Menu
RSS

Ε-mail: taxydrom@gmail.com || Τηλέφωνο-FAX26810 77302

Ένας νέος κύκλος δημιουργίας ανοίγει για τον τόπο μας

Ένας νέος κύκλος δημιουργίας ανοίγει για τον τόπο μας

Η Ήπειρος και η Άρτα ειδικότερα αντιμετωπίζουν προβλήματα στις υποδομές τους εδώ και πολλά χρόνια. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είχε δημοπρατηθεί και ξεκινήσει κανένα μεγάλο έργο στο νομό μας.

Σε κάθε επαφή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πολύ πριν γίνει πρωθυπουργός, είχα την τύχη να αναδείξω την κατάσταση και να αναφερθώ σε συγκεκριμένα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας, όπως το νέο Διοικητήριο, τα εγγειοβελτιωτικά έργα της πεδιάδας, τα αρδευτικά του ημιορεινού όγκου, τον εγκιβωτισμό της κοίτης του Αράχθου, την κατασκευή παραλίμνιου δρόμου για την σύντομη πρόσβαση από την Άρτα στα Κεντρικά Τζουμέρκα, την καλύτερη σύνδεση του νομού μας με τους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και Ευρυτανίας, την παράκαμψη του Αμμότοπου και την σύνδεση της Ιόνιας με τα δυτικά Τζουμέρκα, την εύκολη πρόσβαση του κάμπου της Άρτας από την περιοχή της Περάνθης και του Κομποτίου στην Ιόνια οδό κλπ.
Από τις επαφές μου με τον σημερινό πρωθυπουργό είχα την τύχη να διαπιστώσω ότι απέναντί μου έχω ένα νέο άνθρωπο με πραγματικό ενδιαφέρον για την Άρτα και την Ήπειρο. Το ενδιαφέρον του δεν περιορίζεται μόνο στα ζητήματα των μεγάλων έργων υποδομής, αλλά αγγίζουν και τα μεγάλα της παραγωγικής ταυτότητας της Ηπείρου.
Μιας ταυτότητας που σκοπό έχει να τονίσει την πρωτογενή παραγωγή, να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, να αναδείξει την προστιθέμενη αξία της Ηπείρου στον εθνικό μας πλούτο. Γιατί ο τόπος μας έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για την Ελλάδα του αύριο: ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς που παλεύουν καθημερινά στην ύπαιθρο και στο χωράφι, απαράμιλλη φυσική ομορφιά που συνδυάζει την παράδοση, την ιστορία και τον πολιτισμό, μικρές μονάδες παραγωγής που συνδυάζουν τεχνολογίες αιχμής και εξωστρέφεια, τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα που χρειάζονται στήριξη και ενίσχυση.
Μόλις πρόσφατα είχαμε θετικές εξελίξεις σχετικά με την κατασκευή του νέου Διοικητηρίου της Άρτας, με την δέσμευση του υπουργείου Άμυνας για παραχώρηση δέκα στρεμμάτων στο στρατόπεδο «Παπακώστα». Ένα έργο που θα αναβαθμίσει τις δημόσιες υπηρεσίες και την καθημερινότητα των πολιτών. Έχουμε ακόμα όμως πολύ δρόμο μπροστά μέχρι να δρομολογηθούν και οι υπόλοιπες παρεμβάσεις.
Πάντα πίστευα ότι στην πολιτική δεν μετρούν τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις, αλλά το μετρήσιμο αποτέλεσμα. Αυτό είναι που μένει στο τέλος. Αυτό που μας ενώνει όλους είναι τα προβλήματα και η αγάπη για τον τόπο μας. Η χώρα μας μπαίνει σ’ ένα νέο πολιτικό και οικονομικό κύκλο, το κλίμα αλλάζει γύρω μας και το καταλαβαίνουμε όλοι μας. Η τοξικότητα και η τυφλή αντιπαράθεση της προηγούμενης τετραετίας, ο λαϊκισμός, τα ψέματα και οι αυταπάτες φαίνεται να ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα που ανοίγει ένας νέος κύκλος δημιουργίας, ας εκμεταλλευτούμε όλοι την ευκαιρία για την Άρτα και την Ήπειρο και ας δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να αφήσουμε στα παιδιά μας κάτι καλύτερο από αυτό που παραλάβαμε από τους γονείς μας.
* Ο Γιώργος Στύλιος είναι βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας

back to top

|| Όροι χρήσης & Σχόλια αναγνωστών ||

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ. Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του www.taxydromosartas.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

ΣΧΟΛΙΑ. Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή με e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί.