Menu
RSS

Ε-mail: taxydrom@gmail.com || Τηλέφωνο-FAX26810 77302

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ της Άρτας - Items filtered by date: Wednesday, 06 November 2019

Με τη Τζουμερκιώτικη λαλιά. Το μήνυμα του κ. δημάρχου

Η λέξη μήνυμα είναι πολύσημη. Αρχικά σημαίνει είδηση, πληροφορία, ανακοίνωση που μεταβιβάζεται σε κάποιον/α που βρίσκεται μακριά. «Μήνυμα σού πέμπω και την ψυχή μου στέλνω». Επίσης, ως μήνυμα ορίζεται η επίσημη ανακοίνωση ή χαιρετισμός. Τέτοια μηνύματα απευθύνουν προς το λαό φορείς εξουσίας, αρχηγοί κομμάτων, δήμαρχοι και εκπρόσωποι σωματείων κλπ.

Read more...

Ο Γρηγόρης Βάρρας πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ - Αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Μελάς

Από την 1η Νοεμβρίου πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ο Γρηγόρης Βάρρας (καθηγητής Γεωπονικής Σχολής -Άρτα- Πανεπιστημίου Ιωαννίνων). Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ αναλαμβάνει ο έμπειρος επί του θέματος, Δημήτρης Μελάς (υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ), ο οποίος καλείται να αποτυπώσει την εμπειρία του σε έργο ανασύστασης του Οργανισμού και του όλου πλαισίου διαχείρισης των κοινοτικών ενισχύσεων. Ο ίδιος είχε διατελέσει και υπηρεσιακός υπουργός στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο Δημήτρης Μελάς είναι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Να θυμίσουμε ότι ως υποψήφιος ευρωβουλευτής είχε επισκεφτεί τα γραφεία του «Ταχυδρόμου», όπου και παραχώρησε συνέντευξη.

Read more...

Πρόεδρος στον ΕΛΓΑ ο Ανδρέας Λυκουρέντζος

Με απόφαση την οποία υπογράφει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, στη θέση του προέδρου του ΕΛΓΑ τοποθετήθηκε ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα από την 1η Νοεμβρίου. Ο κ. Λυκουρέντζος είναι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου, με ειδίκευση στη Συγκριτική Πολιτική Ανάλυση. Διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ την περίοδο 1997- 2000. Εξελέγη Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ τον Ιούλιο του 2010. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής Αρκαδίας στις εκλογές του 2004 και επανεξελέγη το 2007 και το 2009. Υπήρξε υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στις κυβερνήσεις της ΝΔ της περιόδου 2007-2009 και πρώην υπουργός Υγείας το 2012-2013.

Read more...

Στα χωριά κάθε Τετάρτη οι αντιδήμαρχοι Αρταίων

«Πιο κοντά στους πολίτες» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Δήμος Αρταίων, το οποίο συνδυάζει με τις επισκέψεις των αντιδημάρχων κάθε Τετάρτη από 12 έως 2 το μεσημέρι στις έδρες των Δημοτικών Κοινοτήτων αρμοδιότητάς τους.

Read more...

Ματιές. Οι ιπτάμενοι δίσκοι του δάσους

Οι ιπτάμενοι δίσκοι του δάσους. Τα υπέροχα, τα θαυμαστά, τα γευστικά μανιτάρια. Οι μύκητες που στολίζουν, συντηρούν και αναζωογονούν τα δάση. Βιαστική η ζωή τους. Ξεπετάγονται σε μια νύχτα, αμέσως μετά τις πρώτες δυνατές φθινοπωρινές μπόρες. Μας καλούν να χαρούμε το άρωμά τους, τη γεύση τους, να γνωρίσουμε τις παράξενες ιδιότητές τους. Θέλουν να μας ενημερώσουν ότι το απολαυστικό με το δηλητηριώδες συνυπάρχουν στον σύντομο χορό τους!

Read more...

Έργα στην Άρτα από την Περιφέρεια Ηπείρου

Τους προσωρινούς αναδόχους νέων οδικών έργων ανέδειξε σε συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Εις ότι αφορά την Άρτα πρόκειται για τα εξής: Άμεση αποκατάσταση οικιών από κατολισθητικά και πλημμυρικά φαινόμενα επί του επαρχιακού οδικού δικτύου στη Δημοτική Ενότητα Αγνάντων Δήμου Κεντρ. Τζουμέρκων, προϋπολογισμού 124.000 ευρώ (ανάδοχος Γ.Τάσσης- Γ. Δημητρίου ΟΕ). Αποκατάσταση βατότητας οδού προς κτηνοτροφικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή Παλαιοκάτουνου και σύνδεσή τους με την εθνική οδό Άρτας - Τρικάλων, προϋπολογισμού 124.000 ευρώ (ανάδοχος ΤΕΚΑΤ ΟΕ).

Read more...

Τα Οινοποιία Ζίτσας και Μετσόβου στην Ευρωπαϊκή ημέρα οινοτουρισμού

Στην Γιορτή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού, συμμετέχουν και φέτος τα οινοποιία της Ζίτσας και του Μετσόβου. Τα οινοποιεία στη γιορτή «Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας», που θα γίνει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου παίρνουν μέρος μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία της Ευρώπης, δίνοντας την ευκαιρία σε επισκέπτες να περιηγηθούν και να απολαύσουν πανέμορφους αμπελώνες, να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων.

Read more...

Αίτημα για πλήρη ενημέρωση στην κοινή σύσκεψη για το προσφυγικό που έγινε στα Ιωάννινα

Αίτημα για έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών ζήτησαν όλοι οι συμμετέχοντες στην κοινή σύσκεψη για το προσφυγικό που έγινε χθες στο Δημαρχείο Ιωαννίνων. Συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας , των Δήμων, της Αστυνομίας, της Ύπατη Αρμοστείας και του ΔΟΜ. Συμμετείχαν επίσης και μέλη των ΜΚΟ και συζήτησαν για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη μεταφορά και διαβίωση των προσφύγων. Παράλληλα υπήρξε ενημέρωση για την λειτουργία και τον προγραμματισμό του Κλιμακίου Ασύλου Ιωαννίνων όπως και ενημέρωση για την συγκρότηση των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών που συγκροτούν οι Δήμοι. Αυτό το διάστημα στην Ήπειρο διαμένουν περίπου 3.500 μετανάστες και πρόσφυγες σε κέντρα φιλοξενίας και σε ξενοδοχεία και μισθωμένα διαμερίσματα.

Read more...

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η συγκομιδή ακτινιδίων - Ξεκινά η κοπή των πρώιμων ποικιλιών εσπεριδοειδών

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η συγκομιδή ακτινιδίων ενώ ξεκινά το προσεχές διάστημα και η κοπή των πρώιμων ποικιλιών εσπεριδοειδών. Σε ότι αφορά το ακτινίδιο η ζήτηση είναι μεγάλη και όσο περνούν οι μέρες αυξάνονται και οι τιμές που πλέον κυμαίνονται γύρω στα 60 λεπτά ανά κιλό. Για τα εσπεριδοειδή που λόγω των υψηλών θερμοκρασιών έχουν καθυστερήσει να ωριμάσουν εκδηλώνεται ενδιαφέρον και ένεκα και της μειωμένης παραγωγής, προοιωνίζονται καλύτερες τιμές σε σχέση με πέρυσι.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

|| Όροι χρήσης & Σχόλια αναγνωστών ||

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ. Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του www.taxydromosartas.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

ΣΧΟΛΙΑ. Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή με e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί.