Menu
RSS

Ε-mail: taxydrom@gmail.com || Τηλέφωνο-FAX26810 77302

Ζήτησε την δημιουργία «μετώπου» για διευρωπαϊκούς δρόμους στην Ήπειρο

Ζήτησε την δημιουργία «μετώπου» για διευρωπαϊκούς δρόμους στην Ήπειρο

Την ανάγκη να υπάρξει ένα ευρύ μέτωπο προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή των Διευρωπαϊκών Οδικών Αξόνων στην Ήπειρο, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Πέμπτη ο περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας, τονίζεται: «Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη συνάντηση που έγινε την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής, στην Αθήνα, και στην ενημέρωση που έγινε από τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, από την οποία προέκυψε ότι επί πέντε χρόνια υπήρξε απόλυτη στασιμότητα ως προς την προώθηση των διαδικασιών κατασκευής των οδικών αξόνων.

Όλες οι συζητήσεις με τον τότε υπουργό κ. Σπίρτζη γινόταν απλά για την συζήτηση- ανέφερε χαρακτηριστικά- προσθέτοντας πως άλλες δύο υποσχέσεις του πρώην υπουργού για χρηματοδοτήσεις έργων που αφορούσαν τις οδικές συνδέσεις Μηλιές- Πράμαντα και Τετράκωμο- Καστανιά, δεν τηρήθηκαν.
Στην συνάντηση με τον υπουργό -η οποία έγινε μετά τις εξελίξεις για την επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά- όλοι οι παρόντες-είπε- συμφώνησαν να προωθηθεί το αίτημα προς την ΕΕ για κατασκευή οδικού άξονα τετράϊχνης διατομής με σύμβαση παραχώρησης, λαμβάνοντας ως δεδομένο το υψηλό κόστος του έργου. Υπενθύμισε μάλιστα ότι για να καταστεί δυνατή η κατασκευή της Ιόνιας οδού, χρειάστηκε να ενταχθεί στην παραχώρηση (και να εισπράττονται διόδια) και τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών- Χαλκίδας.
Ο κ. Καχριμάνης ανέφερε στη συνέχεια: Πρώτον, στην Ήπειρο έχουν χαρακτηριστεί ορισμένοι δρόμοι διευρωπαϊκοί, έχουν δηλαδή ευρωπαϊκό ενδιαφέρον. Τέτοιοι είναι η σύνδεση Ιόνιας Οδού (Καμπή)- Γέφυρα Καλογήρου-Πρέβεζα και όλο το παραθαλάσσιο δίκτυο προς Ηγουμενίτσα- Μαυρομμάτι και η Ιόνια Οδός μέχρι την Κακαβιά. Πρόκειται για άξονες που είναι υπό την εποπτεία του υπουργείου Υποδομών και για μελέτες και για κατασκευές.
Για τον πρώτο τμήμα Καμπή-Γέφυρα Καλογήρου, μας είχε δοθεί από το υπουργείο Υποδομών μέσω προγραμματικής σύμβασης, το δικαίωμα δημοπράτησης. Αφού μας ειπώθηκε πως είναι ώριμη η μελέτη, η Περιφέρεια δέσμευσε μέσω της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 35 εκατ. ευρώ. Στις 4 Ιουλίου ο αρμόδιος υπάλληλος του υπουργείου Υποδομών, έστειλε έγγραφο στην Περιφέρεια (παραλήφθηκε στις 16 Ιουλίου 2019), στο οποίο ανέφερε πως η μελέτη δεν είναι έτοιμη και χρειάζεται ακόμη 1,5 χρόνο για να εκπονηθεί η γεωτεχνική μελέτη. Για το άλλο τμήμα μέχρι Πρέβεζα δεν γινόταν καμία αναφορά.
Αυτό μας οδήγησε να διερευνήσουμε το ζήτημα και ενημερωθήκαμε από την ΤΕΡΝΑ ότι τα γεωτεχνικά του τμήματος αυτού είναι ίδια με εκείνα του τμήματος Φιλιππιάδα- Άρτα. Μετά απ’ αυτό ζητήσαμε να δοθεί στην Περιφέρεια η μελέτη για να αναλάβουμε εμείς το έργο, χωρίς να έχουμε καμία απάντηση από πλευράς υπουργείου. Πρέπει να διευκρινιστεί ότι από Καμπή σε Πρέβεζα και από Πρέβεζα μέχρι Μεσοπόταμο δεν υπάρχει καμία μελέτη. Υπάρχει μελέτη-μας ειπώθηκε- στο υπουργείο από Μεσοπόταμο μέχρι Πάργα, η οποία δεν μας έχει δοθεί, ενώ αγνοείται τι υπάρχει μέχρι το Μαυρομάτι.
Δεύτερον, για την Ιόνια οδό ενημερωθήκαμε πως υπάρχει έτοιμη μελέτη για το τμήμα Ιωάννινα- Καλπάκι με τετράϊχνη διατομή και για το τμήμα Καλπάκι-Γέφυρα Αγίων υπάρχει μελέτη από την πρώην κρατική Περιφέρεια Ηπείρου, τρίϊχνης διατομής. Ο υπουργός μάς ενημέρωσε για την πρόταση των υπηρεσιών του για νέα μελέτη-με χρηματοδότηση 15 εκατ. ευρώ- δίϊχνου δρόμου από Πεδινή μέχρι Κακαβιά. Είπαμε όλοι “όχι” και ζητήσαμε να εκτελεστεί ό,τι είναι ώριμο μέχρι το Καλπάκι και να επικαιροποιηθεί η μελέτη για το άλλο τμήμα σε τρίϊχνη διατομή.
Γενικά όλο το διευρωπαϊκό δίκτυο της Ηπείρου δεχόμαστε να γίνει με παραχώρηση και διόδια. Αυτή τη στιγμή νοιώθουμε διαχρονικά πολύ αδικημένοι στα υπουργεία. Τα είπαμε και στον υπουργό. Αυτό για το οποίο θα αγωνιστούμε όλοι -και είπαμε θα κάνουμε ειδικό λόμπι- είναι να τελειώνουμε μ’ αυτόν τον δρόμο προς Κακαβιά.{...}. Ως Περιφέρεια του είπα, βάζουμε 30 εκατ. ευρώ, βάλτε και εσείς ως υπουργείο άλλα 30 εκατ. ευρώ και να δούμε ποια άλλα ταμεία μπορούν να βοηθήσουν για να προχωρήσει η Σύμβαση Παραχώρησης.
Έχουμε βάλει και 35 εκατ. ευρώ για το άλλο τμήμα. Δείχνει όμως ότι επί πέντε χρόνια δεν έγινε τίποτα. {...}. Ο κ. Σπίρτζης μας έλεγε ότι οι μελέτες είχαν προχωρήσει και ότι συζητούσε με την παραχωρησιούχο ΤΕΡΝΑ για να φθάσει ο δρόμος στην Κακαβιά και στην Πρέβεζα. Όλα αυτά ήταν συζήτηση για την συζήτηση και όταν είδαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες ότι αλλάζει η κυβέρνηση, μας έστειλαν αυτό το έγγραφο για το τμήμα Καμπή-Γέφυρα Καλογήρου.
Πρέπει να συντονιστούμε όλοι, να γίνει ένα μέτωπο για τους διευρωπαϊκούς δρόμους στην Ήπειρο. Πρέπει να γίνει ένα μέτωπο. Εμείς δεν απορρίψαμε ούτε τα διόδια αρκεί να γίνουν οι δρόμοι. Για τις οδικές συνδέσεις που αφορούν την Πρέβεζα αναμένουμε την πρόσκληση του υπουργού για αναλυτικότερη συζήτηση».

back to top

|| Όροι χρήσης & Σχόλια αναγνωστών ||

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ. Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του www.taxydromosartas.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

ΣΧΟΛΙΑ. Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή με e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί.