Menu
RSS

Ε-mail: taxydrom@gmail.com || Τηλέφωνο-FAX26810 77302

Επισημάνσεις προς Δήμο Αρταίων

Επισημάνσεις προς Δήμο Αρταίων

Εχω ξαναγράψει στο παρελθόν σ’ αυτή την εφημερίδα πόσο αναγκαίος είναι ένας χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων των επισκεπτών στο νοσοκομείο Άρτας.

Στο προηγούμενο φύλλο του «ΤΑΧΥΔΡ-ΟΜΟΥ» αναφέρονταν ξανά το πρόβλημα της στάθμευσης των αυτοκινήτων στον κεντρικό δρόμο του νοσηλευτικού μας ιδρύματος, όπου τα αυτοκίνητα κοντεύουν να φθάσουν στο δημοτικό σχολείο από την μια πλευρά, και προς τα πάνω εκατό μέτρα από το Τουριστικό Περίπτερο! Με πολλά προβλήματα οι ασθενείς περπατούν 200 και 300 μέτρα έως την είσοδό του.
Το νοσοκομείο λειτουργεί εδώ και 25 χρόνια στο λόφο Περάνθης και γύρω - γύρω είναι δάσος με πεύκα που τα περισσότερα είναι ξερά και δεν μπορεί κανείς να κάνει χώρο στάθμευσης σε 3 έως 4 στρέμματα, ας πούμε, απέναντι από την πύλη, απέναντι από τα ταξί.
Ο χώρος στάθμευσης είναι πολύ μικρός, χωράει γύρω στα 10 αυτοκίνητα, που είναι απέναντι από τα ταξί. Τα υπόλοιπα στον δρόμο! Να μην ξεχνάμε την επισκεψιμότητα απ’ όλη την περιφέρεια, ακόμα και εκτός Άρτας.
Άλλο ένα θέμα που θέλω να θίξω είναι το Δημοτικό Στάδιο Άρτας, το οποίο μετά την διάνοιξη του δρόμου και το γκρέμισμα της κερκίδας έχει χωρητικότητα γύρω στα 900 άτομα, ενώ έπρεπε να γίνει στο «πέταλο» προς τα σχολεία, ή πριν φτιάξουν τα αποδυτήρια και το σκέπαστρο, να γκρέμιζαν την μεγάλη κερκίδα που είναι πάνω από 80-90 χρόνια, κατασκευάζοντας καινούρια χωρητικότητας 3.000 θέσεων. Τα μπαλώματα αυτά (αποδυτήρια κλπ) κατάντησαν το Στάδιο να είναι ένα «γηπεδάκι της γειτονιάς» για προπονήσεις.
Επίσης, οι μηχανικοί τότε με τη μελέτη δεν πρόβλεψαν ότι τα Στάδια έχουν και θυρίδες εισιτηρίων (στο νέο τοιχείο που έγινε) με ένα δωματιάκι από μέσα. Σας θυμίζω ότι μετά το τέλος του τοιχείου (από τον δρόμο) τοποθετήσανε στο πεζοδρόμιο μια «παράγκα του Καραγκιόζη» για τα εισιτήρια και αφού τη σπάσανε, την βγάλανε.
Σήμερα κόβουν εισιτήρια όρθιοι και γελούν ντόπιοι και ξένοι φίλαθλοι! Και τώρα στο τοιχείο μπορούν να γίνουν δύο θυρίδες με ένα σπιτάκι από μέσα για να μη γελάνε τουλάχιστον οι φιλοξενούμενοι φίλαθλοι.
Και τελειώνοντας με το στάδιο θα ήθελα να δώσω «συγχαρητήρια!» στον τεχνικό που επινόησε τότε την μελέτη του τοιχείου αυτού και την στέγη που έριξαν πάνω από την κεντρική είσοδο 0,70 εκατοστά για να καλύπτει από βροχή εργαζόμενους και αστυνομικούς στην είσοδο! Λες και δεν ήξερε ότι στις θυρίδες των γηπέδων χρειάζεται στέγη τουλάχιστον δύο μέτρων.
Ήθελα, τέλος, να πω στον δήμαρχο που αγωνίζεται και δεν ξεχνά τίποτα: Ανοίξατε νέους δρόμους μετά από 100 χρόνια, προχωρήσατε σε ασφαλτοστρώσεις παντού, τοποθετήσατε σιδερένια κολωνάκια στα πεζοδρόμια, κολωνάκια πλαστικά σε στροφές, σε πάρκινγκ για μηχανάκια μόνο, σε όλη την πόλη. Κι ακόμα τοποθετήσατε νέα φωτιστικά σχεδόν παντού, προβολείς σε δένδρα του Εκθεσιακού Κέντρου και πολλά άλλα.
Θα ήθελα, λοιπόν, να σας πω ότι η πόλη χρειάζεται σημάνσεις στους κόμβους μέσα στην πόλη, δηλαδή: στον κόμβο Κατσιμήτρου πινακίδες προς όλες τις κατευθύνσεις, καθώς επίσης στο 9ο δημοτικό σχολείο προς και από νοσοκομείο για Ιόνια Οδό, για γέφυρα από Στρατόπεδο, πιο κάτω στην διασταύρωση Κάτω Παναγιάς και προς Γέφυρα. Στην μοναδική έξοδο της πόλης από Β. Κωνσταντίνου και Τζουμέρκων (πλατεία Ζέρβα), δεν έχει καμία σήμανση. Επίσης, στην Που-λίου Δράκου και Κατσιμήτρου δεν υπάρχει καμία σήμανση και εδώ χρειάζονται επειγόντως φανάρια.
Να υπογραμμιστεί ότι οι σημάνσεις για Αρχαιολογικό Μουσείο, στη γέφυρα και πιο πέρα (γέφυρα Καλογήρου), υπήρχαν αλλά τώρα δεν υπάρχουν. Έχει πέσει η πινακίδα προς Κωστακιούς και Κορωνησία από τροχαίο στην γέφυρα από την μεριά της εισόδου της πόλης, η οποία δεν αντικαταστάθηκε, όπως και η κολώνα φωτισμού στη νησίδα, για Κωστακιούς.
Και κλείνω έχοντας την γνώμη ότι ο νέος κόμβος που πρόκειται να γίνει στην πλατεία Ζέρβα δεν χρειάζεται.
Ευχαριστώ

back to top

|| Όροι χρήσης & Σχόλια αναγνωστών ||

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ. Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του www.taxydromosartas.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

ΣΧΟΛΙΑ. Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή με e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί.