RSS

Ε-mail: taxydrom@gmail.com | Τηλέφωνο - FAX26810 77302

Ένας (ιδανικός) καζαμίας του 2018

Ένας (ιδανικός) καζαμίας του 2018

Παλιότερα, τουλάχιστον όταν ήμουν παιδί, τέτοιες μέρες οι εφημερίδες δημοσίευαν «Καζαμίες» της χρονιάς που επρόκειτο να ρθεί. Οι «Καζαμίες» αυτοί ήταν κείμενα που προέβλεπαν τα γεγονότα της επόμενης χρονιάς είτε μέσα από τις πληροφορίες που είχαν οι συντάκτες τους από τις διάφορες δημοσιογραφικές πηγές τους, είτε (συνηθέστερα) μέσω της δημιουργικής φαντασίας όσων αναλάμβαναν να τους διαμορφώσουν, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και τις επιθυμίες του αναγνωστικού κοινού.

Παρόλο που οι αναγνώστες συνήθως γνώριζαν την ανακρίβεια όσων διάβαζαν, οι «Καζαμίες» γνώριζαν μεγάλη απήχηση κυρίως λόγω της διαχρονικής όσο και διακαούς ανάγκης του ανθρώπου να προβλέψει το μέλλον του. Νομίζω, λοιπόν, ότι θα είχε ενδιαφέρον να δούμε έναν ιδιότυπο «Καζαμία» του 2018, με ειδήσεις και νέα τα οποία θα θέλαμε πολύ να διαβάσουμε σε κάποια εφημερίδα ή να δούμε στην τηλεόραση.
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: Αμέσως με την έναρξη της νέας χρονιάς ο Υπουργός Παιδείας ανακοινώνει ότι ο εθνικός διάλογος για την Παιδεία ολοκληρώνεται. Τα κύρια πολιτικά κόμματα, οι συνδικαλιστικές ενώσεις και οι άμεσα εμπλεκόμενοι έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τη διαμόρφωση ενός Εθνικού Σχεδίου για την Παιδεία που θα εκφράζει όλες τις πολιτικές απόψεις, θα λαμβάνει πρωτίστως υπόψη του τις ανάγκες της χώρας μας και θα στοχεύει στην ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου. Για το λόγο αυτό θα δεσμευτεί το 15% του επόμενου προϋπολογισμού, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι νέες πολιτικές που θα ξεφεύγουν από τα στερεότυπα της τελευταίας μεταρρύθμισης του 1977. Προκειμένου δε να υπηρετηθεί το σχέδιο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι εμπλεκόμενοι συμφώνησαν να στηρίξουν την επιστροφή στη χώρα των χιλιάδων λαμπρών εγκεφάλων που έχουν μετοικήσει στο εξωτερικό τα τελευταία 10 χρόνια.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών εφαρμόζεται η «Σεισάχθεια» για τα χιλιάδες νοικοκυριά που πληρώνουν στεγαστικό δάνειο. Οι οφειλέτες θα αποπληρώσουν μόνο το κεφάλαιο που δανείστηκαν, με λογικές δόσεις, ενώ ειδικές εκπτώσεις προβλέπονται για όσους ήταν μέχρι τώρα καλοπληρωτές. Το Υπουργείο δηλώνει ότι μελετά ένα σχέδιο νόμου που θα απαλλάσσει από την καταβολή ΕΝΦΙΑ την πρώτη κατοικία, ενώ θα ενισχύει την προσπάθεια κάθε Έλληνα να επιτύχει το πατροπαράδοτο όνειρο να καταφέρει επιτέλους να έχει «ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι του».
ΜΑΡΤΙΟΣ: Σε μια πρωτοφανή επίδειξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς οι χώρες του G20 αποφασίζουν ότι δεν επιθυμούν επιπλέον αύξηση στα υπερκέρδη τους και αναγκάζουν και τις πολυεθνικές εταιρείες που επί της ουσίας ασκούν την εξουσία να κάνουν το ίδιο. Σε ειδική σύνοδο του Ο.Η.Ε. οι πλούσιες χώρες συμφωνούν στη διαγραφή τουλάχιστον του 60% του χρέους κάθε φτωχής χώρας (όπως περίπου έγινε με τη Γερμανία του 1950) και την αποπληρωμή του υπόλοιπου με λογικές δόσεις που δε θα στραγγαλίζουν την προσπάθεια των ασθενέστερων για ανάπτυξη.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Σε συνέχεια της προηγούμενης συνόδου του Ο.Η.Ε., οι χώρες του G20 αποφασίζουν να συμφωνήσουν στην εφαρμογή ενός πρωτοποριακού παγκόσμιου σχεδίου για την καταπολέμηση της πείνας και της φτώχειας στον Τρίτο Κόσμο. Μέρος των κερδών των μεγάλων κολοσσών θα επενδύεται στις υπανάπτυκτες χώρες της Αφρικής και της Ασίας, προκειμένου να διαμορφωθούν κατάλληλες καλλιέργειες και δραστηριότητες ανάπτυξης για όλους. Η παγκόσμια κοινότητα είναι αποφασισμένη να αντιδράσει και να ενισχύσει την προσπάθεια για καταπολέμηση της φτώχειας και για το λόγο αυτό θα συμβάλει και στην αποκατάσταση της δημοκρατίας στις περιοχές όπου το πολίτευμα αυτό έχει καταλυθεί.
ΜΑΪΟΣ: Με βάση την ειλημμένη απόφαση για καταπολέμηση της φτώχειας και της πείνας, ο Ο.Η.Ε. πείθει τις εμπόλεμες χώρες να προχωρήσουν σε κατάπαυση του πυρός και συμφωνία ειρήνης. Οι πλούσιες χώρες συμφωνούν να πάψουν τις πωλήσεις όπλων και πυρομαχικών στις εμπόλεμες δυνάμεις. Κατόπιν τούτου όλοι οι πρόσφυγες επιστέφουν στις πατρίδες τους προκειμένου να συμβάλουν στην ανοικοδόμησή τους και την πρόοδο.
ΙΟΥΝΙΟΣ: Ανήσυχες από την συνεχή υπερθέρμανση του πλανήτη και το λιώσιμο των πάγων στους πόλους, οι χώρες της Δύσης πρωτοστατούν σε μία νέα παγκόσμια συμφωνία για τον περιορισμό της καταστροφής του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής. Με τη συμφωνία αυτή παύουν σχεδόν αμέσως οι εκπομπές ρυπογόνων αερίων που επιδεινώνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Όλες οι χώρες συμφωνούν να ενισχύσουν την έρευνα για εναλλακτικές και ανανεώσιμες μορφές ενέργειας και να περιορίσουν τη χρήση ορυκτών καυσίμων.
ΙΟΥΛΙΟΣ: Καθώς βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού, οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα συμφωνούν σε ένα διακομματικό Εθνικό Σχέδιο Αντιπυρικής Προστασίας. Αγοράζονται νέα πυροσβεστικά αεροπλάνα και διατίθενται κονδύλια για την ενημέρωση των πολιτών και την οργάνωση της πυροπροστασίας των δασών. Στο πλαίσιο του Σχεδίου αυτού λαμβάνεται απόφαση να μη νομιμοποιηθεί ποτέ κανένα αυθαίρετο σε καμένη έκταση.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Πρωτοφανής κινητοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο για τον περιορισμό των νεοναζιστικών και φασιστικών φαινομένων, οδηγεί σε εκστρατεία κατά του φασισμού σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι νέες ανθρώπινες συνθήκες ζωής που επιτυγχάνονται με τις αποφάσεις για τα χρέη, την οικολογία και τους πολέμους, οδηγούν σε απαλλαγή από το φοβικό κλίμα και την ανασφάλεια που εκτρέφουν το φασισμό.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: Έχοντας την αίσθηση ότι θα πρέπει να ξαναβρούν τη χαμένη επαφή τους με το λαό και τον τρόπο ζωής του, οι Έλληνες βουλευτές αποφασίζουν ομόφωνα την περικοπή της βουλευτικής τους αποζημίωσης μέχρι να φτάσει στο επίπεδο ενός μέσου μισθού εκπαιδευτικού. Το ποσό που εξοικονομείται αποφασίζεται να διατεθεί για αυξήσεις σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Ταυτόχρονα οι βουλευτές μας αποποιούνται την προνομιακή μεταχείριση με δωρεάν τηλέφωνα, αυτοκίνητα, βενζίνες κ. λπ., εφόσον αυτά υπάρχουν ακόμα.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Σε συνέχεια της εθνικής συμφωνίας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, διαμορφώνεται ένα νέο Εθνικό Σχέδιο Αντιπλημμυρικής Προστασίας, χωρίς την εμπλοκή της τροχαίας ή τη μετατροπή των αντιπεριφερειαρχών σε οδοδείκτες. Οριοθετούνται οι κοίτες των ρεμάτων όπου χρειάζεται, και κατεδαφίζονται όσα κτήρια είναι χτισμένα μέσα σε ποτάμια ή ρέματα. Όσοι είχαν δώσει τέτοιες άδειες οικοδομής, εφόσον είναι ικανοί, επιφορτίζονται με την εργασία της κατεδάφισης και της ανάπλασης των ρεμάτων.
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: Μέσω του νέου Εθνικού Σχεδίου για την Παιδεία, παρατηρείται στροφή των νέων σε καινούριες μεθόδους καλλιέργειας και εκτροφής ζώων που αυξάνουν την παραγωγή, βελτιώνοντας ταυτοχρόνως την ποιότητα. Η οικονομία της χώρας ενισχύεται και ο στόχος της αύξησης των παραγωγικών πλεονασμάτων φαίνεται εφικτός.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Μετά από κοινή συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων, διαμορφώνεται το νέο Εθνικό Σύστημα για την Υγεία, με έμφαση στην πρόληψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Τα Νοσοκομεία αναβαθμίζονται και οι Έλληνες γιατροί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμειβόμενοι ικανοποιητικά και φροντίζοντας ασθενείς απ’ όλο τον κόσμο, στα πέρατα του οποίου έχουν ήδη γίνει γνωστοί.
Όνειρα χειμερινής νυκτός, θα μου πείτε όλα αυτά; Ίσως! Αλλά ποιος μπορεί να ζήσει μια ζωή χωρίς όνειρα; Καλή χρονιά!!

back to top

Επικοινωνήστε μαζί μας...

TAXY LOGO1

Γραφεία: Κομμένου 30 (γωνία με οδό Μουργκάνας) - ΑΡΤΑ, ΤΚ 47132

Ε-mail & Διαφήμιση: taxydrom@gmail.com

Τηλέφωνο: 26810 77302

FAX: 26814 00062

Συνδρομή στην εφημερίδα: 50 ευρώ/έτος

Σαν σήμερα...

Ειδήσεις ανά ημερομηνία

« January 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

|| Όροι χρήσης & Σχόλια αναγνωστών ||

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ. Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του www.taxydromosartas.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

ΣΧΟΛΙΑ. Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή με e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί.