Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 462
Menu
RSS

Ε-mail: taxydrom@gmail.com || Τηλέφωνο-FAX26810 77302

maketa 2

ΑΚΡΙΤΟΜΥΘΙΕΣ με τον Β.Π.

ΑΚΡΙΤΟΜΥΘΙΕΣ με τον Β.Π.

ΤΗΝ εκδήλωση για το Κάστρο (περασμένη Τετάρτη στον «ΣΚΟΥΦΑ») την είχε ανάγκη η πόλη. Όπως επίσης και την αναφορά στο ΞΕΝΙΑ. Αποτελούν άλλωστε κομμάτι της ιστορίας που χρειάζεται κάπου – κάπου να φρεσκάρουμε στο μυαλό μας. Δυστυχώς όμως ούτε γι’ αυτό το τόσο σημαντικό θέμα γέμισαν όλα τα καθίσματα. Ήταν ωστόσο γεμάτα των καφετεριών!

ΣΤΙΣ συζητήσεις μετά την εκδήλωση όλοι οι συμπολίτες μας μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια, καθώς εκτός από τα γνωστά έμαθαν και άγνωστα στοιχεία για το Κάστρο, που όπως ειπώθηκε από τους εισηγητές θεωρείται από τα σημαντικότερα της Ελλάδας. Ιδού ένας επιπλέον χώρος που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την προσέλευση επισκεπτών. Δεν πάνε όλοι σε παραλίες, για κανόε καγιάκ και για γκουρμέ. Ψάχνουν και την ιστορία του κάθε τόπου.

ΕΛΑΜΨΕ κι απ’ αυτή την εκδήλωση η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών. Απορούμε ειλικρινά τι απαντούν στα παιδιά όταν ρωτούν για τα ιστορικά μνημεία της πόλης! Τα ξέρουν όλα;

ΛΕΜΕ για τους εκπαιδευτικούς γιατί το θέμα ήταν συναφές προς την εκπαίδευση. Όχι βέβαια πως δεν αφορούσε και τους απλούς πολίτες, η στάση των οποίων γεννά πράγματι πολλά ερωτηματικά. Οι πολίτες δεν συμμετέχουν, είναι αδιάφοροι και ξεκομμένοι εντελώς από τα κοινά. Με τέτοια νοοτροπία μην περιμένετε να πάμε μπροστά.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ κι έρχεται από την Αθήνα για να μιλήσει ο αρχιτέκτονας Διονύσιος Ζήβας που έβαλε την υπογραφή του στο ΞΕΝΙΑ κι αντί να γεμίσει η αίθουσα του «ΣΚΟΥΦΑ» οι Αρτινοί φέρνουν γύρω το καλαμάκι ανακατεύοντας το φραπόγαλα. Μάλλον οι διοργανωτές θα πρέπει να καλούν κι από ένα «αστέρι» του lifestyle τύπου Μακρυπούλια, Μενεγάκη, Λιάγκα για να… πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις!

ΑΛΛΑ και οι αρχιτέκτονες, οι πολιτικοί μηχανικοί της Άρτας που ήταν; Λίγους έως ελάχιστους είδαμε να είναι παρόντες. Και να πεις ότι τους έφαγε η δουλειά…

ΠΑΝΩ απ’ όλους όμως το… καλό παράδειγμα έδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αρταίων! Μα είναι αλήθεια δυνατό να απουσιάζουν από μια τέτοια εκδήλωση; Είναι δυνατόν να παρευρίσκονται μόνο ο δήμαρχος Ι. Παπαλέξης, οι αντιδήμαρχοι Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογιώργου και Δημ. Κέφης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θ. Τσιρογιάννης και οι σύμβουλοι Σπυριδούλα Τσίκου, Κ. Σκορδής (ελάσσονα μειοψηφία) και ο ανεξάρτητος Ι. Νικολάου; Από τους 34, μαζί με τον δήμαρχο, μόνο επτά;

ΟΣΟ για τους περιφερειακούς συμβούλους είναι δικαιολογημένοι γιατί εκείνη τη βραδιά συνεδρίαζε το Περιφερειακό Συμβούλιο. Μόνο ο Βασίλης Ζιώβας ήταν παρών προλαβαίνοντας να έλθει από τα Ιωάννινα, καθώς αναχώρησε αμέσως μετά την αποχώρηση συμβούλων από τη συνεδρίαση. Αυτό θα πει ενδιαφέρον.

ΑΠΟ τούδε και στο εξής σε Μεσολογγίτη τα παράπονά σας για το νοσοκομείο. Η παρένθεση με τον Αρτινό Γιώργο Λάμπρο (οδοντίατρο) κλείνει κι από «πράσινη» η κορυφή πυραμίδας της διοίκησης γίνεται «γαλάζια», καθότι ο νέος διοικητής διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στο γειτονικό νομό Αιτωλοακαρνανίας, ενώ ήταν και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ (2009). Καλύτερα φίλε Γιώργο, γιατί τα δυσκολότερα έπονται.

ΟΤΑΝ ο υφυπουργός Υγείας Αντ. Μπέζας βρέθηκε τον Αύγουστο στο νοσοκομείο Άρτας μετά από κείνο το πολύνεκρο τροχαίο στο δρόμο Άρτας – Μενιδίου και ρωτήθηκε από γιατρό αν επίκειται αλλαγή διοικητή του νοσοκομείου μας, απάντησε: «Το νοσοκομείο έχει διοικητή». Τόμαθε κι ο Αντώνης το… έργο. Διότι αν δεν το… μάθαινε θάλεγε ότι «έχει διοικητή, αλλά για τρεις μήνες ακόμα».

ΤΟ ΠΑΣΟΚ που… αγωνίζεται για τη σωτηρία της χώρας(!) δεν διέσωσε τον Γιώργο Λάμπρο. Εκτός των επιλογών του δηλαδή στο μοίρασμα.

ΕΔΩ ο κόσμος χάνεται κι αυτοί ασχολούνται με τις καρέκλες. Να πάρουν κι άλλοι σειρά…

ΚΙ αν μας ρωτάτε για τους καταλόγους των υποψηφίων δημάρχων, αυτό που έχουμε να σας απαντήσουμε είναι ότι μακραίνουν. Αν μάλιστα περάσει και το σχέδιο για δύο λίστες, των υποψηφίων δημάρχων από τη μια και των υποψηφίων συμβούλων από την άλλη τότε πάμε για… σιδηρόδρομο.

ΛΟΙΠΟΝ, να ξέρετε κάτι. Αν στην Άρτα πριν ελάχιστο χρόνο δεν ήταν προϊσταμένη της 18ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων η Αφέντρα Μουτζάλη, εργασίες αποκατάστασης του Κάστρου δεν πρόκειται να γίνονταν. Υπήρχε μεν η πρόθεση του υπουργείου Πολιτισμού για ένταξη στο ΕΣΠΑ όχι όμως και το αναγκαίο προσωπικό στην Υπηρεσία για να εκπονήσει τις μελέτες. Γιατί χωρίς μελέτες έργα δεν γίνονται.

Η Αφέντρα Μουτζάλη διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον επίκουρο καθηγητή Αρχιτεκτονικής Πανεπιστημίου Πατρών Σταύρο Μαμαλούκο, που ήταν ένας εκ των εισηγητών της ημερίδας για το Κάστρο και ο οποίος διατηρεί μελετητικό γραφείο στην Αθήνα με την σύζυγό του. Απευθύνθηκε στον κ. Μαμαλούκο που ευχαρίστως δέχθηκε να εκπονήσει τη μελέτη και μάλιστα, αν δεν κάνουμε λάθος, αδαπάνως. Κατατέθηκε εγκαίρως η μελέτη και έτσι εξασφαλίστηκε το 1,5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση και συντήρηση του Κάστρου. Αυτή είναι η αλήθεια.

ΠΡΟΣ τιμήν της πάντως την πρώην προϊσταμένη της 18ης ΕΒΑ μνημόνευσε στην ομιλία της η νυν αναπληρώτρια προϊσταμένη Βαρβάρα Παπαδοπούλου, η οποία αν προσέξατε έκανε λόγο και για μια αποδεκατισμένη υπηρεσία. Έτσι ήταν πάντα η 18η ΕΒΑ κι άντε μετά να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για εντάξεις έργων στα διάφορα προγράμματα. Ενδεχομένως σήμερα τα πράγματα να είναι ακόμα χειρότερα. Μήπως πρέπει να το δουν και οι τοπικοί μας παράγοντες;

ΑΣ πούμε όμως και κάτι άλλο για την Αφέντρα Μουτζάλη, άρθρα της οποίας είχε τύχη αγαθή και τιμή μεγάλη να φιλοξενεί ο «Τ» που συνεργάστηκε και εξακολουθεί να συνεργάζεται μαζί της. Είναι η προϊσταμένη που «πυροβολήθηκε» όσο κανείς ανώτερος υπηρεσιακός παράγων τόσο από φορείς του τόπου όσο και από μερίδα αξιωματούχων. Κι όπως αποδεικνύεται εντελώς άδικα. Γιατί η Αφέντρα Μουτζάλη αγάπησε πραγματικά την ιστορία της Άρτας και παρά τον πόλεμο που δέχθηκε άφησε πίσω της έργο. Οφειλόμενο νομίζουμε το ευχαριστώ. Και για το 1,5 εκατ. ευρώ για το Κάστρο βέβαια.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ σας.

back to top

|| Όροι χρήσης & Σχόλια αναγνωστών ||

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ. Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του www.taxydromosartas.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

ΣΧΟΛΙΑ. Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή με e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί.