RSS

Ε-mail: taxydrom@gmail.com | Τηλέφωνο - FAX26810 77302

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ της Άρτας - Items filtered by date: Saturday, 09 June 2018

Εθνική Αντίσταση (1943-1949). Βιογραφίες Ηπειρωτών Αγωνιστών που έγραψαν την δική τους ιστορία

Γράφει ο Βασίλης Μαλαμής

Ο ποιητής Γιώργος Κοτζιούλας γεννήθηκε το 1909 στο χωριό των Τζουμέρκων Πλατανούσα Άρτας. Οι γονείς του ήταν φτωχοί αγρότες και με πολλούς κόπους και θυσίες κατόρθωσαν να τον βοηθήσουν να τελειώσει το γυμνάσιο Άρτας.

Read more...

Θρυλικά ονόματα της κοινωνίας μας. Αιώνιοι, αξέχαστοι. «Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε»

Ωδή στο «Γούλα», στο «Ρούμπυ». «Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε». Γεώργιος («Γούλας») Καραπέτσης, ο αδερφός του, Σάκης (νομικός). Ο Θανάσης Κυριάκος («Ρούμπυ»), Νίκος Λιαγκούας (το 1935 στα οικοτροφεία Πατρών - Άρτας, ιδρυτής του θρυλικού ΑΟ Άρτας). Στέφανος (Φάνης) Λάζος, Νίκος Παπαθεοδώρου (με το μηχανάκι του πήγαμε Βέροια, Κοζάνη).

Read more...

Γρηγόρης Λαμπράκης. Το περιστέρι της ειρήνης

Πρώτη μαραθώνια πορεία ειρήνης. Ο πρωτοπόρος, εμπνευστής, ο ιδιοφυής, ιατρός, Γρηγόρης Λαμπράκης, υφηγητής Μαιευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ολυμπιονίκης (1936) στο μήκος με 7,37 ακατάρριπτο επί 27 χρόνια σ’ όλα τα Βαλκάνια (το κατέρριψε ο πρωταθλητής Ελλάδας του Ολυμπιακού, Δήμος Μαγκλάρας το 1963).

Read more...

Σε ντοκιμαντέρ η Πολιτιστική Διαδρομή Αρχαίων Θεάτρων Ηπείρου

Ανάμεσα στο Σωματείο «Διάζωμα» και τον σκηνοθέτη, Βαγγέλη Ευθυμίου, υπεγράφη σύμβαση για γύρισμα ντοκιμαντέρ, που μέσα σε λίγα λεπτά θα συμπυκνώνει όσα περιέχονται στην Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων Ηπείρου, με σημεία αναφοράς τα ιστορικά μνημεία. Το ντοκιμαντέρ, σύμφωνα με την συμβατική υποχρέωση θα πρέπει να είναι έτοιμο σε πέντε μήνες και το κόστος ανέρχεται στα 15.000 ευρώ. Όλα τα γυρίσματα θα γίνουν στην Ήπειρο.

Read more...

Ολιγόμηνη παράταση για μελέτη οδικής σύνδεσης Πρέβεζας-Ιόνιας οδού

Ολιγόμηνη παράταση για την εκπόνηση της μελέτης οδικής σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό, έδωσε το υπουργείο Υποδομών. Με βάση τη σχετική απόφαση η παράταση χορηγείται έως το τέλος του τρέχοντος έτους μέχρις ότου συνταχθεί ο 3ος συγκριτικός πίνακας της βασικής μελέτης οδοποιίας του έργου, η οποία θα περιλαμβάνει τροποποιήσεις τεχνικών έργων. Η κύρια μελέτη περιλαμβάνει το τμήμα από την Φιλιππιάδα μέχρι την πόλη της Πρέβεζας μήκους περίπου 38 χιλιομέτρων περίπου και βελτίωση της υφιστάμενης οδού από τον Αρχάγγελο έως τον κόμβο της Εθνικής Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, μήκους 8 χιλιομέτρων.

Read more...

Αυξήσεις πτήσεων τον Μάιο σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ακτίου

Με αύξηση των πτήσεων και επιβατών από το εσωτερικό και το εξωτερικό συνοδεύτηκε ο Μάιος για το αεροδρόμιο του Ακτίου. Σε ότι αφορά τις πτήσεις εσωτερικού οι επιβάτες ανήλθαν στους 761 έναντι 608 το 2017, ενώ σε επίπεδο πενταμήνου οι επιβάτες ανήλθαν σε 2.062 έναντι 1.689 το 2017. Οι επιβάτες πτήσεων εξωτερικού έφτασαν τις 52.983 έναντι 50.805 το 2017, ενώ το πεντάμηνο ο αριθμός τους ανήλθε σε 59.276 έναντι 54.855 το 2017. Εν τω μεταξύ αύξηση της τάξης του 6,5% σημειώθηκε στον αριθμό των πτήσεων, οι οποίες σε επίπεδο πενταμήνου ανήλθαν σε 460 έναντι 432 το 2017. Οι περισσότεροι επισκέπτες προέρχονται από Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία, Δανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Read more...

«Πράσινο φως» για προμήθεια εξοπλισμού των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ήπειρο

Το «πράσινο φως» για την προμήθεια εξοπλισμού των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ήπειρο έδωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 7,4 εκατομμύρια ευρώ και η προμήθεια περιλαμβάνει το σύνολο του εξοπλισμού για την λειτουργία τους.

Read more...

Τα χρέη των ΤΕΟΒ «πνίγουν» τους αγρότες της Ηπείρου

Βήμα επίλυσης των δραματικών προβλημάτων στο χώρο της αγροτικής οικονομίας ένεκα της πίεσης της ΔΕΗ για άμεση καταβολή των χρεών των ΤΟΕΒ. Ο Πρόεδρος του ΓΟΕΒ Άρτας και Πρέβεζας Σωτήρης Τζάλας μιλώντας στο σταθμό μας είπε ότι επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη και υπήρξε κατ' αρχήν συμφωνία για σύναψη τριμερούς προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ ΤΟΕΒ, Δήμου και Περιφέρειας γι την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του ενεργοβόρου αντλιοστασίου Βίγλας. Τα χρέη της συγκεκριμένης μονάδας που ανήκει στον ΤΟΕΒ Άρτας φτάνουν το 1,4 εκατ. και ο κ. Τζάλας είπε ότι γίνονται διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ για ρεαλιστική ρύθμιση του χρέους και την πληρωμή των τρεχουσών υποχρεώσεων κάθε οργανισμού. Τέλος είπε ότι από τους συνολικά 35 ΤΟΕΒ της Ηπείρου σε 5 από αυτούς η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα και γίνονται παρεμβάσεις αποκατάστασης της ρευματοδότησης.

Read more...

Δόθηκαν διακόσιες άδειες πλανόδιου εμπορίου στην Ήπειρο

Μετά από εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης, η Επιτροπή Περιβάλλοντος Περιφέρειας Ηπείρου, ενέκρινε την χορήγηση 200 αδειών πλανόδιου εμπορίου σε παραγωγούς της Ηπείρου. Οι άδειες κατανέμονται ισόποσα στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες με τίμημα 10 ευρώ το χρόνο.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Επικοινωνήστε μαζί μας...

TAXY LOGO1

Γραφεία: Κομμένου 30 (γωνία με οδό Μουργκάνας) - ΑΡΤΑ, ΤΚ 47132

Ε-mail & Διαφήμιση: taxydrom@gmail.com

Τηλέφωνο: 26810 77302

FAX: 26814 00062

Συνδρομή στην εφημερίδα: 50 ευρώ/έτος

Σαν σήμερα...

Ειδήσεις ανά ημερομηνία

« June 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

|| Όροι χρήσης & Σχόλια αναγνωστών ||

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ. Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του www.taxydromosartas.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

ΣΧΟΛΙΑ. Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή με e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί.