” έχουμε τη δυνατότητα να βελτιώσουμε την καθημερινότητα τους».
Ο πρόεδρος της «Άγονης Γραμμής Γόνιμης», Στέφανος Νόλλας, ανάμεσα στα άλλα, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το πρόγραμμα “Μικροί και Μεγάλοι” γιατί υποστηρίζει την σημασία της υγείας σε δύο βασικές πληθυσμιακές ομάδες, τα παιδιά και τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Ο νομός Άρτας είναι η τέταρτη στάση του προγράμματος και χαιρόμαστε που μας δόθηκε η ευκαιρία να παρέχουμε στα δημοτικά σχολεία και στο Γηροκομείο απαραίτητο εξοπλισμό, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενίσχυση των υπηρεσιών παροχής υγείας σε ανθρώπους που ζουν μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα».

back to top

|| Όροι χρήσης & Σχόλια αναγνωστών ||

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ. Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του www.taxydromosartas.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

ΣΧΟΛΙΑ. Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή με e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί.