Menu
RSS

Ε-mail: taxydrom@gmail.com || Τηλέφωνο-FAX26810 77302

«Όμηροι» στην καμπάνα του πεντάστερου!

«Όμηροι» στην καμπάνα του πεντάστερου!

Είχε και τα καλά της το συνέδριο της ΓΣΕΕ για τους εργατοπατέρες. Επιτέλους, βρήκαν κι αυτοί αντιστασιακά ένσημα. Κάτι από την κούραση που είχε η απέραντη θέα από το πεντάστερο ξενοδοχείο τους, κάτι βόλτες για ψώνια, κάτι τσακίσματα που έκαναν στο «μπουφέ» για να «χτυπήσουν» την αντιλαϊκή πολιτική, έ, έκαναν και ένα διάλλειμα από το «χαβιάρι» για να ξεδιψάσουν τον «ιδρώτα» τους με σαμπάνια, και να που την άρπαξαν την πνευμονία!

Έτσι, οδηγούνται από συνέδριο σε συνέδριο, εκπροσώπων- υποτίθεται- της εργατικής τάξης, μέσα σε πολυτελή ξενοδοχεία, μακριά ακόμα και από την μυρωδιά της εργατιάς (άλλο χάλι κι αυτό να ιδρώνουν οι εργάτες), με ακόμη πιο μεγάλης έκτασης νοθειών και πλαστογραφιών, διπλοψηφιών από το προηγού¬μενο. Τώρα δε για να μην κουράζονται να προωθούν την πολιτική της εργοδοσίας, έβαλαν τους ίδιους τους εργοδότες να οργανώνουν αρχαιρεσίες, οι ίδιοι να ψηφίζουν, οι ίδιοι και να εκλέγονται!
Όλοι αυτοί ανησυχούν για την ενότητα των εργαζομένων. Βγάζουν σπυράκια για την τάχα μου διάσπαση της εργατικής τάξης από το ΠΑΜΕ. Γιατί όντως η εργατική τάξη διασπάται αλλά όμως από τον αστικό εναγκαλισμό, από τον εργατοπατερισμό τους, από το τσάι και συμπάθεια που δείχνουν από τον καναπέ τους, περιμένοντας να υποτάξουν το εργατικό κίνημα στις ορέξεις των αφεντικών τους. Άλλωστε δεν είναι τζάμπα η καλοπέρασή τους.
Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο που όλοι μαζί προσπαθούν μάταια να συσπειρώσουν την εργατική τάξη στις ορέξεις τους. Να την κάνουν υποχείριό τους. Οι κραυγές για ενότητα είναι κραυγές που μας ζητάνε να ενωθούμε με τα αφεντικά και να υπηρετήσουμε τα συμφέροντά τους. Να τους κάνουμε ένα ευχέλαιο κάθε Κυριακή που μπορούν και υπάρχουν για να μας εκμεταλλεύονται.
Τους απαντάμε: Για κάθε Κυριακή δεν το βλέπουμε! Σίγουρα όμως κάθε χρόνο θα τους κάνουμε ένα μνημόσυνο όταν με το καλό τους ξαποστείλουμε. Και για να μην μας πουν ανθενωτικούς προτείνουμε από τώρα την ημέρα αυτή να την κηρύξουμε όλοι μαζί μέρα αργίας.
Δεν είμαστε ίδιοι. Δεν είναι δική μας η ανάπτυξή τους. Δεν θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας σε μια κοινωνία δούλων. Θα μας έχουν απέναντί τους. Βαδίζουμε χώρια απ’ αυτούς που βάζουν πλάτη στα αφεντικά. Φαίνεται από τις μαχητικότερες κινητοποιήσεις μας. Από την πιο οργανωμένη παρουσία των σωματείων. Τώρα και να θέλουν δεν μπορούν να μας πουν ότι δεν μας ακούνε. Μας ακούνε έξω από τους τόπους δουλειάς που δίνουμε τη μάχη της περιφρούρησης. Φαίνεται από τους δρόμους που βαδίζουμε αλληλέγγυοι με τα λαϊκά στρώματα. Βαδίζουμε χώρια από το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Γιατί αυτά που βλέπουμε και ακούμε δεν είναι εικόνες από το παρελθόν. Είναι η πραγματικότητα που μας ετοιμάζουν.
Οι εργαζόμενοι τους γυρνούν την πλάτη! Οι αντιπρόσωποι που έχουν εκλεγεί από τα Εργατι¬κά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα του τα¬ξικού κινήματος που δίνουν αγώνα και κάθε μέρα τη μάχη της οργάνωσης της εργατικής τάξης, της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, δεν θα καθί¬σουν με τα χέρια σταυρωμένα. Αυτό το συνέδριο της ΓΣΣΕ δεν έχει καμιά σχέση με συνέδριο εργατικής οργάνωσης. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να φτά¬σει σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο η ανά¬γκη ώστε η εργατική τάξη να απαλλαγεί από αυτά τα βαρίδια στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Και ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους: Η εργατική τάξη δεν θα πει σφάξε με αγά μ΄ να αγιάσω. Δεν θα διαφυλάξει τον μπεζαχτά των αφεντικών. Ούτε τα κάθε είδους συμφέροντα του κεφαλαίου. Αλλά θα διαφυλάξει τη ζωή και το μέλλον της εργατικής τάξης και των παιδιών της. Και αυτή η ζωή αποδείχνεται καθημερινά ότι δεν συμβιβάζεται με την ύπαρξη μιας κάστας πλουσίων, που τώρα «εκλέγονται» και εκπρόσωποι των εργατών. Κι αυτή την συνδικαλιστική μαφία που κάθισε στο σβέρκο της εργατικής τάξης θα την πολεμήσουμε. Να ξεχάσουν μια και καλή ότι θα ανεχτούμε την καινούργια επέλαση του δείχτη τιμών του χρηματιστηρίου να ανεβαίνει με το δικό μας αίμα. Είναι καιρός να δείξουμε την αλληλεγγύη μας, και στους αστούς και στη συνδικαλιστική τους μαφία. Να φωνάζουν αυτοί σφάξε με εργάτη μ’ να αγιάσω.
*Ο Γιώργος Αλιφτήρας είναι πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας

back to top

|| Όροι χρήσης & Σχόλια αναγνωστών ||

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ. Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του www.taxydromosartas.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

ΣΧΟΛΙΑ. Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή με e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί.